mier1Jazeker, u leest het goed Mierenboerderij.nl. Het online verzamelpunt voor mensen met de mier als huisdier! Want mieren zijn helden, als je er eens goed van dichtbij naar kijkt. Om dat mogelijk te maken biedt Mierenboerderij.nl naast heel veel informatie, ook een aantal verschillende mierenboerderijen aan. Hartstikke leerzaam voor op school of thuis!

– Mierenboerderij gips: handgemaakt en uit te breiden met koppelslangen. Geschikt voor vrijwel alle soorten mieren en het opkweken van kolonies is mogelijk in de nesten.

– Mierenboerderij zand: van glas of plexiglas, staand of aan de muur. Kijkt u eens naar de mogelijkheden. Deze mierenboerderij kost aanzienlijk meer tijd om tot stand te komen.

– Mierenboerderij acryl: de nesten zijn van bovenaf goed zichtbaar door het liggende model. Dek deze af, bijvoorbeeld met rode folie, dan wanen de mieren zich in het donker en veilig. Het buitenverblijf is doorgaans geïntegreerd.

– Mierenboerderij gel: hierin is een mierenfamilie te houden. Een mierenfamilie bestaat uit alleen werksters. Zij maken samen een gangenstelsel en die samenwerking is goed te zien. De mierenboerderij gel is nagenoeg onderhoudsvrij, de mieren eten niet veel en recyclen het gelafval. De gel is verkrijgbaar in groen, rood en blauw. De mierenboerderij gel is hervulbaar en ook te  verkrijgen met LED verlichting.

mier2Door een arena buitenverblijf aan de zand, gips of acryl mierenboerderij te koppelen, kunnen mieren het afval wegbrengen en nestmateriaal op gaan halen. Er ontstaat een scheiding in taken.

De verschillende mierenboerderijen zijn te koop met of zonder mieren. Je kunt natuurlijk in je achtertuin met een stokje wat mieren gaan vangen. Wel uit dezelfde kolonie, anders krijgen ze ruzie. Je kunt er ook voor kiezen een mierenfamilie te bestellen bij de mierenboerderij gel, deze familie bestaat uit minimaal vijf tot maximaal dertig werkstermieren uit Zuid Europa zonder Koningin. Ze zijn gewend aan flink graven en zijn ook in de winter actief. Omdat er niet veel beschutting is, is het niet raadzaam een Koningin in de gelboerderij te plaatsen. De werksters zullen de Koningin beschermen en er zal weinig tot geen activiteit te zien zijn. Een mierenkolonie daarentegen bestaat uit een Koningin, eerste werksters en broed. Deze kolonie is bedoeld voor de gips, zand en acryl mierenboerderijen.mier3

De gelboerderij is onderhoudsvrij, het gel is gelijk ook de voeding van de mieren. Voor de andere mierenboerderijen is er speciale voeding en een aantal toebehoren verkrijgbaar. Denk aan een vergrootglas. Voor alle mierenboerderijen geldt dat de mieren gedijen bij rust en in de schaduw moeten staan. Bij aanschaf van een mierenboerderij levert mierenboerderij.nl een boekje mee “Mieren zijn helden” uitermate geschikt als spreekbeurtmateriaal. En het boekje bevat informatie wat te doen bij schimmel- of condensvorming.

mier4Wij mogen van Mierenboerderij.nl een mierenboerderij gel testen met mieren, lees hier binnenkort meer over op KiDDoWz!

/Lmcmr

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.