Vandaag, op Safer Internet Day, lanceert YouTube Kids in Nederland! Hiermee wordt het makkelijker om video’s te vinden die kinderen leuk vinden en krijgen ouders eenvoudige tools om zelf te selecteren wat hun kinderen kunnen zien. Ook kunnen ze de tijd die de kids kunnen doorbrengen achter hun scherm beheersen. Met YouTube Kids kunnen kinderen op een gezinsvriendelijke manier van leuke filmpjes genieten! Zoek de leukste tekenfilms, bekijk educatieve video’s, luister naar kinderliedjes of krijg een antwoord op vragen over bijvoorbeeld wiskunde, natuur en wetenschap. 

YouTube Kids is wereldwijd een van de populairste kinder-apps op de markt, maar tot nu toe was hij nog niet beschikbaar voor het Nederlandse publiek. De app is gratis en kan worden gedownload en afgespeeld op telefoon, tablet of op het grote scherm, met Google Chromecast, Apple TV, game consoles of een Smart TV.

Ouderlijk toezicht en online veiligheid

Als ouders de app voor de eerste keer openen, leren ze hoe je YouTube Kids video’s kunnen selecteren en hoe ze kunnen aanbevelen. Vervolgens kunnen ze voor ieder kind afzonderlijk instellen, welke video’s er worden getoond. Ook is er de mogelijkheid om een maximale kijktijd in te stellen en om de zoekfunctie in- of uit te schakelen. Tevens kunnen ouders ook zien welke video’s hun kinderen hebben gekeken.

Populairste functies

Dit zijn de vijf populairste YouTube Kids-functies:

  1. Gezinsvriendelijk: De YouTube Kids-app biedt een gezinsvriendelijke omgeving waarin kinderen hun nieuwsgierigheid en verbeeldingskracht kunnen laten groeien. Dit doen ze via kanalen en afspeellijsten die zijn onderverdeeld in vier categorieën: Shows, Muziek, Leren en Ontdekken.

  1. Inhoud die door ouders is goedgekeurd: Binnen de modus ‘goedgekeurde inhoud’ kunnen ouders specifieke video’s en kanalen selecteren en deze beschikbaar maken voor hun kind. Als ouders graag willen weten welke inhoud hun kinderen in de app kunnen bekijken, of bepaalde video’s/kanalen willen uitsluiten, is dit eenvoudig te beheren. Ouders kunnen daarnaast ook kiezen om de zoekmodus al dan niet in te schakelen. Komen ouders toch een video tegen die hen zorgen baart, dan kunnen ze dit eenvoudig melden.

  1. Collecties: Ouders kunnen gemakkelijk kiezen tot welke collecties en onderwerpen ze hun kinderen toegang willen geven. Kinderen kunnen genieten van collecties van kanalen over uiteenlopende onderwerpen, variërend van knutselen, muziek, sport, leren en nog veel meer.

  1. Gebruiksvriendelijk: De grotere afbeeldingen en duidelijk zichtbare pictogrammen maken het voor kinderen gemakkelijk om de app te gebruiken.

  1. Schermtijd: Met de geïntegreerde timer kunnen ouders de kijktijd voor hun kinderen eenvoudig instellen. De app zal het kind op de hoogte stellen zodra de sessie voorbij is.

YouTube Kids

  • YouTube Kids is wereldwijd gelanceerd in 59 markten.Er hebben inmiddels tientallen miljoenen downloads plaatsgevonden, meer dan 160 miljard views en er zijn meer dan 10 miljoen dagelijkse actieve kijkers.

  • YouTube Kids is bedoeld voor kinderen van 0 tot 13 jaar.

  • Je kunt YouTube Kids gebruiken op je smartphone of tablet (iOS 7 of hoger, Android 4.1 of hoger) of op je tv, met behulp van Chromecast, Apple TV, gameconsoles, je Smart TV of Android TV.

  • YouTube Kids is een gratis, advertentie-ondersteunde app. Voor ouders die een volledig advertentie-vrije ervaring verkiezen, bieden we een YouTube Premium-abonnement vanaf € 11,99 .

  • Kinderen hebben geen Google-account nodig om te genieten van YouTube Kids. Het is niet mogelijk om video’s te uploaden of commentaar te geven op de inhoud op YouTube Kids.

Je kunt de app gemakkelijk downloaden in de Apple Store of in de Google Play Store

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.