yonijaWist je dat de meeste tampons of maandverband in het schap, vaak zorgwekkende ingrediënten bevatten, en dat deze producten onder gewone EU product regelgeving vallen. Dit betekent dat er geen specifieke regels zijn over wat wel of niet in de producten mag zitten, maar ook niet wat er wel of niet vermeld moet worden op de doosjes! 

yoni2Als je erover nadenkt, is het natuurlijk echt heel schokkend! Aangezien dit producten zijn, die de meeste vrouwen maandelijks gebruiken, dichtbij of in een van de meest absorberende delen van hun lichaam. Met Yoni hebben Mariah en Wendelien de ambitie: “To keep chemicals away from vaginas globally!”.

Ik ben enorm geschrokken, over wat ik allemaal heb gelezen. Ik ontving een mooi pakketje van Yoni, om eens uit te testen hoe hun producten zijn. Wat voor mij nu vooral heel erg belangrijk is, is dat ik nu weet dat de producten van Yoni toxic-free zijn en dat ik ze met een gerust hart kan gebruiken. Yoni tampons, maandverband en inlegkruisjes zijn van biologisch katoen gemaakt. De achterkant en individuele verpakkingen van de maandverbanden en inlegkruisjes zijn gemaakt van bio-plastic (maïzena). De dames van Yoni hebben voor katoen gekozen omdat katoen ademend en hypo-allergeen is. Synthetische stoffen kunnen irritatie en vaginale infecties veroorzaken. Een belangrijke keuze voor een van de meest absoberende delen van je lichaam. Ik heb voor mezelf besloten om de producten van Yoni te blijven gebruiken en raad het jullie ook aan!yoni1

Wil je nog meer informatie over wat er in de producten zit, dan klik je op de afbeeldingen via deze link!

Je kunt de producten van Yoni online bestellen of er voor kiezen ze in een fysieke winkel aan te schaffen. Als je hier kijkt, kun je meteen zien, waar je dan terecht kunt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.