Tandenpoetsen met een elektrische tandenborstel; hoe maak je dat voor kinderen een beetje leuk? Je wilt uiteraard als ouders voorkomen dat je iedere dag een strijd moet voeren. Mede hierom is het belangrijk om vanaf jongs af aan je kind te laten wennen aan het tandenpoetsen en te leren dat je tanden goed schoonhouden heel erg belangrijk is.

Kinderen laten wennen aan elektrisch poetsen

Tegenwoordig heb je heel veel keus qua tandenborstels. Ook een elektrische tandenborstel voor kinderen kan daar natuurlijk niet ontbreken. Het is bewezen dat je met elektrische poetsen veel meer tandplak weghaalt dan met een gewone handtandenborstel. Als je kind al van kleins af aan gewend is aan elektrische poetsen, levert dit een grote bijdrage aan de mondgezondheid op latere leeftijd. Ook het melkgebit heeft baat bij elektrische poetsen.

Samen poetsen is dubbel zoveel plezier

Wat is er nu leuker dan samen gekke bekken trekken voor de spiegel in de badkamer tijdens het tandenpoetsen. Als je tegelijk met je kind je tanden gaat poetsen, dan geef je spelenderwijs het goede voorbeeld. Maak er een soort spelletje van, wat je iedere dag opnieuw herhaalt. Geef bijvoorbeeld aan welke tand of tanden je eerst gaat poetsen en doe daarna hetzelfde bij je kind. Is het kind ouder, dan kan hij/zij je gewoon nadoen. Maak samen plezier tijdens het dagelijks tandenpoetsritueel.

Een app speciaal voor het tanden poetsen

Er zijn ook tal van leuke apps die je kunt gebruiken om het tandenpoetsmoment leuker te maken voor je kind. Er zijn apps waar langzaam het beeld wordt weggeveegd en waar na de poetstijd (met behulp van een timer) een plaatje tevoorschijn komt. Maar er zijn er ook die werken met een soort beloningssysteem.

Leuke kinderliedjes zingen

Verzin een speciaal tandenpoetslied of zing andere leuke kinderliedjes tijdens het elektrisch poetsen. Begin al met liedjes zingen als je de speciale opzetborstel voor je kind op de houder klikt en er kindertandpasta op doet. Dan weet je kind al meteen dat het weer tijd is om zijn of haar melkgebit schoon te poetsen.

Zelf een elektrische tandenborstel en kindertandpasta laten uitzoeken

Misschien helpt het ook om je kind zelf kindertandpasta en een elektrische tandenborstel te laten uitzoeken. Door er op die manier mee bezig te zijn vindt je kind het wellicht ook leuker om met de eigen uitgezochte tandpasta en tandenborstel aan de slag te gaan.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.