Familie is misschien wel het belangrijkste dat er is, en wat is er nu beter dan quality time doorbrengen met onze dierbaren? Teambuildings zijn niet alleen voor bedrijven, het kan ook een origineel idee zijn voor families. Als familie zijn jullie tenslotte toch ook een beetje een team? En de kids vinden het ongetwijfeld geweldig! Ben je benieuwd welke activiteiten je zoal kunt doen? Lees dan snel verder!

Kookwedstrijd

Wil je een originele activiteit doen met je familie? Organiseer dan eens een kookwedstrijd! Laat elk familielid zijn innerlijke chef-kok naar boven halen en kies een thema voor de wedstrijd, zoals een Italiaanse avond of een BBQ-thema. Verdeel de taken en maak samen een paar heerlijke gerechten. Aan het einde kunnen jullie genieten van een feestmaal dat jullie samen hebben gemaakt, dat smaakt nog zo goed! Betrek zeker ook de kids van de familie bij de kookwedstrijd en geef hen kleine taakjes in de keuken die zij ook kunnen.

Schattenjacht in de natuur

Breng de familie naar buiten en organiseer een avontuurlijke schattenjacht in de natuur. Maak een lijst met aanwijzingen en verstopte schatten die je familieleden moeten vinden. Er samen op uit trekken in de natuur is lekker ontspannend en de kleintjes zullen het heerlijk vinden om op zoek te gaan naar ‘schatten’. Kies bijvoorbeeld voor zakjes met snoep, medailles of kistjes met leuke foto’s erin.

Virtual reality game

Stap samen in een andere wereld met een virtual reality game. Er zijn verschillende plaatsen waar je virtual reality kan doen in Gent, Antwerpen, Brussel en meer. Bovendien kun je kiezen welk spel jullie spelen, afhankelijk van met hoeveel personen jullie zijn, jullie leeftijd enzovoort. Virtual reality is super cool en je waant je echt even helemaal op een andere planeet. Een originele ervaring dus, voor jong en oud!

Spelletjesavond

Een ouderwetse spelletjesavond is altijd een hit. Kies een paar leuke bordspellen, kaartspellen en puzzels om samen te spelen. Haal het competitiebeest in jullie zelf naar boven en probeer zoveel mogelijk spelletjes te winnen. Van klassiekers zoals Monopoly tot spannende spelletjes zoals Cluedo, er is vast voor elk wat wils. Bovendien is deze activiteit helemaal geschikt voor jong en oud!

Gezinsyoga

Breng de balans in jullie lichaam en geest door samen een lesje gezinsyoga te doen. Dit kan zowel binnen als buiten worden gedaan. Doe een paar eenvoudige yogahoudingen en ademhalingsoefeningen die geschikt zijn voor alle leeftijden. Yoga bevordert is niet alleen goed voor de fysieke gezondheid, maar het maakt je ook mindful en zorgt voor verbinding. Lach elkaar niet uit als sommige poses niet meteen lukken, oefening baart kunst! Gaat jullie teambuilding door in Antwerpen of een andere grote stad? Daar vind je ongetwijfeld ook yogastudio’s die private groepslessen aanbieden.

Afbeelding: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.