Muggen zijn voor veel mensen een nachtmerrie. Als je ze in je slaapkamer hebt zitten, doe je vaak de hele nacht geen oog dicht. Het lijkt wel alsof ze altijd rondom je hoofd vliegen. Het is niet alleen een erg vervelend geluid wat ze maken, ook de jeuk die je van de bulten krijgt is heel erg vervelend. Kortom: deze dieren zijn niet welkom in jouw huis.

Horren zijn heel belangrijk

De meest effectieve manier waarmee je muggen (en ander ongedierte) buiten kunt houden, zijn horren. Het is dan wel belangrijk dat je overal horren plaatst. Dus niet alleen in de slaapkamer, maar ook in de rest van het huis. Het is natuurlijk erg belangrijk dat deze horren goed op maat zijn, want alleen dan houden ze al het ongedierte buiten. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf de hor op maat te maken, maar dat is niet voor iedereen even gemakkelijk om te doen. Horrengigant kan je hier ook heel goed bij helpen. Zij verkopen horren in alle soorten en maten.

Planten

Er zijn een aantal planten waar muggen een ontzettende hekel aan hebben. En vaak vinden wij ze dan wel lekker ruiken. Zet ze op je balkon, op de vensterbank, of op je bureau en je zult merken dat muggen op afstand blijven.

Airco

Je wilt natuurlijk dat jouw woning 100% muggenvrij is. Met horren heb je al 99% te pakken, maar die laatste procent wil je natuurlijk ook nog. Dit kan je op verschillende manieren doen. Je kunt bijvoorbeeld een airco aanschaffen. Muggen houden niet van kou en zullen dus niet graag in jouw huis zijn als je deze aan hebt staan. Ze zoeken dan vaak een andere, warme, ruimte op.

Insmeren of muggenbandjes

Mocht je toch bang zijn dat je muggen in huis hebt, dan kun je jezelf goed insmeren met bijvoorbeeld Deet. Deze geur vinden muggen erg vervelend. Verder zijn er tegenwoordig ook muggenbandjes te koop. Dit zijn een soort van armbandjes die een citronella geur afgeven en daar houden de muggen ook niet van. Deze bandjes zijn vooral erg handig voor kinderen. Zij vinden het ook leuk om deze te dragen, omdat deze verkrijgbaar zijn in allerlei verschillende kleuren. Deze bandjes zijn echter niet oneindig “goed”, dus zorg er voor dat je deze steeds in de verpakking terug doet als je een nacht geslapen hebt.

Wierook of citronella kaarsen

Als je op een warme zomeravond lekker buiten zit, dan zijn muggen ook een ware nachtmerrie voor veel mensen. Je kunt jezelf dan natuurlijk ook insmeren met Deet, maar er zijn ook nog andere manieren om de muggen uit jouw buurt te houden. Je kunt bijvoorbeeld citronella kaarsen aansteken. Dat is niet alleen gezellig, maar ook functioneel. Daarnaast is wierook ook een geur waar de muggen niet tegen kunnen, dus dat is ook nog een alternatief om te gebruiken.

Uitgelichte afbeelding: Mosquito on white mosquito wire mesh from Shutterstock/GrooveZ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.