Wisten jullie dat “wij moeders” ook maar gewoon mensen zijn? Nee, ook ik ben als moeder niet perfect, maar ik doe wel mijn best om ervoor te zorgen dat mijn jongens uiteindelijk goed terecht komen en zelfverzekerd zijn. Ik werd uitgedaagd door Josan om de ‘ik ben zo’n moeder die..’ tag in te vullen. Best confronterend om eventjes goed in de spiegel te kijken. Het origineel komt trouwens van Marjo! Hieronder lezen jullie mijn 10 antwoorden op verschillende vragen.

1: Ik ben zo’n moeder die foto’s van haar kinderen op het internet zet
Ja, er zijn een heleboel bloggers/vloggers die hun kinderen bewust niet in beeld brengen. Ik heb er voor gekozen om dit wel gewoon te doen. Ik denk niet dat ik vervelende dingen plaats over mijn kinderen, waar ze later tegenaan zouden kunnen lopen. Plus, ik ben onwijs trots op mijn twee knappies!

2: Ik ben zo’n moeder die er bewust voor gekozen heeft om geen borstvoeding te geven
Yes, guilty…ik heb mijn kinderen bewust geen borstvoeding gegeven. Waarom niet? Nou, eigenlijk omdat ik geen zin had in zo’n polonaise aan mijn lijf. En omdat ik er van overtuigd ben, dat kunstvoeding tegenwoordig net zo’n goede keuze is. Enne, voordat ik de hele mom-maffia over me heen krijg; my life, my choice…danku!

3: Ik ben zo’n moeder die een hekel heeft aan de IPad
Ik geef toe dat de IPad zo nu en dan een wondermiddel is om kids rustig te houden, maar toch ben ik er geen echte fan van (nooit geweest ook). Mijn oudste kind wil namelijk alleen maar domme YouTube filmpjes kijken en reviews horen over games. Ik zie liever dat hij lekker buiten gaat spelen, een boek leest of gaat bouwen met de Kapla.

4: Ik ben zo’n moeder die fanatiek langs de zijlijn bij voetbal staat
Je hoort me heus niet boven iedereen uit, maar ik ben wel fanatiek als er een wedstrijd aan de gang is. Ik moedig niet alleen mijn eigen kind aan, maar gewoon het hele team. Helaas verliezen we tot nu toe altijd, maar er komen hopelijk ooit nog eens betere tijden aan.

5: Ik ben zo’n moeder die fanatiek alle plaatjes van supermarktacties bij elkaar sprokkelt
Ik hoop dat deze voor een heleboel moeders herkenbaar is, maar ik ben zodra er weer een actie met plaatjes is, meteen bezig om ze allemaal bij elkaar te sprokkelen. Zo plaats ik berichten op mijn social media en laat ik mensen de nog missende plaatjes versturen per post. Ik ben er van overtuigd dat de meeste ouders er nog drukker mee zijn dan de kinderen zelf. En nee, mijn jongens gaan echt never nooit niet voor de supermarkt staan bedelen! Dus daarom op deze manier…het boek moet vol toch?!

6: Ik ben zo’n moeder die elke dag een was draait
Jep, ik ben ook maar “gewoon de wasvrouw”. Ik vind het belangrijk dat iedereen altijd schone kleding aan heeft en ik heb een enorme tic, dat ik elke dag een was draai. Alles is dan gewoon weer schoon…lekker toch?! En het ruikt gewoon naar mijn favoriete wasmiddel.

7: Ik ben zo’n moeder die haar kind afzet bij school en weer naar huis gaat
Sinds kort werk ik natuurlijk als fulltime blogger, maar iedere dag mee dat schoolplein op ‘s ochtends vroeg is me echt teveel gedoe. Daarom zet ik Dante regelmatig af en komen Kian en ik niet eens de auto uit. O ja en dan wel haasten in de ochtend, terwijl dat niet nodig is…yep…that’s me!

8: Ik ben zo’n moeder die wil dat de kids gewoon met de pot mee-eten
Ik ben zeker never, nooit, niet van plan om alleen maar te koken wat mijn kinderen (en partner) lusten. Mijn kinderen eten alles wat er op tafel komt en anders maar niet. Ik weiger om 3 verschillende menu’s te maken, dat kost me teveel tijd en moeite. We eten gevarieerd, dus ze krijgen (als ze normaal doen) alles binnen wat ze binnen horen te krijgen. Nu moet ik opbiechten, dat mijn jongens dus eigenlijk gewoon alles lusten!

9: Ik ben zo’n moeder die te grote sokken aantrekt bij de oudste
Sokken, ik koop ze regelmatig, maar inmiddels heb ik meer wezen dan complete paren. Ik kies er dus ook regelmatig voor om gewoon de sokken van mijn vriend, bij de oudste aan te trekken. Beetje te groot, achja, dan slaat/vouwt hij ze maar om.

10: Ik ben zo’n moeder die een hekel heeft aan het huishouden
Rommelkont ten top, dat ben ik. En het huishouden, ja dat ik dus echt niet mijn ding (gaat het ook nooit worden ook). Ik zorg voor de schone was, schone bedden, het eten, de vaatwasser, de boodschappen etc. en vriendlief doet de rest. Bijvoorbeeld stofzuigen, dweilen en het vuil naar buiten brengen. Mijn oudste is ook een rommelkontje, dat zal hij dus wel van mij hebben (ruimt wel op als je het vraagt trouwens). De jongste van bijna 2 ruimt ook niet op.. hopen dat dat nog komt uiteindelijk.

Maar bovenal; ik ben zo’n moeder die onvoorwaardelijk van haar kinderen houdt en die “ook gewoon maar wat doet”. Herkennen jullie bovenstaande dingen? Laat het me weten in de comments!

Ik tag Dewi, Kimberly en Cindy! Succes dames!

3 thoughts on “Ik ben zo’n moeder die…..tag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.