Een smartphone kost je flink wat geld en daarom wil je natuurlijk dat hij zo lang mogelijk mee gaat. Snappen we helemaal! Een ongeluk zit in een klein hoekje en daarom hebben we 6 tips om de levensduur van je smartphone te verlengen voor je op een rij gezet. 

1: Een hoesje

Gsm hoesjes helpen om je telefoon te beschermen tegen vallen, stoten en krassen. Een flip cover biedt het meeste bescherming, omdat bij dit hoesje ook het scherm helemaal bedekt is.

2: Screenprotector

Om je scherm nog beter te beschermen, plak je er het beste ook een screenprotector op. Dat verlaagt het risico op krassen en val- of stootschade aanzienlijk. Een protector van gehard glas (tempered glass) biedt het meeste bescherming.  

3: Opladen

Sommige mensen denken dat het goed is om hun smartphonebatterij helemaal leeg te laten gaan en hem dan weer 100% op te laden. Dit was vroeger zo bij batterijen, maar in smartphones worden andere batterijen gebruikt.

Bij deze batterijen heeft het geen nut om ze helemaal leeg te laten gaan. Sommige experts zeggen zelfs dat de levensduur van je batterij hierdoor achteruit gaan.

Regelmatig even opladen is voor smartphonebatterijen het beste. Ga niet voor de volle 100%, rond de 80% is beter.

4: Grote schoonmaak

Hoe voller het geheugen van je telefoon, hoe langzamer hij wordt. Houd daarom regelmatig een grote schoonmaak. Maak back-ups van foto’s en video’s en verwijder ze van je telefoon. Ga ook je apps eens langs en kijk welke je niet meer gebruikt.

5: Fabrieksinstellingen

Is je telefoon echt niet meer vooruit te branden? Het terugzetten van de fabrieksinstellingen kan de oplossing zijn. Zorg wel dat je een back-up maakt van alles wat je wilt bewaren.

6: Reparatie

Laadt je telefoon niet goed op? Is er iets mis met een knopje of is het scherm kapot? Je hoeft zeker niet meteen een nieuwe telefoon aan te schaffen. Veel mankementen kunnen gewoon gemaakt worden. De meeste reparaties kosten je tussen de €40 en €100. Kies altijd voor een gekwalificeerde reparateur.

Uitgelichte afbeelding: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.