Veel moeders zullen het herkennen, een bezoekje aan de sportschool schiet er snel bij in wanneer er ook gezorgd moet worden voor een kindje. Nu de sportscholen dicht zijn wordt het al helemaal een uitdaging, met rondrennende of – kruipende koters in huis. Hoe leuk is het dan, als je gewoon samen met je kindje kan sporten. Hoe? We hebben tips! Gebrek aan tijd is een van de grootste redenen waarom vrouwen de extra kilo’s van de zwangerschap niet verliezen. Maar voor deze work-out is dit geen excuus meer: je baby’tje is er namelijk onderdeel van!

Bas van Beest, oprichter van Slim Living, geeft hierin 3 oefeningen die je kan doen met jouw kleintje in een fijne draagzak.

Lunges: goede aanpak voor de billen

Dit is de oefening voor het aanpakken van je billen. En het leuke is dus dat het een bijzonder geschikte oefening is om samen met jouw kindje in de draagzak te doen. Je hebt verschillende lunches, namelijk de lopende lunge, de zijwaartse, stilstaande en de dynamische lunge. We gaan in dit voorbeeld in op de stilstaande lunge. Breng je één van je benen naar voren terwijl je je balans behoud. Buig beide benen en laat het gewicht je naar beneden brengen.

Het is bij deze oefening van belang dat de knie van je voorste been niet voorbij je teen kom en die van je achterste moet bijna de grond raken. Doe nu hetzelfde met het andere been. Jouw lieve kindje in de draagzak zorgt ook nog eens voor iets meer gewicht: winning!

Squat: voor de sterke en gezonde benen

Iedereen kent ze wel, de welbekende squats. Laat dit nou dan ook nog eens de perfecte oefening zijn die je kan uitvoeren met jouw kleintje in de draagzak. De squat is een oefening die onder andere de hamstrings, heupen en bilspieren versterkt. 

Begin rechtop en breng je handen recht vooruit. Je voeten staan op schouderbreedte of iets breder op heupbreedte. Maak dan een kniebuiging, alsof je op een stoel gaat zitten. Zak tot op het punt dat het voor jou goed te doen is en wat comfortabel voelt met je baby bij je. Doe dit 3 sets van 20 keer.

Tricep dips: zwaar maar effectief!

Wil jij ook graag mooie en strakke bovenarmen? Dan is dit een goede oefening die daarnaast ook weer uitgevoerd kan worden met je baby dichtbij. Het enige wat je nodig hebt is een stevige stoel. Neem plaats op de stoel en zet je handen daarnaast. Het is nu de bedoeling dat je naar voren van de stoel afgaat. Vervolgens zak je naar beneden en terug naar boven. Doe dit zo vaak mogelijk. Zodra je de verzuring voelt, neem een korte pauze! Het is een zware oefening, maar hoe vaker je traint, hoe makkelijker het gaat.

‘Carry your love’ met ByKay

Zonder zorgen en met beide handen vrij je kind dichtbij je dragen. Dat is wat volgens babydragermerk ByKay elke ouder zou moeten kunnen. Het merk maakt zich hard voor het comfort van ouder en baby, kwaliteit, functionaliteit en stijl. Wrap en carry on, is het motto van ByKay. De draagzakken zijn dan ook ideaal om te gebruiken voor een thuis work-out! Het gemak wordt mogelijk gemaakt door een reeks hoogwaardige en on trend babydragers in diverse vormen, maten en kleuren. Een echte musthave voor iedere ouder.

Sporten maar!

Ben je er nog niet over uit over dragen iets voor je is, dan kun je ook een draagconsult doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.