Ons lievelingsvriendje Bing heeft een eigen Nederlandstalige app! Je kunt er spelletjes in vinden, maar ook een heleboel afleveringen, die kunt bekijken wanneer je wilt. Wij mochten de app alvast testen voor jullie!

Wie is Bing?

Voor de meeste mensen is Bing wel bekend, maar voor degenen die hem nog niet kennen; Bing is een konijntje van drie jaar, welke vol zit met energie en nieuwsgierigheid. Een echte peuter dus, die van alles wil uitproberen. Soms gaat dat weleens mis, maar gelukkig zorgt zijn vriend Flop er dan voor dat alles weer goed komt. In de TV Serie van Bing gaat het om de GROTE verhalen in de kleine momenten van het leven van een peutertje. Vol vrolijkheid en kleine verdrietjes, herkenbaar voor iedereen. Leren delen, je favoriete speeltje kwijtraken, de natuur ontdekken… Bing maakt het allemaal mee.

Bing heeft een goedlopend YouTube-kanaal en is al veelvuldig bekroond, onder andere met een Emmy Award voor Beste Kinderprogramma. En een BAFTA-nominatie.

Bing: Kijk, Speel en Leer app

De Bing: Kijk, Speel en Leer app is volledig reclamevrij! Met speciaal ontwikkelde Bing-leerspelletjes en activiteiten worden fans van de show uitgedaagd om hun creativiteit en verbeelding te ontwikkelen en hun fijne motoriek te oefenen. Alles wordt afgespeeld in een veilige speler en door het ouderlijk toezicht en de app-timer houd je de touwtjes in handen.

Afleveringen bekijken

In de Bing: Kijk, Speel en Leer app zijn verschillende afleveringen te bekijken. In iedere aflevering staat weer iets anders centraal. Je komt alle ‘first-world-problems’ van kleuters zeker weten tegen. Gelukkig is er uiteindelijk altijd een goede oplossing.

Interactieve spelletjes

Ook zijn er een heleboel interactieve spelletjes binnen de app te vinden. Je kunt bijvoorbeeld Bing aankleden, memory spelen, of een kleurplaat inkleuren. Alle spelletjes bevatten de herkenbare karakter uit de televisieserie, wat het nog leuker maakt voor degene die het speelt. Bij ‘vrienden’ kun je zelfs specifiek voor een karakter kiezen.

Gratis app (met upgrade tegen betaling)

De gratis versie van de BingKijkSpeelLeer app biedt een selectie spelletjes en diverse afleveringen van de serie. In de upgrade versie (€ 1,99 per maand, of € 4,99 voor een heel jaar Bing plezier), kunnen Bingsters en hun ouders genieten van alle 104 afleveringen van Bing, verschillende compilaties en meer dan 20 interactieve spelletjes. Genoeg om thuis en onderweg urenlang zoet te zijn.

Meer informatie vind je hier.

Onze ervaring

Onze jongste zoon van 5,5 jaar, heeft ASS en een licht verstandelijke beperking en daardoor is zijn informatieverwerking een stukje trager dan gemiddeld. Wel is Bing een zeer herkenbaar karakter en hij vindt het dan ook erg leuk om samen te app te bekijken. De spelletjes lukken hem (nog) niet echt, maar ik denk dat het voor andere kinderen wel wat makkelijker gaat. Leuke app, met leuke filmpjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.