Waar we vroeger zelf blij waren met een VHS van Disney, nieuwe rolschaatsen of een view master, zijn de kinderen van tegenwoordig een stuk kieskeuriger als het aankomt op speelgoed en cadeaus. Zeker pubers hebben een uitgesproken mening over wat wel of niet hip is (ik weet trouwens niet of het woord ‘hip’ goedgekeurd wordt door mijn bijna 13-jarige). Tijd om eens in het puberbrein te duiken en op een rijtje te zetten welke Black Friday Dealz interessant zijn voor deze doelgroep. Wat opvallend is; elektronica is hét helemaal!

Smartphone

Het liefste zou onze puber wekelijks een nieuwe smartphone aanschaffen. Stel je toch eens voor dat iets hebt wat ouder is dan gisteren?! Maar ja, dat is natuurlijk de grootst mogelijke onzin. Toch zijn de meeste smartphones na een paar jaar wel een beetje op, zeker gezien het intensieve gebruik van sommige mensen. Je kunt voor jouw kind een abonnement afsluiten met een toestel erbij, maar ook een los toestel aanschaffen en alleen betalen voor de gebruikte diensten zoals bellen/internet. Tijdens Black Friday kan het dan ook zeker gunstiger zijn om een nieuw toestel aan te schaffen.

iPad

Ben jij op zoek naar een iPad en wil je deze voor een mooie prijs aanschaffen? Neem dan zeker een kijkje tussen de iPad Black Friday aanbiedingen! Één van de nieuwste iPad modellen is de iPad Air 2020. Deze iPad is te koop in verschillende kleuren. Hij is voorzien van een Liquid Retina True Tone display en dankzij de A14 Bionic chip is hij razendsnel en krachtiger dan ‘ie ooit is geweest!

Nintendo Switch

Believe it or not, de Nintendo Switch is ook uitermate geschikt voor kinderen in de middelbare school leeftijd. Ik had het niet verwacht, maar na enig onderzoek moet ik deze conclusie toch trekken. Hij is natuurlijk ook wel een stuk handiger om mee te nemen dan een grote(re) console.

Earpods

Waar zou je zijn zonder je Spotify? Een tijdje geleden begreep ik dat dit een absolute musthave is, als je op de middelbare school zit. Als je pauze hebt moet je toch iets hebben om naar te luisteren? Een goed gesprek face-to-face is blijkbaar niet meer van deze tijd. En als iemand een verzoeknummertje heeft, dan deel je gewoon je oortjes even met die persoon.

Televisie

Onze puber heeft nog geen televisie op zijn kamer, dus als hij wilt gamen, dan moet hij dat vragen en zit hij dus beneden. Op zich gaat dat prima en voorlopig gaan we dat nog niet veranderen. Toch staat een eigen televisie wel hoog op zijn lijstje (en dat geldt natuurlijk voor een heleboel andere jongeren ook).

Playstation of Xbox

Natuurlijk wil de gemiddelde puber ook graag een game console op zijn/haar kamer.  Hoewel de ‘ouderwetse’ gaming pc ook weer steeds meer terrein wint, blijft toch altijd de Playstation of Xbox iets dat wel (redelijk) bovenaan de verlanglijstjes staat voor de feestdagen.

Beeld: Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.