In deze digitale tijd denk je er misschien niet zo snel meer aan om een fotoalbum te maken. En nee, dan heb ik het niet over een fotoalbum op Facebook, maar over een boek wat je gewoon echt vast kunt houden. Het is natuurlijk allemaal harstikke makkelijk, alles opslaan in “de cloud” en posten op Instagram, maar besef je wel dat je zonder je mobieltje, tablet, computer of ander digitaal apparaat gewoon helemaal nergens bent. Gelukkig maak je tegenwoordig gemakkelijk online (jazeker, je mag dus toch eventjes achter de laptop oid kruipen) een tastbare herinnering, een mooi fotoboek, helemaal naar jouw smaak! En de foto’s kun je niet kwijtraken, want die zijn er in afgedrukt.

#1 Verhalen komen tot leven
Je kunt iedereen wel van alles zeggen over die fijne vakantie in de zon, of over je huwelijksdag vertellen aan je nieuwe collega’s, maar als ze er niet bij geweest zijn, zullen ze geen goed beeld krijgen van wat je nou precies aan het vertellen bent.

Door het laten zien van een fotoalbum zullen je verhalen tot leven komen. Je kunt namelijk alles gewoon laten zien; bijvoorbeeld hoe mooi je trouwjurk was, of hoe hoog die ene waterval was, die je met eigen ogen gezien hebt. Je zult je bij het zien van de foto’s ook steeds meer dingen kunnen herinneren, waardoor je een nog leuker verhaal kunt vertellen.

Wat ik zelf wel leuk vind om te vertellen, is dat mijn ouders ontzettend veel fotoalbums hebben met foto’s van mij, in mijn eerste jaren. Vanaf de puberteit werden het er steeds minder, omdat ik alle foto’s inpikte en op mijn muur prikte met spelden. Overigens is mijn moeder haar foto-plak-hobby nog lang niet over, ze is inmiddels alweer bezig in nieuwe albums, met daarin onze jongens.

#2 Veranderingen zijn zichtbaar
Je realiseert het je misschien niet zo, of althans niet iedere dan, maar zodra je fotoalbums van een aantal jaren terug erbij pakt, zal je zien hoeveel veranderingen je eigenlijk hebt doorgemaakt. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua kleding zal er een heleboel anders zijn, dan bijvoorbeeld 10 jaar geleden. Wat vroeger in de mode was, toen ik klein was, zou ik dus nu echt niet bij mijn jongens aantrekken. En de kapsels van toen, die kunnen in deze tijd ook echt niet meer.

Als ik foto’s terugkijk van toen ik 16 jaar werd, zie ik een gigantische groep jongeren zitten, gewoon op de grond, in het parkeervak van mijn ouders. Ik moest en zou mijn verjaardag buiten vieren en tja, zonder balkon oid moet je toch keuzes maken. Nou, daar zaten we hoor, als een stel hippies op de grond met plastic bekertjes, flessen fris en sigarettenpeukjes. Grappig om te zien dat (bijna) al deze mensen nu getrouwd zijn een gezinnetje hebben. Wie had dat ooit gedacht, toen?!

#3 Momentje voor jezelf
Ik pak nog weleens de fotoalbums erbij als ik bij mijn ouders ben. Vaak om eventjes te kijken of de jongens een beetje op me lijken, maar soms ook om gewoon eventjes terug te gaan in de tijd. Time flies en soms vergeet je gewoon een heleboel mooie momenten. Hoe fijn is het dan om je eventjes terug te kunnen trekken en op je gemak door een album te kunnen bladeren.

Ook kan het soms heel fijn zijn om dierbaren terug te zien op foto’s, mensen die helaas niet meer onder ons zijn. Ik vind bijvoorbeeld de foto’s met mijn opa altijd erg mooi om te zien. Hij overleed toen ik 16 was en ik mis hem nog steeds. Pak soms dat momentje voor jezelf, het kan je eventjes weemoedig maken, of verdrietig, of misschien wel super blij. Wat het ook oproept; het doet je gewoon goed om af en toe met je neus in de foto’s te duiken!

WINNEN!
Wij mogen een fotoalbum weggeven ter waarde van 40 euro (en ook nog eens zonder verzendkosten). Waarvan zou jij een album maken als je wint? Laat hieronder je reactie achter voorzien van je voor- en achternaam + een geldig mailadres. Deze actie is inmiddels afgelopen!

Afbeeldingen: Pixabay

81 thoughts on “3x waarom een fotoalbum maken nog steeds waardevol is

 1. Ik ga volgende week mijn allereerste reis alleen maken. Ik heb vorige jaar een fotografie cursus gehad en heb het fotograferen helemaal gevonden. Ik zal van deze mooie reis naar Marokko graag een super mooi fotoboek maken. Herrineringen op papier zijn mooier dan op de computer !

 2. Gaaf! Ik doe graag mee en zou een foto album maken voor de kids. Alle mooie momenten samen in een boek. Zo dierbaar voor later! We proberen zoveel mogelijk bij tr houden en de oudste van 3,5 vind het fantastisch alles terug te zien.

 3. Lijkt me zo fijn om eindelijk eens de foto’s van de kinderen uit te zoeken en een boek te maken! Steeds komt het er maar niet van. Nu een extra drijfveer om te beginnen.

 4. Ik zou een mooie fotoboek maken van de zwangerschap en geboorte van onze tweeling. Maar dan vanuit onze oudste zoon. Hoe hij dit beleefd heeft. Wij hebben hem altijd meegenomen en bij betrokken. De band tussen hun 3 is heel bijzonder en sterk. Dit zou ik mooi vast kunnen leggen in een fotoboek. Zodat ze nu en later dit altijd terug kunnen kijken

 5. Zullen we beginnen met een fotoalbum van de babyfoto’s van mijn dochter uit 2013? Het voornemen is er al jaren, maar het is er nog steeds niet van gekomen. Met baby 2 op komst wordt het er misschien wel tijd voor.

 6. Ik zou graag een fotoboek maken van mijn aankomende vakantie
  We gaan voor ons 40 jarig huwelijk namelijk naar de Amalvikust Italië
  Daar ga ik heel veel foto’s maken voor een blijvende herrinering

 7. Ik word binnenkort mama voor de allereerste keer, dus ik zou heel graag een album maken van hoe mijn buik groeit en natuurlijk de allereerste kiekjes van de baby!
  Ik zou er een echt geboorte boek van maken, voor mijzelf maar ook als de baby groter is. Ik vind het zelf heerlijk om even door mijn babyalbum heen te bladeren.

 8. Wat een gave winactie !! Volgende week vertrekt mijn dochter voor een rondreis door Marokko. Vorig jaar heeft zij een fotocursus gedaan en wat zal het tof zijn als zij haar foto’s van haar rondreis in een mooi fotoboek kan vastleggen !!

 9. Ik ben dol op fotoboeken (maken)!!!
  Ik zou er nu graag eentje maken voor mijn man: over een tijdje zijn we 12,5 jaar getrouwd, en dochterlief komt niet tekort wat foto’s betreft, maar een mooi boek “over ons”, lijkt me gaaf om te maken!

 10. ik ben nu 4 maanden zwanger en zou graag een foto album maken van ons wondertje als hij of zij geboren is.
  vindt het zelf nog ontzettend leuk om albums te maken en heb van ons trouwen in 2015 ook 2 albums laten maken dus ik maak er dan ook graag kans op

 11. Foto’s van ons middelste jongetje!!!!
  Het is er alleen maar van gekomen een geboorte fotoalbum te maken van onze oudste maar van de middelste en jongste nog niet! Dit zou een mooie kans zijn!

 12. Ik heb een behoorlijke achterstand in foto-albums van de eerste jaren van de kinderen maken.
  Ik vermoed dat ik met het jaar 2014 aan de slag zou gaan. Misschien stimulans om dit jaar dan ook nog 2015, 2016 en 2017 ook nog te doen. Het winnen van cadeautegoed om een album te maken zou een mooie stok achter de deur zijn om binnenkort toch echt aan de slag te gaan daarmee.

 13. Het lot van de jongste, die komt er qua fotoboeken bekaaid af. Ik gun haar een prachtig album van de eerste 5 jaar (oeps) In de meivakantie gaan we naar Italie, heerlijk om daarmee te beginnen om die goed vast te leggen voor later!

 14. 4 jaar geleden zijn wij naar disneyland geweest met ons gezin maar moet er nog steeds een fotoalbum van laten maken. Dus dit zou super zijn.

 15. Ik zou heel graag een fotoboek willen maken voor onze pleegkindjes over de tijd dat ze bij ons wonen of gewoond hebben… Heftig om zo’n boek te maken…

 16. Mijn moeder word binnenkort 85 jaar en geeft een groot feest.
  Het lijkt me leuk om van deze dag een album te maken.
  Zo heeft ze een mooie herinnering aan deze dag.

 17. Ik zou een fotoboek maken van mijn zoontje zijn eerste 6 maanden! En misschien, als er nog plek is, de komende 6 maanden er ook nog bij. Alle foto’s staan nu nog op onze camera of mobiel, wordt hoog tijd om een mooi fotoboek te maken!

 18. Wij zijn vorig jaar naar Denemarken geweest en hebben daar zoveel gezien en beleef: hier moet gewoon een mooi album van komen 🙂 wat een topvakantie!

 19. Moeilijke keuze! Van mijn pasgeborgen nichtje? Of van onze bruiloft in november, en onze fantastische huwelijksreis daarna!

 20. Ik zou een fotoboek maken van mijn kleindochters van 5 en 3. Digitaal heb ik er enorm veel, maar je kan nooit eens een boek erbij pakken. En dat mis ik.

 21. ik zou heel graag een album willen maken van mijn bijzondere reis van thailand naar Bali samen met mijn dochter (die in Thailand woont)

 22. ik zou van mn 3 jarige dochtertje een fotoboek maken of van mn pas geboren zoontje om daar al zn newborn shoot fotos in te plaatsen

 23. Ik probeer van elke vakantie wel een fotoalbum te maken. Wacht altijd wel een actie af ?. Dit kan ik heel goed gebruiken voor een album van de laatste vakantie met gezin in NY!

 24. ik maak na een vakantie altijd een fotoboek van de vakanties om herinneringen blijvend te bewonder maar door de jaren heen maak je ook ander foto’s en die zouden ook goed staan in een boek

 25. Ik zou een mooie herinneringsfoto album maken van mijn lieve grote oude hond zij is erg oud en ze hebt last van ouderdomskwalen want ze is aan het aftakelen. En voordat ze er niet meer is zou ik van haar nog mooie foto’s maken en dat in een mooie foto album doen zodat ik altijd op terug kan kijken hoe mijn lieve hond de laatste dagen leefde met mij en mijn gezin. En zo kan ik haar altijd koesteren.

 26. Ik zou een album maken van afgelopen zomervakantie. Dat heb ik nog niet gedaan en daar hebben we leuke herinneringen aan.

 27. Van mijn meervoudig complex gehandicapte pleegzusje. Ik heb er al veel boeken van maar loop nu flink achter en heb zoveel foto’s van haar.

 28. Leuk! Ik zou graag een fotoalbum willen samenstellen van de foto’s van mijn vijf kleinkinderen.
  Leg ik dan op mijn tafel, zodat ik iedereen kan laten zien wat voor prachtige kleinkinderen ik heb.

  Ik volg op Bloglovin en waag graag een kansje

 29. Altijd leuk. ik maak jaarlijks een fotoboek; of eigenlijk 2: elk kind een eigen fotoboek per jaar en soms met de vakantie nog een extra of voor de opa/oma’s nog een extra! komt dus zeker goed van pas.

 30. Vroeger maakten we van alle vakanties en uitjes een fotoboek. Nu helemaal niet meer. En ik mis het echt. Ik mis het om even terug te kunnen bladeren in de jongere babyjaren van mijn kinderen. Deze prijs is een goede stimulans om dit weer op te gaan pakken.

 31. Ik zou een fotoboek maken van alleen maar mooie herinneringen door de jaren heen met manlief en de kids. Dat word wel eens tijd, we hebben zo veel foto’s maar bijna geen albums.

 32. dit wordt een fotoboek van onze wintersport vakantie met het hele gezin van deze kerstvakantie. was super ,dus moet zeker een album van komen.

 33. Ik zou graag een mooi album maken van mijn dochtertje. Binnen een goeie week wordt ze al 5 maanden en het is de hoogste tijd om al die (massa’s!) foto’s in een mooi boek te kunnen gieten! 😀

 34. Ik zou graag voor opa en oma een mooi fotoalbum maken van al hun kleinkinderen door de jaren heen. Dit zouden ze denk ik wel heel leuk vinden om te krijgen

 35. Ik ben grotendeels zonder ouders opgegroeid en had een moeilijke jeugd. In totaal heb ik misschien 2 foto’s van mij toen ik nog een kind was en dat doet wel eens pijn. Binnenkort worden mijn partner en ik voor het eerst ouders in augustus en ik zou wel graag veel foto’s gaan maken van ons allemaal vooral als de kleine er is, zodat zij later ook iets hebben om op terug te gaan kijken. 🙂
  Voor ons zou het ons eerst familie album worden en hopelijk ook niet het laatste. Heb er nu al super veel zin in! *fingers crossed*

 36. Met de lente in aantocht fotograaf ik al het nieuwe leven dat weer tevoorschijn komt. Mooi gekleurde bloemetjes, maar het liefst jong leven. De eerste lammetjes zijn al op de gevoelige plaat vastgelegd. Toen ik deze actie zag, bedacht ik me dat het geweldig zou zijn om er een mooi lenteboek van te maken voor mijn leerlingen. Lente in de klas!

 37. Wij zijn afgelopen jaar met het hele gezin naar Florida gegaan en daar zou ik heel graag zo’n mooi album van maken.
  Echt een geweldige reis en een herinnering om nooit meer te vergeten.

 38. Wow.. Ik ben net terug van een vakantie in het Midden-Oosten samen met mijn broer. Gaaf om die reis tastbaar te hebben op papier

 39. Wij lopen het Pieterpad en daar doen we jaren over omdat we alleen met Pasen echt de tijd hebben…en Nederland is zoooo mooi. Van al die jaren bij elkaar zou ik graag een fotoalbum maken

 40. Ik ben al een poosje overal vandaan digitale foto’s aan het verzamelen van mijn overleden vriendin. Toen ze 3 jaar geleden overleed, bleek dat ik heel weinig foto’s had. Via gemeenschappelijke vrienden en familie heb ik nu een aantal mooie foto’s die ik graag op papier wil hebben, zodat ik die aan haar kindjes kan laten zien als ze wat groter zijn en er aan toe zijn.

 41. Heel erg leuk om een fotoalbum te maken van mijn familie en gezin, lijk me heel erg mooi.

  Groetjes Anneliese

 42. Volgende week ga ik 2 weken op vakantie naar Japan. Daar ga ik natuurlijk veel foto’s maken die ik uiteindelijk in fotoalbum wil zetten!

 43. Ik zou een foto album maken van het afgelopen jaar, zowel de vakantie als de 50e verjaardag van mijn moeder en alle andere leuke dingen die daartussen zijn gebeurd. Ik ben zo slecht met het bijhouden van een plakboek en zo’n fotoalbum is dan ideaal!

 44. Ik zou eindelijk eens een fotoboek gaan maken van onze trouwerij! We zijn in 2009 getrouwd, maar hebben nog steeds geen boek :O! Onze dochters vragen weleens om foto’s, die we wel digitaal hebben staan, maar dat vinden ze toch een stuk minder leuk kijken. En ikzelf eigenlijk stiekem ook ;).

  Dus duimen draaien!

 45. Ik doe graag mee. Ik zou een fotoalbum maken van ons gezin. Sinds de geboorte van (nu) peuter heb ik fotoalbums gemaakt van zijn ontwikkeling, maar heb ik geen tijd gemaakt om ook andere dingen, zoals vakantie of verbouwing van ons huis, in een album te zetten. Dit zou een goede reden zijn om er eens voor te gaan zitten.

 46. Een fotoalbum van het 1e jaar van mijn zoontje Niek. Hij is inmiddels 15 maanden, dus hoog tijd om te foto’s uit te zoeken en een mooi album samen te stellen.

 47. Ik denk van onze eerste vakantiedag als combinatiegezin. Ik had zoveel slechte voorbeelden in mijn werk als leerkracht gezien van 2 verliefde ouders die met het hele gezin op vakantie ging terwijl de kinderen de scheiding van hun ouders nauwelijks verwerkt hadden. Meestal eindigde dit in een drama waar de exporteren ook nog een rol in kregen. Kortom, ik heb dit jaren niet gedaan dus vorig jaar (na 3 jaar verkering) was het dan zover. Gewoon jn Nederland met 2 auto’s voor het geval het niet goed zo gaan. Ik heb er echt nachtmerrie’s van gehad maar het was zo ontzettend leuk. Alles ging super goed. Dus van die vakantie zou ik wel een mooi boek van willen maken.

 48. Het lijkt me mooi om een fotoboek te maken van ons gezin in de afgelopen 10 jaren.
  Er is zo veel veranderd: de kinderen van baby’s tot heerlijk pre-pubers, en mijn man en ik ouder (een tikkeltje maar) en wijzer 😉

 49. Ik wil een album maken van ons leven..gewoon de dagelijkse dingen. Dat we gingen verhuizen, hoe ons oude huis eruit zag, hoe ik op de bank zit te haken, m’n man die aan het koken is…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.