Hoe vaak maak jij tijd voor jezelf? En dan bedoel ik dus ook écht tijd voor jezelf?! Tot voor kort deed ik dat dus eigenlijk helemaal niet. Alles draaide hier thuis om het gezin en mijn werk. Sinds we (bijna) allemaal fulltime thuis zitten merkte ik wel dat ik die tijd voor mezelf steeds meer nodig heb. Gezinnig stuurde mij Mini Mama Momenten….en geïnspireerd door dit boek, ging ik met mezelf aan de slag. Tien minuten per dag eventjes alleen aan mezelf denken, voor mezelf zorgen….dat is gewoon heel erg nodig!

Vliegensvlug door hoofdstuk 1 en 2

Ik ging vliegensvlug door de eerste twee hoofdstukken heen. Ik ben sowieso een hele snelle lezer, maar vanaf het eerste woord had dit boek mij in zijn (of is het haar?) greep. Heel grappig om ook verderop in hoofdstuk 2 tegen te komen, dat je waarschijnlijk het boek in 1 ruk uit zou kunnen en/of willen lezen. Uiteraard is dat niet mijn bedoeling, want dan neem ik alsnog niet vaak genoeg de tijd voor mezelf. Het is juist het idee dat ik mezelf weer terug ga vinden en door regelmatig te ontspannen een leukere moeder/vrouw wordt. Ook is het de bedoeling dat mijn batterijtje weer wat meer opgeladen wordt. Mini Mama Momenten die klein zijn, maar uiteindelijk een des te groter effect hebben op mij, maar dus ook zeker op mijn gezin.

52 manieren om beter voor jezelf te zorgen

Het boek Mini Mama Momenten reikt je 52 manieren aan, om beter voor jezelf te zorgen. Ieder Moment is opgebouwd uit een oefening (doemoment), tips en verdiepende informatie (leesmoment) en ruimte voor aantekeningen (invulmoment). Alle Momenten zijn zorgvuldig geselecteerd, aandachtig geïllustreerd en alfabetisch gerangschikt. Je kunt blind voor een Moment kiezen, of voorin uit de alfabetische lijst een onderwerp uitkiezen wat je op dat moment aanspreekt. Ik kies eigenlijk altijd blind en tot nu toe bevalt dat goed.

In de stilte….

Ik kies er wel voor om mezelf eventjes ‘op te sluiten’ in onze slaapkamer. Daar kan ik in alle rust eventjes lezen….en aan mezelf werken. Ik doe dit wel op momenten dat mijn partner thuis is, zodat ik eventjes niet de zorg hoef te dragen voor de kinderen. Wel vertel ik iedereen dat ik een moment voor mezelf nodig heb en me dus eventjes terug trek uit de drukte van alledag.

Effect

Ik merk dat ik een stuk relaxter in mijn vel zit en dat ik een stuk meer kan handelen, dat de situatie op dit moment anders is dan ‘normaal’. Mijn emmertje loopt minder snel over en ik lijk dus ook meer geduld te hebben (dit is doorgaans niet echt het geval).

Over Annet de Vries

Annet de Vries sprak honderden vrouwen tijdens het schenken van (een kopje) aandacht en voor dit boek verzamelde ze wijsheden, testte ze oefeningen en dook ze in haar eigen ervaring als moeder. Hieruit rolde dit prachtige boek wat een waar cadeau is om aan jezelf te geven!

Beeld: Sfeerbeeld Gezinnig.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.