Amsterdamse Chocolatemakers heeft speciaal voor de klassen van de bovenbouw in het basisonderwijs een spreekbeurt handboek ontwikkeld over het maken van chocoladerepen. Het handboek gaat niet over een doorsnee chocoladereep, maar over de eigen gemaakte repen van Chocolatemakers. In hun fabriek in Amsterdam Noord worden unieke chocoladerepen gemaakt, waarbij Chocolatemakers van boon tot reep alles zelf doet. In het spreekbeurt handboek komt alles aan de orde; de inkoop van de cacaoboon bij de boer, transport naar Nederland, het verwerken van de boon en het inpakken van de reep.

Het spreekbeurt handboek is bedacht na het bezoek van een Amsterdamse schoolklas met hun juf. De leerlingen waren zo enthousiast dat een mooi boekwerk met illustraties werd gemaakt over het proces van chocolade maken. Juf Suze heeft de teksten voor het handboek geschreven en de 11-jarige Amber heeft met haar prachtige tekeningen het proces van chocolade maken nog duidelijker gemaakt. Dankzij ontwerper Joep is het spreekbeurt handboek een inspirerend boekwerk geworden waar iedereen wat van opsteekt!

Het spreekbeurt handboek is gratis te downloaden van de website van Chocolatemakers. Een geprinte versie van het pakket met proefreep en cacaobonen + kan besteld worden in de webshop voor €7,50.

Sinds 2011 maakt Chocolatemakers èchte chocolade waarbij van boon tot reep, alles zelf wordt gemaakt in een fabriek in Amsterdam. Chocolatemakers heeft elke schakel in de keten zelf in de hand. Ze kopen de bonen direct in bij de boer, branden zelf én nemen de tijd voor het maken van de repen. De repen worden zo duurzaam mogelijk gemaakt, zo is de verpakking biologisch afbreekbaar. Er zijn al diverse repen op de markt gebracht, zoals de Tres Hombres en de Gorilla bar. In Nederland liggen de repen van Chocolatemakers niet alleen in de schappen van diverse winkels. Ze verkopen ook couverture chocolade aan restaurants en hotels.

Meer weten? Check de website!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.