vikidsVoetbal International (VI) start deze zomer met VI Kids. Magazines, voetbalkampen, video’s en, in samenwerking met WPG Kindermedia, boeken voor voetballende jongens en meisjes van 8-12 jaar. Kortgeleden verscheen de eerste titel van het magazine Voetbal International Kids, een special over het EK in Frankrijk.

vi2Voetbal is veruit de populairste sport in Nederland en België. Miljoenen mensen kijken er wekelijks naar. Meer dan 850.000 kinderen voetballen bij een club. Na de succesvolle boeken van VI voor volwassenen, kunnen kinderen vanaf deze zomer ook lezen over hun favoriete hobby: voetbal!

Een EK en WK zijn de grootste en belangrijkste voetbaltoernooien ter wereld. Om de twee jaar is er zo’n groot eindtoernooi. Dit jaar is het in Frankrijk, in wel 10 verschillende stadions door het hele land. De wedstrijden zullen elke dag op tv te zien zijn, op vele zenders tegelijk.

Tegenover mij zit één van de grootste voetbalfans die ik ken. Zelf voetbalt hij  in de D2 en is deze prachtige sport zijn grote passie. Dit magazine is een aanwinst voor zijn verzameling dus! Wat hij erg prettig vindt is dat de tekst afgewisseld wordt met afbeeldingen en puzzels. Het materiaal van het magazine is stevig en verder ziet het er allemaal erg kleurrijk uit. Hij vindt het interessant dat er ook informatie in staat over de verschillende deelnemende landen. Ook zegt hij dat het magazine inderdaad erg geschikt is voor kinderen van 8 jaar, omdat er ook wist-je-datjes in staan, waar ze dus nog een hoop van kunnen leren.

Je kunt in het magazine voorspellen hoe je denkt dat het EK gaat verlopen envijustin daarnaast heeft VI Kids zelf ook een voorspelling geplaatst. Grappig is het ook, dat er aandacht gegeven wordt aan het EK van 1988, toen Nederland wel mee speelde en uiteindelijk ook won. Tevens komt Shanice van de Sanden aan het woord over haar voetbalcarrière. Ze blikt terug op hoe haar leven voor het voetballen was, hoe het voor haar tijdens het EK is geweest en hoe haar carrière bij Liverpool momenteel verloopt.

Een leuk spel in het magazine; raad de bijnaam. Ruud Gullit zijn bijnaam was bijvoorbeeld “De zwarte tulp” en de van Marco van Basten “San Marco”. De bijnaam van Cristiano Ronaldo is “CR7”. Ook staan de bijnamen van de deelnemende landen in deze special. Nog grappiger; raad het haar. Welk kapsel hoort bij wie?

VI Kids geeft rapportcijfers voor de spelers, gebaseerd op team-spirit, coach en het talent. Ook leer je over de thuis-shirts van de grote deelnemende landen. Waarom is er bijvoorbeeld gekozen voor een bepaalde kleursamenstelling?

Wist je dat je als winnaar niet alleen heel veel mensen uit je land blij maakt, maar ook nog een hoop geld krijgt? De UEFA geeft € 8.000.000,- (8 miljoen) euro aan de winnaar!

Er wordt in VI Kids een voorspelling gedaan, over wie er het meest gaat uitblinken tijdens het EK. Nu maar afwachten, of ze gelijk gaan krijgen. Aan wereld-talenten zoals bijvoorbeeld Gareth Bale worden hele pagina’s gewijd. Ook zijn er voetballers uit de Eredivisie die aangeven welke speler hun favoriet is.

Informatie over de stadions (de 10 Franse voetbaltempels) is ook te vinden in deze special. Er wordt dieper ingegaan op welke clubs er normaal gesproken in het stadion voetballen, hoeveel zitplekken er zijn en welke soort wedstrijden er gespeeld worden. De finale wordt overigens gespeeld in Saint-Denis.

Conclusie: als je een echte voetballiefhebber bent dan is dit magazine een échte aanrader!

VI Kids boeken
Jaarlijks zullen er ca. 15 boeken over voetbal verschijnen voor kinderen van 8-12 jaar. Fanboeken, quizboeken en nog veel meer. De eerste titels verschijnen volgende maand. Voor de distributie van de boeken werkt VI samen met WPG Kindermedia.

vi3Wil je zien welke titels er nog meer te krijgen zijn of gewoon meteen de special bestellen? Kijk dan snel in de webshop.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.