sit1SitterFix“ is voortaan de nieuwe naam voor de in december 2015 gelanceerde babysit-app Babuzo. Na afloop van de succesvolle proefperiode in Vlaanderen en Nederland werden er op vraag van de ruim 2.500 gebruikers enkele nieuwe functionaliteiten ontwikkeld. Met SitterFix kon je al snel een betrouwbare babysitter of oppas in je buurt zoeken, hun profielen en beoordelingen bekijken en ze meteen boeken. Nu kan je door je netwerk te delen met je vrienden tot wel 9x meer betrouwbare babysitters en oppassen vinden en met hen chatten om ze beter te leren kennen. Niet alleen de naam en logo dekt nu beter de lading, ook het team achter de startup werd versterkt met twee extra ontwikkelaars en een online marketeer.

sit2“Onze persoonlijke ambitie was en blijft om de uitspraak “Ik kan vanavond niet, geen babysit gevonden” uit de wereld te helpen,” zegt Herbert Van de Poel, vader van 3 en mede-bedenker van SitterFix. “We zochten dan ook naar een naam die onmiddellijk duidelijk maakt wat je van de app kan verwachten. SitterFix is daarenboven herkenbaar in de meeste Europese talen, waarmee we meteen onze ambitie kracht bijzetten. Ook het logo moest duidelijk maken waar ons platform voor staat: je herkent nu duidelijk het dienstverlenende, helpende maar tegelijk leuke aspect van babysitten: een kinderhand in een grotere hand en tegelijk een smiley.”

Naast een naamswijziging werd ook het team achter de startup versterkt. Omwille van verschillen in visie besloten de twee papa-bedenkers het technische aspect van de app verder uit te werken met twee nieuwe ontwikkelaars. Hun innovatieve ideeën vertaalden zich onmiddellijk in een groter gebruiksgemak van de app. Om de community van gebruikers te vergroten werd ook een online marketeer aangetrokken.

De app kreeg een volledige make-over, een frissere en overzichtelijkere vormgeving, sit3met een intuïtiever karakter voor de gebruiker als gevolg. De belangrijkste nieuwigheden zijn de sociale dimensie en de live chat tussen gebruikers. Herbert Van de Poel: “Als vader en ex-babysitter weet ik dat betrouwbaarheid hét belangrijkste aspect is voor ouders die hun kinderen willen toevertrouwen, maar ook voor babysitters en oppassen die voor het eerst bij een onbekend gezin gaan oppassen. SitterFix screent zelf geen babysitters of ouders, maar we geloven heel hard in de screening door de gebruikers zelf. Op deze manier bouwt elke ouder en elke babysitter mee aan de veiligheid en transparantie van het netwerk. Net zoals dat in het echte leven ook gebeurt.”

Als je de app opent, worden de beschikbare babysitters in drie verschillende niveaus opgedeeld: als eerste je eigen babysitters, daarna de babysitters van je vrienden en de vrienden van je eigen babysitters, en als laatste alle andere babysitters bij jou in de buurt. Als je als ouder niet veel babysitters kent, kan je via het netwerk van je vrienden snel tot wel 9x meer betrouwbare babysitters vinden. Babysitters en oppassen zien alle ouders in de buurt op een gelijkaardige manier.
Via de handige chat functie kunnen ouders en babysitters elkaar beter leren kennen of praktische informatie uitwisselen vooraleer af te spreken.

SitterFix is momenteel actief in Vlaanderen en Nederland. Het gebruik van de app is gratis voor babysitters. Ouders die zich voor 15 oktober 2016 registreren kunnen de app het eerste jaar gratis gebruiken. Nadien kan je de dienst gebruiken voor 2,5 € per maand of voor 1,5 € per boeking voor occasionele gebruikers.

Meer info op http://sitterfix.com/.

app1

app2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.