Alpine Hearing Protection maakt al jaren gehoorbescherming voor onder meer muzikanten, reizigers en kinderen en biedt nu ook gehoorbescherming voor de allerkleinsten. Het gehoor van baby’s en peuters is in de eerste paar jaren volop in ontwikkeling en daarnaast ook kwetsbaar. Belangrijk dus om dit orgaan, dat nog een heel leven mee moet, goed te beschermen. Zonder erbij stil te staan, stellen ouders hun kinderen (te) vaak bloot aan harde geluiden. Al op jonge leeftijd kan dit blijvende gehoorbeschadiging veroorzaken. Om dit te voorkomen lanceert het Nederlandse merk Alpine Hearing Protection vanaf maart de Alpine Muffy Baby. Een oorkap, speciaal ontwikkeld voor baby’s en peuters. De Alpine Muffy Baby voorkomt niet alleen gehoorschade, maar geeft ook rust. Zo kunnen ouders hun baby met een gerust hart meenemen naar een druk evenement als Koningsdag. En kan de baby lekker rustig en ongestoord slapen. Ook ideaal voor baby’s en peuters die snel overprikkeld zijn.

Gehoorschade
Baby- en peuteroortjes zijn continu in ontwikkeling. En omdat ze gevoelig zijn voor harde geluiden is het des te meer van belang om ze goed te beschermen. De oren moeten tenslotte nog een leven lang mee. De oorkappen dempen harde en schelle geluiden en zijn dus dé ideale must have tijdens feesten, optochten, festivals, de kermis, oud en nieuw en bij bijvoorbeeld auto- en motorraces. Zo voorkomen de ouders gehoorbeschadiging bij hun baby of peuter. De Alpine Muffy Baby oorkappen zijn geschikt voor baby’s en peuters tussen de 3-36 maanden. Bovendien bevat de gehoorbescherming geen metalen onderdelen waardoor de Alpine Muffy Baby ook te gebruiken is bij MRI-scans.

Comfortabel
De Alpine Muffy Baby is zeer handig in gebruik. Zo worden de gehoorbeschermers geleverd met een elastische band die om het hoofdje van de baby of peuter wordt geschoven. De hoofdband is dusdanig ontworpen dat hij nooit te strak zit, maar de oorbeschermers wel op zijn plek houdt. Dankzij de klittenbandsluiting is de hoofdband makkelijk op de gewenste maat af te stellen. Ook de twee afzonderlijke oorkappen kunnen dankzij een kliksysteem op de gewenste plek aan de hoofdband bevestigd worden. Deze zijn gemaakt van stevig kunststof en kunnen dus tegen een stootje. De toplaag van het geluid reducerende foam is hygiënisch en makkelijk te reinigen. Net als de losse hoofdband die zelfs in de wasmachine gewassen kan worden.

Modieus
Natuurlijk staat het beschermen van de oren van de baby of peuter voorop, maar dankzij het hippe design van de hoofdbanden zien de oorbeschermers er ook nog eens modieus uit. De witte oorkappen, uitgevoerd in een fraaie, ovale vorm met aan de binnenzijde zeer zacht schuim, kunnen worden bevestigd aan een roze-wit gestreepte of een blauw-wit gestreepte hoofdband. Beide kleuren worden geleverd met een extra zachtgrijze hoofdband. Het ontwerp van de Alpine Muffy Baby is een exclusief Dutch Design en is in eigen land bedacht en ontworpen.

Verkrijgbaar vanaf    : medio maart 2017
Adviesverkoopprijs    : € 27,95
Verkooppunten    : www.alpine.nl    

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.