Berend Botje: Het mysterie van het ei is gebaseerd op het bekende Nederlandse liedje over Berend Botje. Berend wordt gespeeld door Doris Zuijderland, die haar filmdebuut maakt, ze wordt vergezeld door onder anderen Klaas van Kruistum, Thomas Acda en YouTube-sensatie Zomayra & Celina.

Over de film

Dit is de eerste bioscoopfilm over Berend Botje; een stoer meisje met een levendige fantasie. Ze is de jongste telg uit de schippersfamilie Botje, die verder bestaat uit vader Botje en opa Botje. De avonturen van de Botjes zijn zo bijzonder, dat niemand gelooft dat ze echt zijn gebeurd. Maar Berend weet wel beter. Als de stad in de ban raakt van een uitzonderlijk vogelei, is zij ervan overtuigd dat het om een bijzonder ei gaat, dat alleen uitkomt op een verborgen eiland. Ze besluit de gewaagde tocht naar het eiland zelf te maken, want voor Berend is niets onmogelijk.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Thomas Acda als opa Botje, Klaas van Kruistum als vader Botje en de jongste Botje: de 11-jarige Doris Zuijderland die met deze rol haar speelfilmdebuut maakt.

 

60 thoughts on “Berend Botje: Het mysterie van het ei

  1. Ik zou heel graag mee willen doen voor mijn zoon en dochtertje! Die zijn een heel groot fan van varen (met opa en oma) en zingen dan heel vaak uit volle borst het liedje “Berend Botje ging uit varen”. Dit zou een super leuke verrassing voor hen zijn!

  2. Ik doe mee voor mijn dochter vayene. We zijn naar de film geweest en ze vond het erg leuk dus ik waag graag een kansje voor haar.

  3. Ik doe graag mee voor mijn ‘bonus’ kleinkind.
    Binnenkort gaan we samen naar de film van Berend Botje en dan zou ik het leuk vinden om haar te verrassen met dit leuke pakketje.

  4. Wij wonen in Zuidlaren, ja dat dorp uit het liedje 🙂 Dus wij moeten toch naar deze film? 🙂 Ik zou hier graag heen gaan met mijn dochter.

  5. Ik doe mee voor mijn neefje. We zijn vorig jaar in Zuidlaren geweest en hebben daar geleerd over Berend Botje. Wij volwassen waren altijd in de veronderstelling dat het liedje over een beer ging, whahaha. Zo leren ook wij nog iedere dag!

  6. Ik doe graag mee voor mijn neefje. Hij heeft onlangs op school dit liedje geleerd en we horen niets anders meer als hij op visite is. Dit zou een te gekke verrassing zijn!

  7. Wat bijzonder om mee te mogen doen voor mijn kleinkinderen – een tweeling- die op 2 november jarig zijn en altijd Berend Botje zingen! Ze willen altijd een luchtvaart maken in een kleed en daarna landen op de bank. Ze worden nu te groot en opa en oma te oud maar niet voor deze leuke prijs!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.