Ik mocht 2 ontzettend lieve cd’s van Kiddie Carousel reviewen. Omdat ik heel erg van zingen en muziek hou, vond ik dat dus helemaal niet erg. Met twee kindjes in huis, is het nooit weg om rustige en ook herkenbare muziek op te zetten!

wpid-img-20150411-wa0004.jpgSlaap kindje slaap
Op het moment dat ik deze cd binnen kreeg om er een review over te schrijven, had ik niet gedacht dat deze cd zo belangrijk voor ons zou gaan worden.

Toen mijn oudste zoon geboren werd had ik altijd een vooroordeel: “Ach, weet je.. stofzuigen met kleine kinderen kan best als ze liggen te slapen! Kan je bij jou niet aanbellen als je kind ligt te slapen? Wat een onzin! Dat kan je aanleren vanaf het begin!”

Maar met de geboorte van onze dochter moest ik dit vooroordeel los gaan laten. Want wat bleek: ze ging helemaal niet slapen! Ze sliep als baby van 6 weken overdag al nauwelijks! En kwam er een vuilniswagen de straat in rijden, dan was ze wakker! Uren huilen, wiegen en ik als moeder maar wanhopig zijn, want als je kleine baby niet slaapt, maakt het je dood ongelukkig.

wpid-img-20150411-wa0006.jpgInmiddels hebben wij allemaal vaste rituelen en begint ons meisje iets rustiger te worden. Maar met de Slaap kindje slaap cd is er nieuw ritueel geboren! Deze fijne speeldoosmuziekjes zorgen ervoor dat mijn dochter en ik in een heerlijke rustige mood terecht komen. Ik merk dat de muziek mij rustig maakt. En onze sterke moeder dochter wisselwerking heeft deze rust dus heel hard nodig. Op het moment dat ik haar slaapzakje aantrek gaat de cd aan. Dan drinkt ze nog even bij mij en daarna leg ik haar weg. Waarbij ze eerst begon te huilen, kijkt ze me nu lachend aan en ik zie haar genieten van de rustige muziekjes. Ik geloof echt dat muziek deze uitwerking op kinderen heeft en op moeders! Muziek maakt mensen blij en muziek ontroerd. En samen voelen we echt een soort rust, als we luisteren naar deze mooie vertrouwde kinderliedjes.

Als ik dan zachtjes haar kamertje uitloop laat ik de cd gewoon aanstaan.

Ik ben de makers van deze cd ontzettend dankbaar! Het brengt zoveel rust bij ons. Ik raad deze cd zeker aan bij mensen met onrustige baby’s.

wpid-img-20150411-wa0003.jpgPareltjes voor pareltjes
Mijn kindjes zijn dol op muziek. Met mijn zoontje heb ik een jaar “muziek op schoot” gedaan. Wat genoten we ontzettend van alle liedjes en het leren kennen van alle kleine instrumentjes, was voor hem een groot feest.

Wij maken tegenwoordig thuis regelmatig muziek, dan zitten we samen achter de piano en zingen we liedjes.

Met de cd Pareltjes voor pareltjes geniet ik samen met mijn kinderen extra, van alle samen-speel momenten. Terwijl we lekker aan het spelen zijn, klinken deze pareltjes heerlijk op de achtergrond. Waar je normaal op cd’s een volledig kinderkoor hoort tetteren, maakt deze cd plaatst voor een heerlijk relaxte akoestische sfeer.

wpid-img-20150411-wa0002.jpgAls moeder ben je natuurlijk ook vaak druk en heb je meestal geen moment, om zelf muziek te maken. Dan is deze cd heerlijk om even op te zetten. De liedjes zijn niet overheersend als je met iets anders bezig bent. Zo genieten mijn kindjes de hele dag van vrolijke bekende kinderliedjes, die ik zelf ook nog ken uit mijn eigen kindertijd. Natuurlijk ook ideaal om in de auto op te zetten! Een aanrader voor moeders die niet vaak zingen, maar ook voor moeders die wel graag zelf zingen. Want het is ook mogelijk om mee te zingen met de instrumentale versie. Wij zullen deze cd nog vaak gaan draaien en ook in mijn kleuterklas ga ik deze cd gebruiken!

WINNEN!
Wij mogen van beide CD’s, 1 exemplaar weggeven. Laat hieronder een reactie achter voorzien van je voor- en achternaam. Vertel meteen eventjes voor welke CD je meedoet!

Deze actie is inmiddels afgelopen!

[bol_product_links block_id=”bol_552c16e2d69ae_selected-products” products=”9200000036169257″ name=”parel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″] [bol_product_links block_id=”bol_552c16fe25034_selected-products” products=”9200000036169255″ name=”kiddie” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

/Mirjam

33 thoughts on “Review: CD’s die je moét hebben, van Kiddie Carousel!

 1. Leuke actie! Ik doe mee voor neefje Benjamin die binnenkort jarig is! Pareltjes voor pareltjes lijkt me echt leuk!

 2. ik doe mee voor mijn tweeling neefje en nichtje van bijna 2 jaar. Vooral mijn nichtje is dol op dansen.
  Zou daarom graag de cd pareltjes voor pareltjes willen winnen.

 3. Hallo, ik zou graag de cd “Slaap kindje slaap” willen winnen voor mijn kleine lieve neefje. Waarom??……., omdat hij een enorme slaapkop is!! Misschien dat hij door deze cd eens een keer wakker blijft. Haha.

 4. Ik zou graag voor mijn kleine nichtje Slaap Kindje Slaap willen winnen. Ze heeft vaak krampjes en kan daardoor soms slecht slapen. Deze leuke cd zou haar weer in dromenland kunnen krijgen!

 5. Ik wil graag de cd slaap kindje slaap winnen omdat mijn zoontje vaak moeilijk in slaap kan komen.
  En deze cd lijkt mij een erg goede uitkomst voor mijn lieve zoontje.

 6. ik doe mee voor de cd pareltjes voor pareltjes want mijn 4 jarige dochter is gek op zingen en haar 2 jarige broertje is er sinds we (veel meer) zingen er qua praten zoveel op vooruit gegaan. inmiddels zingen we elke avond een half uur liedjes 🙂

 7. Ik doe graag mee voor de CD Pareltjes voor pareltjes. Mijn dochter zingt graag liedjes en nieuwe liedjes of bekende liedjes in een andere uitvoering leren vind ze geweldig

 8. Wat een leuke winactie! Ik doe graag mee voor de slaapliedjes op Slaap kindje Slaap!
  Ik weet wel iemand die eindelijke een goede nachtrust kan gebruiken… 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.