Krijg je binnenkort een kindje, maar weet je nog niet wat het zal worden? Of misschien weet je het zelf wel, maar weet je omgeving dit nog niet? Dan is iedereen natuurlijk reuze benieuwd. Je kan het natuurlijk gewoon aan iedereen vertellen, maar wellicht is dit wat saai. Er zijn namelijk een heleboel originele manieren om het bekend te maken. Wij delen er een aantal met jullie;

Taart met een kleurtje

Een bekende manier van gender reveal, is een taart laten maken die gevuld is met een kleur: roze of blauw. Roze zou betekenen dat je een meisje verwacht, blauw dat je een jongetje verwacht. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor cupcakes, net wat je zelf wilt. Geef de bakker een briefje met daarop het geslacht (als je het zelf nog niet wilt weten, moet je natuurlijk niet spieken) en hij/zij weet welke kleur vulling de taart moet krijgen.

Confetti kanon

Wil je het bekend maken met een “knal”? Misschien is het dan een goed plan om voor een confetti kanon te kiezen. De kleur van de confetti laat dan zien wat er in je buik aan het groeien is. Als je aangeeft dat het om een gender reveal gaat, dan wordt de kleur van de confetti shooter afgeplakt zodat het niet zichtbaar is wat erin zit. De confetti shooters die het meest geschikt zijn voor de gender reveal zijn de handmatige confetti shooters van 28 centimeter.

Ballonnen uit een doos

Je kunt er ook voor kiezen om ballonnen uit een doos te gebruiken voor de reveal. Op het moment van onthullen maak je de doos open en aan de kleur van de ballonnen zie je dan of er een kleine man of dame onderweg is.

Ballonnen prikken

Je kunt ook een ballon laten opvullen met confetti in het blauw of roze. Op het moment van de reveal prik je de ballon kapot! Je kunt er zelfs een spelletje van maken: wie denkt een zoon, wie denkt een dochter? Het wordt dan team roze of team blauw.

Waterpistolen

Kan je je feest buiten laten doorgaan? Dan kan je ook waterpistolen vullen met verf in de kleur blauw of roze. Hang een groot doek op, zodat iedereen erop kan richten. plezier gegarandeerd!

Honkbal

Een ander leuk idee voor buiten is een honkbal opvullen met rookpoeder. Wanneer je er dan buiten een klap op geeft, onthul je het geslacht van je baby.

Gelukskoekjes

Iedereen kent de gelukskoekjes: je breekt ze open en er zit een leuke spreuk in. Je kunt ze tegenwoordig ook bestellen met daarin een briefje dat vertelt: ‘it’s a girl’ of ‘it’s a boy’.

Foto

Heb je niet zoveel budget of houd je het liever heel klein? Dan kan je ook een foto nemen met je outfit in een bepaalde kleur (blauw of roze), wat dan meteen het geslacht van je kindje onthult. Of je partner met de handen in de verf laten gaan en het vervolgens af laten drukken op een wit shirt of jurkje. Neem een foto waar je alleen de handen ziet…en een foto wanneer je de afdruk kunt zien.

Pijl en boog

Men neme een groot houten bord op een stevige standaard, een donker gekleurde (niet doorzichtige!) ballon met roze/blauwe verf er in én een pijl en boog. Wanneer de pijl de ballon raakt, spat de verf uitéén en is het geslacht van de baby bekend! Enige training is wel vereist…er moeten tenslotte geen gewonden vallen en misschieten is ook niet zo handig.

Beeld: Pregnant couple expecting a baby from Shutterstock/Flotsam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.