Dante zit sinds een aantal weken op voetbal. Dit houdt in; twee avonden per week trainen op de voetbalclub met zijn nieuwe vriendjes. De training duurt meestal van 18:30-19:45 uur, dus deze mama moet zich dan eventjes zien te vermaken. Laatst lag de Happi.kidz in de brievenbus…deze stopte ik meteen in mijn tas; eventjes een momentje voor mezelf!

Happi.kidz is een special van de makers van Happinez.  Happinez is al bijna 13 jaar hét mindstyle magazine van Nederland. Happinez is het magazine voor wie op zoek is naar verdieping, verrijking en verwondering.  Per nummer bereikt Happinez meer dan 500.000 lezers in Nederland. Het succesvolle magazine wordt ook in het Frans, Duits en Engels uitgegeven en in meer dan 20 landen verkocht. Happinez magazine verschijnt acht keer per jaar. 

Wij-tijd = het nieuwe “goud” geworden
Eigenlijk is aandacht (en liefde) alles wat kinderen nodig hebben. Maar hoe combineer je dat met het drukke leven dat je leidt? In Happi.kidz lees je alles over wij-tijd en hoe makkelijk het eigenlijk is om dat te realiseren. Het blijkt dat de gemiddelde volwassene 47 keer per dag op zijn/haar mobiele telefoon kijkt…schokkend vind je niet? Maar eigenlijk is het niet zo vreemd…de mobiel is namelijk zo gemaakt, dat het verslavend wordt. Dit alles gaat ten koste van de wij-tijd, die ontzettend belangrijk is. Tijd doorbrengen met de kids, is namelijk het nieuwe “goud” geworden. De kunst is, dat je met volle aandacht aanwezig bent, bij de alledaagse dingen…het ligt dus écht voor het oprapen, die wij-tijd.

Ik had het niet verwacht, maar het artikel over Mindful opvoeden raakte mij gewoon. Echt wel een beetje bijzonder, want als er iemand nuchter is (en met beide benen op de grond staat) ben ik dat wel. “Door mindfulness leer je je kind weer echt te zien voor wie het is”, deze zin zorgde ervoor dat ik de bladzijde omsloeg en het hele artikel achter elkaar gelezen heb. Ik leerde er onder andere van, dat het heel erg belangrijk is, om ook sorry tegen je kinderen te zeggen. Het blijkt namelijk dat veel ouders bang zijn om hun excuses aan te bieden aan kinderen. Zo nu en dan ruzie maken is heel erg normaal, maar het goedmaken erna is ook ontzettend belangrijk. Omhels je eigen gebreken én die van een ander, dan kun je écht iets veranderen.

Dan het artikel over Wij-tijd….Bijna Heilige tijd te noemen. Eigenlijk wil ik er niet zoveel over zeggen. Als je het leest begrijp je meteen waarom. Tevens vind ik de interviews met verschillende leerkrachten erg interessant. Ze zijn allemaal werkzaam op een ander “soort” school.

Mindful opvoeden  Het nut van ruziemaken Susan Smit Schrijft aan jongens- en meisjesouders  Dossier: wijze lijfjes, leren van je lichaam  Eten en drinken volgens de ayurveda  Zeven portretten van leerkrachten met liefde voor hun vak  Slaaprituelen (met unieke droomkaartjes)  Kom je buitenspeken? Vier het leven: feesten van het seizoen Voorleesverhaal over Aap en Panda  Edelstenen: magische kinderschatten met toverkracht •  

Happi.kidz ligt in de winkel voor € 7,95. Veel leesplezier!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.