Omdat bloggen mijn werk is, besteed ik heel veel tijd achter de laptop. Ik schrijf dagelijks verschillende teksten voor opdrachtgevers, maar ook om jullie over bepaalde zaken te informeren, of om bijvoorbeeld het nieuwste speelgoed aan jullie te laten zien. Ik gebruik ook veel verschillende apps op mijn smartphone, voor mijn werk als blogger, omdat ik anders echt het overzicht niet kan houden. Een aantal van deze apps wil ik hieronder even kort voor jullie bespreken. 

Voordat ik verder ga; ik heb mijn abonnement aangepast. Ik merkte namelijk dat ik eigenlijk veel te veel betaalde, terwijl dat dus echt niet nodig is. Mijn telefoon doet het nog prima en nu ik een Sim Only abonnement van Telfort heb merk ik dat echt aan mijn portemonnee! 

#1 WordPress
Wellicht ietwat te technisch voor de mensen die het niet kennen, maar ik werk in WordPress. Dit is eigenlijk gewoon mijn website, alleen dan achter de schermen. Hier bewerk ik mijn teksten en voeg ik afbeeldingen toe. Verder bekijk ik mijn statistieken en zorg ik dat alles op-en-top blijft draaien. De app van WordPress gebruik ik voornamelijk om te checken wat de statistieken zijn en welke blogs er worden gelezen. Verder keur ik ook vaak reacties van lezers goed (of af, indien het spam oid. is).

#2 Google Analytics
Ook met de Google Analytics app kan ik de statistieken van KiDDoWz goed in de gaten houden. Verder kan ik zien waar mijn lezers vandaan komen, hoeveel er aanwezig zijn op de website, hoeveel unieke bezoekers er per maand binnen zijn gekomen en nog veel meer. Erg interessante app voor op je smartphone dus (ook voor andere mensen met een website ipv een blog).

#3 Instagram
Ik heb een account voor mijn blog (kiddowz_blog) en uiteraard staat de bijbehorende app op mijn telefoon. Ik deel niet dagelijks foto’s, maar probeer wel zo nu en dan wat van mezelf “te laten horen”. Verder vind ik het leuk om stories te kijken van anderen op Instagram…en dat doe ik dus wel een aantal keren per dag. Laatst deed ik voor de allereerste keer een betaalde campagne op Instagram…was erg leuk en hopelijk volgen er nog meer. Ik doe dit overigens alleen als ik er helemaal achter sta!

#4 Gmail
Last but not least en ook erg belangrijk voor mij! Ik check de hele dag door mijn mail, ook als ik op pad ben. Misschien niet helemaal goed om dit te doen, maar ik wil zo snel mogelijk reageren op mails die interessant zijn voor mijn werk als blogger. Gmail werkt perfect in combinatie met Android, dat bijvoorbeeld zit op alle Samsung smartphones. Ik eindig iedere dag met een mailbox die niet leeg is, maar wel zonder ongelezen berichten!

Beeld: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.