Fitness is op dit moment de populairst vorm van beweging voor zowel mannen als vrouwen. Een tiental jaren geleden zag je vrouwen sporadisch in de sportschool. Tegenwoordig zijn de vrouwen in de meerderheid en doen ze behalve cardio ook aan krachtsport. Sportscholen zijn massaal les gaan geven in zumba, yoga, aerobics, en pilates. Vrouwen vinden het aantrekkelijk om met andere vrouwen in groepjes trainingen te verrichten. Ruim geschat doet 1 op de 5 Nederlanders een aantal keren per week aan fitness. Elk persoon gaat voor zijn eigen doel. De een wil spiermassa en kracht, terwijl een ander wil afvallen en conditie wil trainen. De sportschool is bij uitstek een ruimte waar mensen zichzelf willen laten zien. Vooral de jongere man en vrouw kleden zich met zorg om te gaan sporten.

Sportkleding

Voordat je begint met sporten moet je wel de juiste sportkleding aanschaffen. Hiervoor kun je overigens ook heel erg goed terecht bij LASCANA. Kies je voor de zwemsport, dan draag je een badpak of zwembroek en als je gaat hardlopen, dan draag je speciale hardloopkleding. In de sportschool zie je soms de meest vreemde combinaties en creaties. Het is echter not done, om je gewone dagelijkse kleding naar de fitness te dragen. Speciale sportkleding om zowel cardio- als krachttraining in te doen is een aanrader. Een aantal tips om de juiste kleding aan te schaffen vindt je hieronder.

Koop kleding van kwaliteit waar je goed in kunt bewegen en die ademend is. Té strakke kleding is niet prettig wanneer je gaat transpireren. Katoen is eventjes prettig wanneer je dit aantrekt, maar zodra je gaat zweten voelt een katoenen shirt als een dweil om je lijf. Tegenwoordig is kleding om in te sporten, van materiaal gemaakt wat niet nat blijft, dus droog en comfortabel aanvoelt, ook na een flinke work-out.

In de wintermaanden is het raadzaam om een lange, aansluitende broek te dragen. Vindt je van jezelf dat je benen te dik zijn, kies dan voor een comfortabel, wat wijder model. Koop een kwaliteitsbroek en geen goedkoop geval. Hier lijk je al snel jaren ouder door. In de warmere dagen is een kuitlange broek prettig en in de warme zomers kun je eventueel kiezen voor een nauwsluitend broekje. Onder de sportkleding bij de dames is het belangrijk een goede sport-bh te dragen. Deze ondersteunt en geeft je een prettig gevoel, vooral tijdens je cardiotraining op de loopband.

Over het algemeen zie je mannen in de sportschool aan krachttraining doen. Belangrijk om kleding te dragen die wat wijder zit, zodat je op een aangename manier je squats kunt doen.
Draag altijd schone kleding. Een stinkend persoon naast je is niet prettig sporten. Vermijd wijde t-shirts maar ook te strakke topjes en broeken. Ook beter om niet al te felle kleuren te dragen.

Schoenen voor in de sportschool

Het belangrijkste van de hele sportoutfit zijn kwalitatief goede schoenen. Geef liever wat meer geld uit aan schoenen dan aan kleding. In een sportzaak voor hardlopers kun je alle adviezen krijgen die je maar wil. De verkopers in zo’n zaak weten alles van voeten, schoenen, binnen- en buitensporten. Ook goede schoenen zijn tegenwoordig hip en verkrijgbaar in alle mogelijke kleuren. Wel kunnen ze een beetje gaan stinken natuurlijk. Gelukkig geeft Papablogger een heleboel tips om je stinkschoenen weer een neutraal geurtje te geven. Kijk voor alle informatie over sportoutfits in de sportschool op de desbetreffende websites.

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.