Ja, het is echt waar; ‘Nederland zit op slot’ en we moeten er allemaal mee dealen dat deze Kerstvakantie er ook heel anders uit zal gaan zien. We blijven allemaal zoveel mogelijk thuis en ook na de vakantie is het in huis een stuk drukker, ivm het geven van thuisonderwijs en/of het zelf thuiswerken. Ik deel een aantal tips om het tijdens de Kerstvakantie thuis gezellig te maken met kids!

Bordspelletjes

Uit Nederlands onderzoek onder 1.055 ouders met kinderen tussen de 3 en 16 jaar blijkt dat bordspellen tijdens deze kerst bij bijna 70 procent van de gezinnen op tafel zullen verschijnen. Dit is 15 procentpunt meer dan vorig jaar (55 procent) en valt op omdat met het gezin kerstfilms kijken, wat altijd populair is, onveranderd blijft (53 procent) ten opzichte van 2019. Ouders vinden het ook een fijn idee dat ze een keertje zonder het scherm van tv, spelcomputer of telefoon met de kinderen kunnen ‘gamen’. Zes op de tien ouders vindt schermvrij kunnen spelen een groot voordeel van het bordspel. Gezelligheid gegarandeerd en ook een stuk beter voor je ogen.

Bakken

Samen iets bakken is ook altijd leuk om te doen en zeker kerstkoekjes zijn een succes. Deze kunnen natuurlijk in allerlei vormen worden uitgedrukt en daarna kunnen de kids ze ook nog versieren. Samen opeten is natuurlijk het allerleukste. Naast koekjes kun je natuurlijk ook voor een taart (warme appeltaart mét slagroom) of cake gaan. Ook leuk; zelf brood bakken…je weet precies wat erin gaat en het is echt heel erg lekker!

diamond painting strasspaintings

Diamond Painting

Heb je weleens gehoord van Diamond painting? Steeds meer mensen hebben het, zeker in de afgelopen 9 maanden helemaal ontdekt. Diamond Painting tijdens Kerst is natuurlijk een hele goede bezigheid. Het is een precies werkje, maar je kunt er uren (samen) mee bezig zijn en daarna het prachtige resultaat bekijken. Er zijn ontzettend veel verschillende dingen te koop, denk bijvoorbeeld aan schilderijtjes, sleutelhangers, kaarten, notitieboekjes en nog veel meer. Leuk om voor een ander te maken als cadeautje (tijdens de lockdown kan er gewoon post worden gestuurd gelukkig) of om in je eigen huis op te hangen, neer te leggen enzovoorts. Bij https://strass-paintings.nl hebben ze een uitgebreid assortiment, zodat je genoeg te kiezen hebt.

Kerstfilms kijken

Het gemiddelde huishouden heeft wel een abonnement op een streamingsdienst, dus genoeg Kerstfilms om uit te kiezen. Trek een lekkere onesie aan, pak een kop thee en wat lekkers en geniet samen van de rust die de vakantie biedt. Het wordt na deze twee weken echt weer een stuk drukker…

Mijn tips op Netflix;
The Polar Express, The Grinch Stole Christmas, Klaus en The Christmas Chronicles.

Mijn tips op Disney+: 
Belle en het Beest: Een betoverend Kerstfeest, Mickey’s Mooiste Kerst, Noelle, The Muppet Christmas Carol, A Christmas Carol en The Nightmare Before Christmas.

Knutselen

Op zoek naar een activiteit waar ‘ze echt wel eventjes zoet mee zijn’? Knutselen is dan een goed idee. Bedenk een thema en haal gewoon alles uit de kast. Tuurlijk wordt het een zooitje, maar ach…er is dan ook meer tijd om op te ruimen nu (en de kids kunnen zelf meehelpen eh, vergeet dat niet).

Proefjes

De meeste kids zijn dol op het doen van proefjes. Zelf lijm maken, reflexen testen, rijst met je stem laten dansen of zelf bliksem maken? Er is echt een vakantievullende lijst te vinden op proefjes.nl.

Uitgelichte afbeelding: Pexels

Lees ook: 60 dingen die je kunt doen met kinderen als de scholen dicht zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.