Vorig jaar zomer, toen we nog rookten, zaten we gezellig buiten op een mooie zomerse avond. Mijn vriend legde eventjes zijn telefoon op zijn knie om een stinkstokje aan te steken (wat is het toch heerlijk dat we daar vanaf zijn) en vervolgens viel zijn telefoon op de grond. Helaas viel hij op zijn buik in plaats van zijn rug, dus het scherm was in 1000 stukjes gebroken. Hij had namelijk geen hoesje om zijn telefoon zitten…..dom, dommer, domst. Ik vertel jullie hieronder waarom het zo belangrijk is om wel een hoesje te gebruiken.

#1 Bescherming
Laat ik maar meteen beginnen bij het puntje bescherming….want daar ging het bij mijn vriend zijn iPhone dus verschrikkelijk mis. Als je je telefoon laat vallen dan is het risico heel groot dat er beschadigingen te zien zijn of dat je scherm dus inderdaad, zoals bij hem, in 1000 stukjes breekt. Ook blijkt dat je telefoon na verloop van tijd zal verslechteren, ook al laat je hem nooit vallen. Er ontstaan toch vaak hier en daar wat krasjes, deukjes en scheurtjes. Dit is niet alleen zonde voor het aangezicht, maar ook gewoon heel erg vervelend. Tevens kan het ook gebeuren dat er aan de binnenkant van je telefoon e.e.a. zal beschadigen, waardoor de functionaliteit een stuk minder wordt. De moderne technologie heeft het voor elkaar gekregen om de meeste smartphones te voorzien van een flinterdun design, wat helaas ook een keerzijde heeft. Alles is namelijk, naast dat het er fantastisch uitziet, ook ontzettend kwetsbaar en gevoelig. Sinds het voorval (en het laten maken van het scherm) zit er een iPhone 6 hoesje om de telefoon van mijn vriend en als hij binnenkort zijn nieuwe telefoon gaat uitzoeken, dan kiest hij zeker weten voor een iPhone 7 hoesje. Geen risico’s meer!!! Zonde van het geld al die reparaties.

#2 Je bespaart een heleboel geld
Zoals hierboven al te lezen was, hebben wij het beeldscherm van de telefoon laten maken. Nou geloof mij, daar word je dus echt niet vrolijk van. En hoe langer je je telefoon gebruikt zonder hoesje, hoe groter de kans is, dat je hem regelmatig laat vallen. Dit kan iedereen gebeuren en ook echt op ieder moment. Soms moet je je telefoon tijdelijk missen omdat deze gerepareerd moet worden, wat er dus voor zorgt dat je tijdelijk niet bereikbaar bent. Als je telefoon heel erg veel schade heeft kan het ook zomaar zijn dat het soms nog goedkoper is om een nieuwe aan te schaffen, in plaats van hem te laten repareren.

#3 Het staat stijlvol
Natuurlijk is dit nooit de hoofdreden, maar ik vind een hoesje stijlvol staan. Zelf heb ik een hoesje waar ik mijn pasje in kan bewaren. Dit houdt in dat ik boodschappen kan gaan doen zonder dat ik mijn portemonnee mee hoeft te nemen. Verder zitten ook mijn rijbewijs, ziekenfondspasje en ID-kaart erin. Zo heb ik altijd alles bij me, zonder dat ik dus teveel hoef mee te slepen. Mijn hoesje is van zwart leer, maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen dat zal aanspreken. Gelukkig is er meer dan genoeg keus en zit er vast en zeker wel iets voor je tussen. En als het hoesje “op is” dan schaf je met gemak een nieuwe aan!

Afbeeldingen: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.