De zomer is ideaal om een tuinfeestje te organiseren. Buiten feest vieren zorgt voor het echte vakantiegevoel. Een tuinfeestje is daardoor ideaal om de zomer mee te beginnen. Met de juiste tips wordt jouw tuinfeestje een succes. In dit artikel lees je waarop je moet letten bij het organiseren van een tuinfeestje, zodat jouw tuinfeest een succes wordt!

Houd rekening met veranderende weersomstandigheden

Je kunt ruim van tevoren al de weersvoorspelling bekijken per dag. Echter geldt hoe korter je van tevoren de weersvoorspelling bekijkt, hoe betrouwbaarder de weersvoorspelling is. Zelfs dan nog kan het weer omslaan. Houd hier daarom rekening mee. Je kunt dit doen door genoeg ruimte in je huis te reserveren voor je feest of een partytent te huren of te lenen. Een voordeel van een partytent is dat je dan alsnog buiten feest kunt vieren. Zo krijg je geen rotzooi in huis. Ook tijdens warm weer is een partytent fijn. Hierdoor kunnen je gasten de schaduw opzoeken als ze dit willen. Tijdens een erg warme dag zorgt een partytent voor de benodigde verkoeling. In de avond zorgt een partytent juist voor meer warmte.  

Zorg voor genoeg verlichting

Een geslaagd feestje kan door de gezelligheid tot in de late uurtjes duren, waardoor het extra belangrijk is om je tuin goed verlicht te maken. Met feestverlichting maak je jouw tuin extra feestelijk. Je hebt hierbij keuze uit onder andere heldere LED lichtsnoeren, gekleurde LED lichtsnoeren en een LED strip set. Houd je van smart verlichting? Kies dan de slimme mini tuinspot Bluetooth. Deze verlichting kan je met een app op je Android of iPhone bedienen. Deze verlichting is iets duurder, maar zeker de kosten waard. Je kunt de verlichting namelijk laten staan in je tuin en opnieuw gebruiken tijdens een barbecue of avondje relaxen in de tuin.

Houd rekening met je buren

Licht je buren op tijd in dat je een feestje gaat houden. Zo voorkom je geklaag. Je kunt je buren inlichten via een briefje in de brievenbus of een whatsappje. Het beste is om je feestje te organiseren in het weekend, omdat de meeste mensen dan niet hoeven te werken. Zet de muziek zachter of uit rond 11 uur s ’avonds. Je kunt eventueel dan het feestje naar binnen verplaatsen als het erg gehorig is in je tuin.

Nodig mensen uit die jouw energie geven en nodig liever geen mensen uit die met elkaar botsen. Zo voorkom je vervelende situaties! Je kunt ook je buren uitnodigen, mits je jouw buren aardig vindt. Nu hoef je alleen nog na te denken over de muziek en het eten. Kies eens een thema, zoals de Caraïben, Hawaï of de jaren 70.

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.