pushEen van de leukste dingen van een kleintje op komst is denk ik toch wel, het mogen kopen van babyspulletjes!

Een aankoop waar ik enorm naar uit keek, maar die een stuk lastiger bleek dan gedacht was:
De Kinderwagen. De Kinderwagen? Ja, de kinderwagen.
Wat is er in de afgelopen jaren (3,5 wel te verstaan) alweer een hoop veranderd!!!
Er zijn zoveel mooie wagens bijgekomen en ook de bestaande wagens lijken op bepaalde punten aangepast.

Bij mijn zoontje hadden we een Joolz Day. Een van de redenen dat we die toentertijd uitgekozen hebben was dat hij wat hoger is. Nu ben ik met mijn 1.63m niet echt lang te noemen, maar het idee  je kindje dichtbij je hebben vond ik erg fijn. Ook het gemak waarmee je hem als kinderstoel kon gebruiken tijdens dagjes uit vond ik ideaal. Hij was redelijk makkelijk in te klappen en ook niet al te zwaar.
Een van de nadelen vond ik wel de kwaliteit van het frame. Ik kreeg soms echt het idee dat de wagen door hing, en ook de reiswieg leek soms wat scheef te hangen.

Enfin aan het begin van de zoektocht: Missie Kinderwagen, stond Joolz dan ook op het lijstje.
De hoogte van de kinderwagen, het gebruiksgemak en licht sturen waren voor mij de belangrijkste punten. Na flink wat test rondjes gereden te hebben in een groot baby spullen paradijs, al dan niet met bijna kleuter in de wagen bleven er 3 wagens over.

Joolz Geo Mono
Stokke Crusi
Mima Xari

w3Verliefd was ik vooral op de Mima en de Stokke.
Waarbij de Mima op basis van uiterlijk en 1e indruk toch echt mijn voorkeur had. Ik zag mezelf al helemaal lopen achter zo’n mooie zwarte-witte hippe wagen. Op de dag dat ik manlief dan ook overtuigd had dat dat hem moest worden kriebelde er wat in mijn buik. We gaan hem bestellen!!! Oh wat is hij mooi!!! Lang leve de hormonen.w2

Aangekomen bij het grote baby paradijs troffen we een verkoper die het nodig vond de door mij zo geliefde wagen met de grond gelijk te maken en een andere wagen aan te prijzen waarvan ik wel 5x gezegd heb dat ik die juist niet wilde. De verkoper werd gelukkig gered door zijn telefoon, de stoom kwam namelijk uit mijn oren en ik was het punt nabij om hem neer te knuppelen met een schattig parasolletje.  Helaas, had de verkoper over bepaalde zaken wel een punt waardoor ik op het laatste moment besloot dan toch maar niet voor de Mima te gaan.

Welkepunten dat waren: Toch een wat kleinere zitting, bekleding redelijk kwetsbaar, weinig ruimte voor boodschappen en de kap is niet 1 geheel waardoor er wind doorheen kan.

Maar ja…
Welkedan….
Stokke Crusi!

w4Liefje die past nooit in je auto, laten we voor de Joolz Geo gaan, zei manlief met een grijns van oor tot oor. Want waar ik mezelf achter een Mima zag stralen zag hij dat achter de Joolz Geo. Hij had er zijn zinnen op gezet en dan geeft hij niet snel toe. Ergens snap ik het wel. Het is een stoere wagen en de site the-dad.com heeft hem zelfs uitgeroepen tot meeste geliefde wagen onder de vaders.

Maar heel eerlijk…
Ik vind hem niet zo mooi.
Met de buggy inzet wel, maar met de reiswieg????
De kap lijkt me zo hoog en de bekleding doet me denken aan onze tent. Toegeven: Er komt per juli een Studio Editie en die stoffen vind ik dan weer wel mooi. Alleen had ik het gewoon niet met deze wagen, hoe stoer en handig misschien ook.

w1De verkoopster wees ons op de Buggaboo Buffalo. Buggaboo vinden wij altijd wat laag daarom was het in 1e instantie geen optie. Deze zou qua hoogte wel in aanmerking komen en hij is ook nog eens klein op te vouwen. Win-Win zou je zeggen.

Toch was het de prijs die ons tegenhield. Hij is gewoon net wat duurder dan de andere wagens en als je er dan verliefd op bent oke, maar als dan word het die maar optie hadden wij het er niet voor over.
(gut gut wat verwend typje hoor ik sommigen denken, echter als het om grote bedragen gaat ben ik graag kritisch).

Met lege handen zijn we naar huis gegaan.
Teleurgesteld. Hoe kan het nou, er is zoveel keus en wij slagen niet?!?!?!

Ik liet me niet uit het veld slaan en begon met googlen…w6
Wat bleek…De afmetingen van de Stokke Crusi weken niet veel af van de Joolz Geo en die past in mijn auto dus…

Schat ik ben het zat! Maandag ga ik naar die babyzaak vlakbij en pas die Stokke Crusi in mijn auto.
Manlief weinig overtuigd knikte. Ik hoorde hem denken: tuurlijk schatje doe maar, hij past toch niet.

Maar deze mama met een missie kreeg gelijk. De Stokke Crusi past in mijn auto!!!!
En de kids kunnen ook nog mee!!!
Toen was de keuze snel gemaakt, een Stokke Crusi in de kleur Deep Blue is w5onderweg.

Een uitgebreide review van de wagen volgt nog, maar wat zijn voor mij redenen geweest om voor deze wagen te gaan:
De hoogte, de ruime boodschappen mand, het gebruiksgemak, het licht rijden en de mooie aan een wieg doen denkende reiswieg. Waar ons meisje aankomende herfst en winter heerlijk warm in kan liggen tijdens de dagelijkse wandelingetjes.

De postbode stond net voor de deur, helaas met een pakje voor de buren, maar ik houd hem in de gaten!

/Madelon

Afbeeldingen afkomstig van Pinterest. Die van mezelf waren helaas niet goed gelukt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.