In de afgelopen jaren zijn we ons allemaal een stuk bewuster geworden van het feit dat de luchtkwaliteit in onze huizen en kantoren zo goed mogelijk moet zijn. Veel mensen kiezen er dan ook voor om een luchtreiniger aan te schaffen, om de lucht die we inademen een stuk schoner te laten worden. Leitz TruSens introduceerde een tijdje geleden drie gespecialiseerde filters, welke ervoor zorgen dat je de luchtreiniging helemaal kunt afstemmen op wat jij nodig hebt. Misschien heb je wel allergieen, bijvoorbeeld voor huisdieren, maar wil je toch geen afstand  van ze doen. Wij ontvingen de Leitz TruSens Z-1000, samen met het speciale huisdierfilter.

Leitz TruSens: best mogelijke reiniging

De Leitz TruSens zorgt voor de best mogelijke reiniging in de ruimte. Dit is mogelijk dankzij een viervoudig filtersysteem en de gepatenteerde PureDirect technologie, die zorgt voor een dubbele luchtstroom, welke de schone lucht optimaal over de hele ruimte verspreidt. Alle microscopische kleine vervuilde deeltjes, waaronder huisstofmijt, virussen, bacteriën, schimmels en pollen, worden opgevangen en gefilterd.

Het apparaat is mooi vormgegeven en heeft een handig led-display, zodat het voor iedereen makkelijk is om het apparaat te bedienen. Met behulp van de speciale SensorPod (deze wordt geleverd bij de Leitz TruSens Z-2000 en de Leitz TruSens Z-3000) wordt de luchtkwaliteit in de ruimte continu gemonitord en wordt de intensiteit van de reiniging direct aangepast als de gemeten luchtkwaliteit verandert.

De verschillende modellen

De Leitz TruSens is beschikbaar in drie modellen. De Leitz TruSens Z-2000 bedoeld voor middelgrote ruimtes tot 35m2, terwijl de Leitz TruSens Z-3000 wordt aanbevolen voor grotere ruimtes. De compacte Leitz TruSens Z-1000 is speciaal ontworpen voor kleine ruimtes zoals een slaapkamer of thuiskantoor; dit model wordt zonder SensorPod geleverd.

Drie speciale filters

Er zijn drie speciale filters. Deze zijn gemakkelijk te plaatsen aan de onderkant van het apparaat. Hieronder bespreek ik ze;

Leitz TruSens Allergie- en Griepfilter

Het Leitz TruSens Allergie- en Griepfilter vermindert de hoeveelheid bacteriën en virusdeeltjes zodanig dat de kans op een allergische reactie of besmetting door een virus of bacterie aanzienlijk verkleind wordt. Dankzij het antiviraal HEPA-filter wordt maar liefst 99% van alle virussen en allergenen in de lucht gefilterd. Hier hoort ook het H1N1-virus, een van de belangrijkste veroorzakers van de griep, bij.

Leitz TruSens Huisdierfilter

Het Leitz TruSens Huisdierfilter is bedoeld voor mensen die dol zijn op hun huisdieren, maar last kunnen krijgen van een allergische reactie op de huidschilfers. Daarnaast willen zij vaak ook eventuele huisdiergeuren minimaliseren. Het speciale wasbare voorfilter filtert maar liefst 99,97% van alle huidschilfers en dierenharen voordat de lucht weer terug de kamer in wordt geblazen. Het filter is zo ontwikkeld dat de luchtstroom niet beperkt wordt, zelfs niet als het filter vuil is. Het 3-in-1 filter bevat, naast het voorfilter en een HEPA-filter, ook een speciaal actief koolstoffilter dat geuren absorbeert. Dankzij het voorfilter hebben zowel het koolstoffilter als het HEPA-filter bovendien een extra lange levensduur.

Leitz TruSens Geur- en VOS-filter

Het Leitz TruSens Geur- en VOS-filter is speciaal bedoeld voor het filteren van ongewenste geuren en vluchtige organische stoffen (VOS). Niet alleen zuivert dit filter vieze luchtjes als gevolg van bijvoorbeeld roken of koken, ook worden eventuele schadelijke gassen door het gebruik van schoonmaak- of verfproducten gefilterd, waaronder formaldehyde, aceton en ammoniak. Naast een HEPA-filter, dat fijnstof reinigt tot maar liefst 0,3 micron, bevat het Geur- en VOS-filter een actief koolstoffilter dat uit maar liefst drie lagen bestaat. Zo wordt een zo groot mogelijk koolstofoppervlak gecreëerd, waardoor luchtjes en VOS snel worden geabsorbeerd.

Slaapkamer van de puber

De Leitz TruSens Z-1000 staat al een tijdje op de kamer van de puber en zoals iedereen wel weet, ruikt het daar soms niet heel erg fris.Ik moet zeggen dat ik zelf daar een verschil merk. Natuurlijk is het apparaat geen luchtverfrisser met een geurtje erin, maar omdat het de lucht zuivert, ruikt het een stuk neutraler. Zelfs als alles potdicht heeft gezeten in de nacht (je kunt zomaar bevriezen als je slaapt heb ik laatst vernomen).

Daarnaast hebben wij 2 katten lopen en beneden wonen er ook nog eens 2 vogels. De puber heeft regelmatig last van huisstofmijt (bewezen allergisch, maar heel minimaal) en ook de huidschilfers van de katten zorgen ervoor dat hij jeukende ogen heeft en vaak moet niezen.

Sinds de TruSens Z-1000 met huisdierfilter op zijn kamer staat, heeft hij een stuk minder klachten. Ook het gewone filter, wat je standaard krijgt bij aankoop, zorgt voor een prettige luchtcirculatie. Je ziet ook echt een stuk minder stof en andere narigheden rondwarrelen. Wel zo prettig! Wij zijn erg blij met deze nieuwe aanwinst en denken erover om op de andere slaapkamers ook van deze mooie apparaten neer te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.