Voor kinderen kan het best lastig zijn om te begrijpen dat het dit jaar echt even niet gaat om op vakantie naar het buitenland te gaan. Zeker als het een jaarlijks terugkerend iets is, is het erg vervelend. Bovendien zal je als ouder dingen moeten bedenken die je deze zomer met jouw kind(eren) gaat doen. Echte uitjes zitten er niet in, dus wat zijn dingen die je gewoon thuis kunt doen?

Een speurtocht

Als je jouw kind of kinderen echt een dag zoet wil houden, is een speurtocht altijd een leuk idee. Deze maak je gewoon zelf en zet je in elkaar in en rondom het huis. Voorwerpen zoeken in de tuin, kleine raadseltjes oplossen en sommetjes maken. Het is voor de kinderen zowel leuk als leerzaam en als zij druk aan het zoeken zijn, kun jij even wat snelle huishoudelijke klusjes doen.

Zwemmen

Heb je genoeg ruimte in de tuin voor een opblaasbaar zwembadje, of zelfs voor een normaal groot zwembad? Vul deze dan met water zodra het zonnetje begint te schijnen. Een makkelijke manier om jouw kind te vermaken, en zo heb jij tijd om rustig wat voor jezelf te doen. Nodig eventueel wat vriendjes uit en laat ze samen genieten in het water. En je kan er zelf ook gewoon bij in gaan zitten, lijkt mij een win-win situatie dus!

Inhaalfeestje

Als je jarig bent geweest tijdens de quarantaine, heb je niet echt een feestje kunnen vieren. Ook voor jouw kinderen betekent dat waarschijnlijk dat ze hun kinderfeestje hebben moeten missen. Het merk ŠKODA heeft iets leuks bedacht, namelijk de inhaalfeestjes. Hoe doe je mee? Meld je aan bij ŠKODA voor een inhaalverjaardag. Wie weet komt ŠKODA deze zomer met de OCTAVIA, die is omgebouwd tot taartauto, jouw kant op. De OCTAVIA is voorzien van een eigen chauffeur en gevuld met taart, limonade en een party pakket!

Samen in de keuken staan

Sta jij graag in de keuken? Met zo veel vrije tijd heb je de mogelijkheid om ook jouw kind(eren) om te toveren naar een ware kok of bakker. Bak je eigen broden, gebakjes, pizza of kies ervoor om bijvoorbeeld zelf ijs te maken. Vraag ook naar wat jouw kind lekker vindt en graag zou willen maken om het extra leuk te laten zijn. En hierna kun je natuurlijk samen genieten van de lekkernijen die je gemaakt hebt.

Een kleine reis

Als je het thuiszitten écht helemaal zat bent, kun je ervoor kiezen om in jouw gezinsauto te stappen en naar bijvoorbeeld een stad of dorp in de buurt te rijden. Onderweg kun je bijvoorbeeld wat simpele spelletjes spelen en eenmaal aangekomen in de stad kun je ergens een ijsje halen of wat leuke winkeltjes bekijken. Of neem je kids een dagje mee naar het strand, bijvoorbeeld. Bepak jouw SUV met genoeg snacks en drinken voor onderweg en maak er een leuke dag van.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.