Gezond ballonnen opblazen met het veilige pompje van Bob Balloon
– Recent Belgisch onderzoek wijst op gevaar met de mond opblazen –

Veel ballonnen bevatten kankerverwekkende stoffen. Om geen onnodig risico balloon1te lopen, raadt het Belgische Test Aankoop daarom aan ballonnen niet op te blazen met de mond, maar met een pompje. Bob Balloon van Goliath is zo’n gezond alternatief. Kinderen kunnen er zelf, op een veilige manier kleurrijke ballonnen mee blazen en grappige figuren maken.

In de laatste editie van Test Gezond, het magazine van het Belgische Test Aankoop, staat een uitgebreid artikel over het gevaar van ballonnen opblazen met de mond. De lead: “Ballonfabrikanten vergeten op de verpakking al eens aan te raden om een pompje te gebruiken. Veel ballonnen bevatten namelijk nitrosamines, die kankerverwekkend zijn als ze worden ingeslikt.” Uit de conclusie: “Hoe dan ook blaast u ballonnen beter niet op met de mond. Koop liever een pompje en kijk vooral uit met kinderen. Per slot van rekening zijn de allerkleinsten het meest gevoelig voor gevaarlijke stoffen.” In de bijlage het hele artikel in Test Gezond en een nieuwsbericht erover in De Morgen.

ba;2Met Bob Balloon biedt Goliath het ideale, gezonde alternatief. Nog nooit was een ballon opblazen voor kinderen zo veilig en gemakkelijk. Plaats de ballon in de mond van Bob Balloon en pomp of blaas op het veilige mondstukje. De lucht loopt niet terug, waardoor de ballon in een paar seconden is opgeblazen. Doe er het bijgeleverde lintje om, leg een strakke dubbele knoop en de ballon is klaar. Met de lange ballonnen kun je ook nog eens fantastische ballonnencreaties maken zoals een zwaard of een hond. In de winkels liggen vier variaties.

Bob Balloon: een mondstuk (verkrijgbaar in de kleuren rood, blauw, groen en oranje), tien ballonnen en tien linten. Adviesprijs: 4,99 euro.

Bob Balloon Pump: een ballonpomp met adapter (afschroefbaar mondstuk) voor de gewone en lange ballonnen, tien gewone ballonnen, tien lange ballonnen om figuren te maken, twintig linten en een handleiding. Adviesprijs: 9,99 euro.

Bob Balloon Double Pack: een mondstuk, een ballonpomp met adapter voor de gewone en lange ballonnen, twintig gewone ballonnen, twintig lange ballonnen om figuren te maken, veertig linten, stickers om de figuren bijvoorbeeld ogen en een mond te geven en een handleiding. Adviesprijs: 14,99 euro.

Bob Balloon Party Set: vier mondstukken, veertig ballonnen en veertig linten. Ontzettend leuk voor verjaardagsfeestjes! Adviesprijs: 19,99 euro.

Over Goliath Gamesbal1
Goliath Games is een van Europa’s grootste producenten van interactief speelgoed en gezelschapsspellen. Het bedrijf, in 1980 opgericht door Adi Golad, brak in 1983 door met Rummikub. Inmiddels gingen van het immens populaire spel, dat inzicht, durf en tactiek combineert, ruim vijftig miljoen exemplaren over de toonbank. Vandaag brengt Goliath Games wereldwijd ruim honderd verschillende spellen op de markt. Het bedrijf blijft trouw aan het gedachtegoed van zijn oprichter: nieuwe, intelligente en tijdloze spellen lanceren voor jong en oud.

Meer informatie over Goliath Games: Website, Facebook, Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.