9maandAanstaande en jonge ouders kunnen zich over een paar weken weer volop laten inspireren tijdens de Negenmaandenbeurs 2015. Van 25 februari tot en met 1 maart vormt Amsterdam RAI weer het epicentrum voor alles wat te maken heeft met ouderschap en zwanger zijn. Voor de 30ste keer pakt de Negenmaandenbeurs groots uit met modeshows, advies van deskundigen, stylingadvies en heel veel innovaties. Nieuw dit jaar is het Mama Café XL, de ontmoetingsplek voor jonge ouders en terug van weggeweest is de Papadag, waarbij (aanstaande) vaders extra in de watten worden gelegd.

Nieuw: het Mama Café XL
Het Mama Café XL is de nieuwe ontmoetingsplek voor jonge en aanstaande moeders op de beursvloer. Dit is een samenwerking met het bestaande Mama Café Netwerk. Moeders komen in dit speciale café makkelijk met elkaar in contact en kunnen naar hartenlust ervaringen en tips met elkaar delen.

Dit jaar keert de speciale dag voor vaders terug. Voor (aanstaande) vaders is het woensdag 25 februari Papadag op de Negenmaandenbeurs. Tijdens deze Papadag zijn er speciale activiteiten voor (aanstaande) vaders. Bijvoorbeeld de workshop “Eerste hulp bij onverwachte bevallingen”, waarbij David Borman (bekend van het boek ‘Aanpakken voor Aanstaande Vaders’) onder andere uitlegt wat je wel en vooral niet moet doen. Het speciale vader en kind speelgoedmerk Qukel laat de nieuwste speeltjes voor vaders en kinderen zien en op het Fietsparcours kunnen verschillende bakfietsen getest worden.

Vraag maar raak!
De beurs biedt ook volop gelegenheid om kennis en ervaringen uit te wisselen met experts. Nicole Tuitert, Beursmanager Negenmaandenbeurs: “Tijdens je zwangerschap is het logisch dat je met allerlei vragen zit. Hoe kun je zo gezond en veilig mogelijk zwanger zijn? Wat kan de verloskundige voor je doen? Hoe bereid je je het beste voor op de bevalling? Op het Trends & KennisPlein zijn deskundigen aanwezig waar je als (aanstaande) ouder met al je vragen terecht kunt. Ook worden er allerlei informatieve workshops gegeven.”

De Baby Innovation Award is ‘de Oscar uitreiking’ op het gebied van baby- en peuterproducten. De Baby Innovation Awards zijn de prijzen voor de meest vernieuwende, originele, bijzondere baby producten of diensten en worden ook dit jaar weer tijdens de Negenmaandenbeurs uitgereikt. Genomineerd zijn onder andere de Baby Shower Glove die het douchen met een baby makkelijk maakt, MileStone Mini Cards om bijzondere momenten van je baby mee vast te leggen en Duukies Beachsocks die kleine kindervoetjes beschermen tegen heet zand en schelpen. Stemmen kan nog tot 1 februari via www.babyinnovationaward.nl.

Over de Negenmaandenbeurs
De Negenmaandenbeurs vindt plaats van 25 februari tot en met 1 maart 2015 in Amsterdam RAI. De beurs is dagelijks geopend van 11.00 – 18.00 uur en op donderdag 26 en vrijdag 27 februari van 11.00 – 22.00 uur. Bezoekers van de Negenmaandenbeurs hebben op dezelfde dag gratis toegang tot de Huishoudbeurs en het Azië Pasar Malam Festival. De Huishoudbeurs is elke dag geopend vanaf 10.00 uur.

Een toegangskaart kost tot en met 24 februari € 14,95 in de voorverkoop en is te koop via www.negenmaandenbeurs.nl. Kinderen t/m 4 jaar mogen gratis mee naar binnen en kinderen t/m 12 jaar mogen voor € 5,- mee. Vaders kunnen tijdens de Papadag een kaartje kopen voor maar € 10,-. Goedkoop reizen met NS-dagretour kan vanaf ieder station in Nederland voor € 18,-.

Meer informatie is te vinden op www.negenmaandenbeurs.nl en te volgen op Twitter @9maandenbeurs en Facebook www.facebook.com/Negenmaandenbeurs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.