Tijdens de zomervakantie (t/m 30 augustus 2020) kun je bij het Rijksmuseum van Oudheden van alles over de Romeinen ontdekken. Ga aan de slag in het museum en ontdek zelf of de Romeinen bijvoorbeeld ook al pizza aten. Maak selfies bij de voorwerpen die je ziet en verdien stempels voor je Romein-in een-dag-paspoort. Ook door de familietentoonstelling Romeinen langs de Rijn loopt een hele leuke familiespeurtocht. Koop het doe-boekje bij de kassa en ga op verkenningstocht! En hoe de Romeinen woonden, zie je in de grote entreehal van het museum. Want daar staat een Romeinse stad van Playmobil.

Familietentoonstelling Romeinen langs de Rijn

Ga mee op verkenning langs de Romeinse grens! Wil jij de taal van de Romeinen uitproberen, uitpluizen wat jouw Romeinse naam is of een kijkje nemen in de keuken van de Romeinen? Laat je hersens kraken met de opdrachten uit het doe-boekje (€ 2,95) en kijk je ogen uit in de familietentoonstelling Romeinen langs de Rijn. Daar ontdek je samen hoe je een Romein kunt zijn.

Aan de slag – Romein in een dag! (gratis, vanaf 7 jaar)

Wist een Romeinse dokter wel hoe een lichaam in elkaar zat? En aten de Romeinen ook al pizza? Ga aan de slag in het museum en ontdek het zelf. Maak selfies bij de voorwerpen die je ontdekt en verdien stempels voor je paspoort. Wanneer je alle stempels hebt verzameld, kun jij jezelf een echte Romein noemen.

Romeinse stad van Playmobil (gratis)

Hoe de Romeinen woonden, kun je zien in de grote entreehal van het museum. Want daar staat een Romeinse stad van Playmobil! Compleet met stadspoort, pleintjes, tempels, markt, winkeltjes en bewoners. Bekijk de stad maar eens goed van alle kanten: zie je het beroep terug dat je uitprobeerde in ‘Romein in een dag’?

Romeinen Quest (gratis, vanaf 10 jaar)

Heb je nog geen genoeg van de Romeinen? Zet dan de app Romeinen Quest op je telefoon. Daarmee volg je de Romeinen Marcus, Caius, Flavia of Valeria in museumzalen over Nederland in de Romeinse tijd. Door puzzels te kraken en te speuren naar aanwijzingen bepaal je hun reis en hun lot. En zo leer je al gamend de mooiste verhalen over de museumcollectie kennen.

Geschikt voor alle liefhebbers van de Romeinen en archeologie. De app Romeinen Quest is gratis te downloaden in de App Store en in de Play Store als onderdeel van de Limes-app.

Ook leuk: Gratis Dummie de mummie-speurtocht

Er is tot 1 september een leuke aanbieding: de Dummie de mummie-speurtocht (geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar) door de Egyptische zalen kost deze zomer geen € 2,95 maar € 0,00! Samen met Dummie, de grappige hoofdpersoon uit de boeken van Tosca Menten, ontdek je de spannende wereld van farao’s en mummies. En als je het antwoord op de prijsvraag weet, maak je kans op een mooi Dummie-pakket. Vraag ernaar bij de kassa.

Openingstijden

Reserveren is niet meer verplicht. Advies: kom je op zaterdag of zondag? Reserveer je bezoek om zeker te zijn van een plekje.
Maandag 10.00 – 17.00 uur
Dinsdag 10.00 – 17.00 uur
Woensdag 10.00 – 17.00 uur
Donderdag 10.00 – 17.00 uur
Vrijdag 10.00 – 17.00 uur
Zaterdag 10.00 – 17.00 uur
Zondag 10.00 – 17.00 uur
Op maandag 31 augustus 2020 is het museum de hele dag gesloten.

Entreeprijzen

Volwassenen incl. audiotour € 12,50
Kinderen 5 t/m 17 jaar incl. audiotour € 4
CJP 18+ € 6
CJP 18- € 3
Studenten (studenten bepaalde studierichtingen gratis toegang):€ 6

Gratis entree

Museumkaart (gebruiksvoorwaarden)
BankGiro Loterij VIP-KAART
Leden Vereniging Rembrandt
RoMeO-leden
ICOM-kaart
Kinderen t/m 4 jaar
Bepaalde studierichtingen
Scholen primair onderwijs
tijdens gehele schooljaar 2019-2020
Adres
Rijksmuseum van Oudheden
Rapenburg 28
2311 EW Leiden
Het Rijksmuseum van Oudheden ligt in het centrum van Leiden, op tien minuten loopafstand van NS-station Leiden Centraal. In de buurt van het museum zijn weinig parkeerplaatsen beschikbaar. Parkeer de auto op terrein Haagweg.

Uitgelichte afbeelding en verder beeld: Rijksmuseum van Oudheden

24 thoughts on “Beleef een Romeinse zomervakantie in het Rijksmuseum van Oudheden!

 1. Nu mijn neefje en nichtje niet op vakantie gaan, neem ik ze deze zomer graag een dagje mee naar het museum.

 2. We zijn langs dit museum.al 2x langs zijn gekomen toen we naar Naturalis gingen. En iedere keer zeggen we dat we hier echt een keertje naar toe moeten gaan. Dus dit zou heel fijn zijn.

 3. Eindelijk , na zo’n lange quarantainetijd, er weer eens op uit samen met mijn man.
  Lijkt mij een interessant museum.
  Ik volg bloglovin en loot heel graag mee.

 4. Ik zou mijn zoon meenemen als ik win, want hij is erg geïnteresseerd in de geschiedenis. Vooral de dino tijd en de Egypte tijd. Hij stelt altijd veel vragen en zal zeker een geweldige dag beleven in dit mooie museum.

 5. Wat zou dat een fantastich uitstapje zijn om met mijn dochter te maken!

  Ze heeft veel belangstelling voor de geschiedenis van Egypte en bovendien de complete boekenserie van Dummie de Mummie stukgelezen. Ze is een archeoloog in de dop.

  Ik kan geen leuker uitje bedenken om haar mee te verrassen. En de speurtocht door dit boeiende museum vindt ze ook zeker weten in 1 woord GEWELDIG!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.