Voetballen is verreweg de populairste sport in Nederland. Een heleboel kinderen gaan al vanaf jonge leeftijd bij een sportvereniging. Voor sommigen gaat het echt om winnen en goed worden in voetbal, voor anderen gaat het gewoon om lekker te kunnen sporten. Voor iedereen is sowieso een ding hetzelfde; je hebt voetbalkleding nodig.

Scheenbeschermers

Misschien wel het belangrijkste van allemaal zijn de scheenbeschermers. Zonder deze mag je het veld niet op bij een voetbalwedstrijd. Ze zijn er voor je eigen veiligheid, want een trap tegen je schenen kan behoorlijk veel pijn doen. Toch gebeurt dat nou eenmaal bij voetbal, daarom zijn ze er ook. Scheenbeschermers zijn in feite gebogen plastic plaatjes met een zacht kussentje aan de achterkant. Bij sommige scheenbeschermers zit er aan de onderkant een soort enkelbrace aan vast. Je hebt ze in verschillende kleuren en maten. Zorg dat je altijd de goede maat draagt om blessures te voorkomen.

Voetbalschoenen

Deze zijn ook zeker essentieel. Eigenlijk zijn het bijna gewone schoenen, maar er zijn 2 duidelijk merkbare verschillen tussen de twee. Allereerst zijn de voetbalschoenen over het algemeen een stuk steviger dan gewone schoenen. Dit is natuurlijk omdat het anders best pijnlijk kan zijn om tegen een harde bal aan te schoppen. Het tweede, meest duidelijke verschil, zijn de noppen. Dit zijn plastic puntjes aan de onderkant van de zolen. Deze zorgen voor de grip op het grasveld. Dit is vooral handig als het veld nat en glad is, want uitglijden is natuurlijk niet zo handig.

Voetbalsokken

Alle voetballers dragen voetbalsokken tijdens het sporten. Deze sokken zijn dikker en veel groter dan gewone sokken. Je kan deze sokken het best vergelijken met lange wandelsokken, hoewel deze voetbalsokken meestal nog hoger komen. Als je de sokken helemaal op zou trekken, zouden de sokken ongeveer tot je knieën (of net eroverheen) komen.

Trainingspak

Natuurlijk heb je ook gewoon een trainingspak nodig. Het is niet zo handig als je in je spijkerbroek gaat sporten. Een trainingspak is een stuk flexibeler dan een gewone broek. Bovendien kan een trainingspak veel beter tegen zweet. Een tenue voor tijdens wedstrijden krijg je vaak van de club waar je lid van bent. Dit zorgt ervoor dat de leden van een team er hetzelfde uitzien.

Nu je weet wat je nodig hebt voor een goed potje voetbal, is het handig om te weten waar je deze voetbalspullen kunt krijgen? Een van de meest populaire sportzaken is Intersport. Hier weten ze precies wat bij je past! Kwaliteit staat bovenaan, dus je weet zeker dat je goed zit. De prijzen verschillen, maar de producten zijn duurzaam en dus misschien wel een investering waard.

Beeld: Boy kicking football on the sports field during soccer match from Shutterstock/Fotokostic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.