Prof. dr. Freek Vonk lanceerde een aantal dagen geleden zijn allereerste eigen mobiele game: Expeditie X! In deze gratis speurtocht game nodigt Nederlands bekendste bioloog alle kinderen uit om op avontuur te gaan in hun eigen buurt. Een leuke en educatieve zomeractiviteit om kinderen van de bank af te krijgen en veilig op pad te sturen in hun eigen omgeving.

Deze zomervakantie blijft een groot deel van de Nederlanders (noodgedwongen) thuis. Veel ouders komen daardoor voor de uitdaging te staan hoe zij hun kinderen bezig kunnen houden op een verantwoorde manier. In Expeditie X worden buitenspelen, educatie en gaming gecombineerd om zowel kinderen als hun ouders een leuke nieuwe zomeractiviteit te bieden. Freek Vonk: “Ik ben super trots dat we in deze gekke tijd kinderen avonturen kunnen laten beleven en dat ze ondertussen meer over het bijzondere dierenrijk leren.

Wat is Expeditie X?

Expeditie X daagt kinderen in de leeftijd van 6 – 12 jaar uit om in een straal van 250 meter op zoek te gaan naar fascinerende dieren. Op hun telefoon of tablet vinden ze een landkaart van hun eigen buurt. Op deze landkaart staan verschillende hints die unlocked kunnen worden om de dieren te raden. Met elke vrij gespeelde hint zijn zij een stap dichterbij de oplossing. Onderweg vertelt Freek Vonk de kinderen leuke weetjes over het dierenrijk!

Location based

Expeditie Freek is location based waardoor de real life omgeving van een kind in kaart wordt gebracht én wordt omgetoverd tot een echte savanne of onderwaterwereld. Indien de mobiele telefoon of tablet verbonden is met het internet kan de game overal ter wereld gespeeld worden.

App

De app is een samenwerking van Studio Freek en digital kids expert &samhoud creative tech. Beide partijen hebben de ambitie om op korte termijn meer speurtocht edities met Freek en andere influencers en BN’ers te ontwikkelen.

Momenteel zijn er twee expedities beschikbaar: expeditie Savanne en de Duikexpeditie. De eerste Expeditie is gratis te spelen, de tweede expeditie kan in-app gekocht worden voor 1,99 euro.

De app is te downloaden via de Appstore en Google Playstore.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.