afea07e9-2df0-41d4-a600-1e663accdf35Mijn dochter is een echt meisje – meisje. Roze, glitters (tot ergernis van mij ivm het milieu), feeën, prinsessen, romantische liefdesverhalen, kleuren, knutselen, giebelen met andere meisjes. Ja ze doet het allemaal als kleuter zijnde. Het is dan ook niet onlogisch dat ik op zoek ging naar een geschikt boek voor haar.

Mijn oog viel gelijk op het boek “Twinkel temt een draak” terwijl ik bij “De Vier Windstreken” mijn zoektocht startte. Zoals op het plaatje te zien was had het boek vrolijke, frisse meiden kleuren. En een draak temmen als meisje? Dat sprak mij als moeder wel aan. Ondanks dat ik ook graag in jurken rondloop, mezelf graag optut en andere “meisjes / vrouwen” dingen doe, heb ik wel het motto: wat mannen kunnen, kunnen vrouwen ook! Dus het boek werd aangevraagd.

Bff83066d-617e-4f28-bbe5-8e5c1ad198d1ij aankomst viel het me pas echt op hoe mooi de kaft van het boek is. Roze, geel, een beetje groen, een fee en glitters! Ik weet zeker dat het een schot in de roos is. Omdat ik zelf ook erg enthousiast raak, mijn dochter zit nog op school, blader ik er zelf al lekker door heen. Zodra alleen al de kaft open geslagen is kom je op een pagina uit met allemaal dieren die in het boek voorkomen, handig als we samen het boek gaan lezen vanmiddag. Ik blader in mijn enthousiasme door en merk pas echt hoe ontzettend meisjesachtig dit boek is, heerlijk! Nadat ik uit gebladerd ben leg ik het boek opzij en is het wachten tot de “kleine” meid uit school komt.
Eindelijk is het dan zover, de school is bijna uit en ik mag haar (en de andere kids) gaan halen. Ik vertel onderweg over het boek en zo ongeduldig als ze is, trekt ze aan mijn hand om sneller te gaan. De tas wordt in de mand gesmeten, de jas en schoenen gaan uit en ze rent naar binnen op zoek naar het boek. “Koud”, “warm”, “warmer” zeg ik terwijl ze bezig is met haar zoektocht. Tot ze bij de bank stopt en HEET hoort. Hartstikke ongeduldig begint ze het deken van de bank af te trekken, de kussen op te tillen en dan ziet ze het boek liggen. Met grote bambi-ogen en de mooiste lach die ze heeft pakt ze het boek op en draait zich naar me om “gevonden”, “ga je me nu alsjeblieft voorlezen mama”. En daar zit ik dan met de kleine muis op de bank het verhaal te lezen van Twinkel temt een draak.

Twinkel tovert een lach op je gezicht!
Thema’s: feeën, huisdieren, doorzetten
Twinkel heeft altijd al een huisdier gewild. Eindelijk is ze oud genoeg om er een te krijgen. Maar een draakje is niet helemaal wat ze in gedachten had! Lukt het Twinkel om haar ondeugende huisdier op tijd te temmen voor de Feeën Huisdieren Show?
Een serie voor iedereen die houdt van feeën, vriendschap en ROZE!
• Met glitters op het omslag en op de laatste pagina
• Van de auteur van de boeken over Angelina Ballerina

Twinkel temt een draak9789051165326_L

Naam: Katharine Holabird
Illustrator: Sarah Warburton
ISBN: 9789051165326
Het boek is hier te koop voor €14,50
Bekijk hier het gratis inkijkexemplaar

One thought on “Twinkel temt een draak

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.