Vroeger ging ik regelmatig samen met mijn ouders op reis. Zo vlogen we naar Florida en ook Egypte hebben we bezocht. Daarnaast zijn mijn ouders ook nog zonder mij op vakantie geweest naar onder andere Mexico, Japan, China, Thailand en Indonesië. Al deze reizen ben ik niet mee geweest omdat het óf niet geschikt was voor mij (ik was toen nog een klein grietje) óf omdat ik zelf niet wilde. De reden zal je waarschijnlijk verbazen; ik ben bang voor prikken, dus wilde geen inentingen! Achteraf heb ik natuurlijk ontzettend veel spijt, zoals je wel kunt begrijpen. Nog steeds ben ik geen fan van prikken en dat soort narigheden, maar voor een mooie reis doe ik niet meer moeilijk. Zo staan er 5 plekken op mijn lijstje die ik graag nog eens zou willen bezoeken. Nu nog de loterij winnen en we kunnen gaan!

#1 Taj Mahal, India
Wat een ontzettend imposant gebouw moet dit zijn. Op foto’s ziet het er al groot(s) uit Alles behalve onterecht staat dit prachtige meesterwerk op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De Taj Mahal werd tussen 1631 en 1648 in opdracht van de Mongoolse keizer Shah Jahan gebouwd, ter nagedachtenis aan zijn echtgenote Mumtaz Mahal. Dit masoleum staat aan de oever van de rivier Yamuna en hij staat in een prachtige tuin van zo’n 17 hectare groot. Het reliëfwerk in het marmer en de ingelegde edel- en halfedelstenen zorgen ervoor dat dit gebouw de uitstraling heeft dat het verdiend. De Taj Mahal is één van de belangrijkste (en grootste) architectonische werken binnen de Indo-islamitische cultuur en is wereldwijd bekend en geliefd bij velen. Deze plek staat dus zoals jullie wel begrijpen bovenaan mijn lijstje. Voor een reis naar India dien je overigens wel een visum India aan te vragen.

Aanvragen van een visum
Een online e-visum aanvragen is veel makkelijker en sneller gedaan dan fysiek een visum aanvragen. Om een visum aan te vragen, vul je online een formulier in. Na betaling via iDEAL of Mister Cash ontvang je binnen uiterlijk 4 werkdagen je visum per mail. Ook kinderen (vanaf de geboorte) dienen een eigen visum voor India te hebben. Sinds 2015 geeft de overheid van India een e-visum (Indian evisa) uit, wat dus inhoudt dat de gehele aanvraag online verloopt. Goed om te weten is, dat er verschillende visa te krijgen zijn voor India. Zo is er is een e-visum voor toerisme, voor zakenreizen en voor reizen met een medisch doel; resp. het eTourist Visa India, het eBusiness Visa India en het eMedical Visa India. Het online visum India (eVisa India) is 120 dagen geldig vanaf het moment van afgifte. Binnen deze periode mag je naar India reizen. Na de eerste aankomst krijg je een visumstempel in het paspoort (dit visum is 60 dagen geldig). Je mag, indien gewenst, het land één keer uitreizen en weer betreden binnen de geldigheid van het visum. Houd er rekening mee dat je India uiterlijk na 60 dagen weer dient te verlaten, dus op de datum die op de visumstempel staat.

#2 Tiananmenplein (Plein van de Hemelse Vrede), China
Mijn ouders hebben in het verleden al eens het Plein van de Hemelse Vrede bezocht, maar ook op mijn to-see-lijstje staat deze ergens bovenaan. Het grote portret van de communistische leider Mao Zedong kijkt uit op zijn eigen Masoleum. In het verleden was het een onderdeel van de vele poorten naar de Verboden staat, maar nu staat er een heleboel immens grote gebouwen op het grootste plein (lengte van 880 en een breedte van 550 meter) ter wereld. Waar het in vroegere tijden als strijdtoneel bekend stond, is het nu een indrukwekkende toeristentrekker. Goed om te weten, ook voor China dien je een visum aan te schaffen. Deze is ook weer gemakkelijk te verkrijgen via e-visums.nl.

#3 Route 66, Verenigde Staten
Toen ik laatst bij een andere blogger vlogs voorbij zag komen over hun Route 66 trip, werd ik wederom weer enthousiast. Wat zou ik graag, met het hele gezin deze gigantische route afleggen!  Beginnen in Chicago en eindigen aan het strand van de Stille Oceaan in Santa Monica bij Los Angeles. Tussendoor zou ik dan graag stoppen in alle plaatsen waar de route doorheen loopt;  Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona en Californië. Ik ben dus al eerder in Amerika geweest (ook in New York), maar dit lijkt me helemaal tof om te doen.

Beeld: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.