bab3 jonge gezinnen uit Vlaanderen ontwikkelden samen met hun babysits Babuzo – een app voor smartphone waarmee je onmiddellijk alle beschikbare babysits uit de buurt vindt voor het tijdstip dat je weg wil. Een maand na de lancering van de app zijn er nu al 1200 leden en vind je beschikbare babysits in zowat elke Vlaamse stad en gemeente. Babuzo wil nu ook de Nederlandse babysitters en ouders bij elkaar brengen en lanceert de app op 15/1/2016 in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.

De uitspraak “Ik kan vanavond niet. Geen babysit gevonden” is binnenkort met uitsterven bedreigd. Tenminste, als het aan bedenkers Stefaan, Bram en Herbert ligt. Om een oplossing te vinden voor een gemeenschappelijk probleem – snel een betrouwbare babysit vinden wanneer je die nodig hebt – bundelden drie jonge Vlaamse gezinnen hun ideeën in een app. Samen met hun babysitters legden ze de problemen bloot, maakten ze schetsen van hoe zo’n app er moest gaan uitzien, en ontwikkelden ze zelf de app van A tot Z.

bab1Babuzo is een app én sociaal netwerk voor en door ouders en babysitters. Anders dan bij de klassieke zoekertjessites, marktplaatsen of bemiddelingsbureaus kunnen ouders in de app onmiddellijk zien wie van hun (vaste) babysitters beschikbaar zijn op het moment dat zij er beroep op willen doen. Dat kan dankzij de unieke kalenderfunctie waarin babysitters zich als beschikbaar kunnen opgeven. De app stuurt hen een bevestiging wanneer een ouder hen geboekt heeft. Een babysit wordt niet langer bedolven onder de sms’jes of WhatsApp berichtjes wanneer het hen niet uitkomt.

Zijn je vaste babysitters niet beschikbaar? Dan kan je onmiddellijk kiezen uit babysitters die je vrienden aanraden, of alle andere beschikbare babysitters uit de buurt. Een handige fiche toont direct wie je volgende babysitter wordt: foto, ervaring, beoordeling door andere ouders, prijs enz. En ook voor ouders is er een informatieve profielfiche voorzien, waarop ze foto’s van de kinderen kunnen opladen. Zo weet een babysit welke kindjes er zitten te wachten.

Als je via een app als Uber een taxi zoekt om je zo snel mogelijk van A naar B te brengen, hoef je niet per sé te weten wie je chauffeur zal zijn. Maar wanneer je je kinderen toevertrouwt aan een babysit, dan wil je maar al te graag weten wie je in huis haalt. Babuzo bundelt de kracht van een sterk lokaal referentienetwerk en sociale controle in één app, door ouders en babysit elkaar te laten beoordelen na afloop van een opdracht, en door het zichtbaar maken van de onderlinge connecties tussen babysitters en ouders onderling.

Daarnaast lossen we ook het probleem van vele jonge babysitters op. Hoe vaak zie je niet de flyers met foto, naam en contactgegevens hangen op een prikbord in de snackbar of bij de bakker? Zij kunnen nu onmiddellijk zien welke ouder hen boekt, welke kinderen er zijn om op te passen, en welke sociale reputatie die ouder heeft opgebouwd. De babysitter kan ook zelf zijn prijs bepalen, zodat ouders ervaring en prijs van de verschillende babysits onderling kunnen vergelijken.

Na een grondige bevraging van de markt en de bouw van een prototype app werdenbab2 na de zomer de eerste tests uitgevoerd met ouders en babysitters. Sinds de lancering van de app begin december in Vlaanderen groeide het aantal leden exponentieel, mede dankzij de goeie persberichten in verschillende nationale media. Dat maakt dat elke ouder in Vlaanderen over een lijst van beschikbare babysitters uit de buurt kan beschikken. Na het succes in Vlaanderen kwam er ook vraag vanuit Nederland. Babuzo wil in eerste instantie de grotere steden als Amsterdam, Den Haag en Rotterdam activeren, om vervolgens een dienstverlening over heel Nederland te kunnen garanderen.

Babuzo is gratis voor babysitters. Tijdens de uitrolperiode is de app ook gratis te gebruiken voor ouders. Nadien kan je de dienst blijven gebruiken vanaf 2,5 € per maand, of voor een vast bedrag van 1,5 € voor een occasionele boeking. Je kan Babuzo gratis downloaden op Google Play en op de App Store.

Babuzo gaat tegenwoordig verder onder een andere naam Sitterfix!
Meer informatie: www.sitterfix.com

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.