Een boek dat er op het eerste gezicht uitziet als een laptop; dat wekt mijn interesse en die van onze meester-recensent Dante uiteraard meteen. Alles over supertoffe uitvindingen is te vinden in ‘Hoe werkt dat?’. Een boek met ruim 180 pagina’s.. genoeg om bij te leren dus.

Voor kinderen die interesse hebben in technologie en hightech-wetenschap is dit boek ontzettend handig. Aan de hand van ontzettend mooi beeldmateriaal ontdek je de werking van drones, supercomputers, onderwaterhotels, hoverboards, vliegende auto’s en glow-in-the-darksticks. De foto’s van de uitvindingen in dit boek zijn als het ware ‘opengeklapt’, waardoor er een kijkje wordt gegeven op ieder detail dat normaal gesproken onzichtbaar zou blijven.

Dante vond een aantal hoofdstukken ontzettend interessant. Natuurlijk ga ik niet alles verklappen, maar twee kleine dingetjes benoemen kan denk ik geen kwaad.

*De Xbox One is niet alleen een spelconsole, hij kan namelijk ook als communicatie- en mediacentrum worden gebruikt om online verbinding te maken met vrienden. Ook kun je met gemak muziek en films van het internet streamen. Waarschijnlijk wisten jullie dit al, maar Dante wilde graag dat ik dit met jullie zou delen.
*Zegt de 3Doodler je iets? Dit is de allereerste 3D pen ter wereld. In plaats van inkt komt er vloeibaar plastic uit, dat tot dunne draden uithardt. Een geoefende tekenaar kan met deze pen ingewikkelde 3D ontwerpen maken, zoals bijvoorbeeld een jurk.Dit boek is erg interessant en kan jaren mee als encyclopedie. Niet alleen leuk en leerzaam voor thuis, maar wellicht ook erg interessant voor docenten in het basisonderwijs!

Titel: Hoe werkt dat? Over de werking van drones, vliegende auto’s en andere hightech-uitvindingen | Auteur: Dorling Kindersley 
Oorspronkelijke titel: How Super Cool Stuff Works | Gebonden | 192 blz. | 21,5 x 27,5 cm | Uitgeverij Van Holkema & Warendorf | ISBN 978 90 00 35550 1| Nur 210 non-fictie kinderboeken | Voor kinderen tot 12 jaar | Prijs: € 20,- |

[bol_product_links block_id=”bol_59e25bb723595_selected-products” products=”9200000078861352″ name=”hoewerktdat” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.