In 1992 kreeg ik van mijn ouders de film Aladdin op VHS! Als echte Disney-films-liefhebster was deze natuurlijk meer dan welkom. Het verhaal was me toen nog onbekend, maar ik kan nu met recht zeggen dat ik een heuse Aladdin-kenner geworden ben. Beneden in de berging liggen alle films, waaronder dus ook de 1992 editie van Aladdin keurig opgeborgen en ik denk dat een heleboel het niet eens meer zouden doen. Hoe vaak ik deze films gezien heb ik durf ik niet te zeggen, maar het verhaal over de charmante straatrat die verliefd werd op de dochter van de sultan was toch altijd mijn favoriet. Verheugd was ik dan ook toen ik een tijdje geleden met mijn vriendinnen naar deze leuke film ging. En nu hebben we hem zelfs op Blu-ray! Vandaag was het een erg druilerige dag en aangezien Aladdin op zijn vliegende tapijt onze kant op gekomen was (en landde in de brievenbus), hebben we hem met het hele gezin gekeken.

Aladdin is een arme jongen die steelt om te overleven. Samen met zijn aapje Abu struint hij over straat om zijn maaltijden bij elkaar te krijgen. Op een dag komt hij een prachtig mooi meisje tegen op de markt. Ze blijkt de dochter van de sultan te zijn. Aladdin is op slag verliefd maar maakt natuurlijk weinig kans. Hij vindt echter een magische lamp, waaruit een Geest verschijnt die in staat is wensen te vervullen. Met behulp van hem probeert Aladdin vervolgens het hart van de prinses te veroveren. Uiteraard gaat dit alles niet van een leien dakje en zijn er een aantal tegenslagen waar hij mee moet dealen…..

Meer informatie vind je hier.

Mijn mening

Dat Disney geld uit geeft aan de films die ze uitbrengen moge duidelijk zijn! Met de live-action variant van Aladdin waan je je in een hele nieuwe wereld. Agrabah is een stad geworden waar je hoe dan ook naartoe wilt! De special effects in de film zijn verrassend goed, en van ‘de grot der wonderen’ word je zelfs een beetje bang. Daarnaast zijn de dieren ook erg realistisch. Abu is de dondersteen die hij altijd al geweest is…en tijger Raja ziet er angstaanjagend groot, maar toch ook knuffelbaar uit.

De cast is zeer zorgvuldig gekozen! Naomie Scott is niet alleen een prachtige vrouw, maar ook heeft ze een hele mooie zangstem. Mena Massoud, die Aladdin speelt, is ook echt een Aladdin. Er zou wat mij betreft ook niemand deze rol zo goed kunnen vertolken als hij. Jafar (Marwan Kenzari) doet het ook geweldig. Leuk weetje; het is een Nederlandse acteur…je hoort dit niet terug aan zijn Engels trouwens. En dan Genie (Will Smith)….ik was voordat ik de film had gezien wellicht een beetje sceptisch. Zou hij Genie zo neer kunnen zetten dat hij ook echt vanaf dat moment gewoon ‘Genie zou zijn en blijven”? Ja….sowieso is Will een ge-wel-dige acteur, maar chapeau voor zijn rol binnen deze film. Perfecte keus geweest…complimenten aan de mensen van de casting!

Ik was in de bioscoop al zeer aangenaam verrast, maar ook thuis was het erg leuk om deze film nog een keertje te zien. We zijn blij dat we hem aan onze collectie hebben kunnen toevoegen en het is zeker niet de laatste keer dat we deze film zien.

Beeld: ©-2018-Disney-Enterprises-Inc.-All-Rights-Reserved

101 thoughts on “Disney’s live-action Aladdin

 1. Leukste karakter vondt ik bij de tekenfilm toch wel geest altijd trouw en behulpzaam maar ook zeker grappig . De nieuwe film hebben we helaas nog niet gezien dus weet niet welke nu de leukste is maar het zou wel super zijn om de dvd ervan te winnen. Tot nu toe vielen the real life disney films bij ons goed in de smaak ( zo hebben we dumbo pas 2 weken en al 3 keer gezien dankzij mijn jongste zoon haha )

 2. Iago, de papegaai uit de tekenfilm, vind Liam geweldig!! Om zijn gefrustreerde uitspraken, en vermomming als flamingo!! De live-action film hebben we nog niet gezien, maar zeker weten dat die ook goed valt!!

 3. Lago vind ik fantastisch. Zijn humor, sarcasme, oh wat hou ik daarvan. Heel erg benieuwd hoe ze dat in de live action hebben gedaan. Mijn kindjes zijn nog ietsjes te jong, maar ik als Disney fan, kan niet wachten om deze te zien. En te laten zien aan mijn kinderen. Wat zal dat genieten worden!

 4. Mag ik voor kleedje gaan? Vroeger wilde ik ook altijd zo’n kleedje en nu nog zou ik geen nee zeggen tegen een vliegend tapijt 😅😂

 5. Mijn favoriet is Jasmine. In de animatiefilm was zij al mijn favoriet en in de live action film is ze ook zo geweldig gespeeld door Naomi Scott! Het lied dat ze zingt is echt geweldig! Ik zou de film graag nog meerdere keren op dvd willen zien! Ik doe mee voor de dvd!

 6. De Genie vind ik het leukst. Robin Williams was altijd al geweldig, maar Will Smith doet het ook prima. Ik doe graag mee voor de blu-ray.

 7. Hier is de geest favoriet. Vooral de scène waarin hij zich vrij wil laten wensen door Aladdin is hilarisch.

  Wij doen mee voor de blu-ray.

 8. In de tekenfilms vond ik Iago het leukste personage. Zijn sarcasme en mimiek waren geweldig. In de live-action versie kon Jafar mij wel bekoren. Goed neergezet en ergens begrijp je zijn frustratie wel.

  Bij winst zou mijn voorkeur de bluray zijn.

 9. Ik vind de geest echt geweldig! Precies zoals ik me het had voorgesteld, zo knap gedaan. Als ik zou mogen winnen, dan zou ik graag de DVD winnen. Lieve groet

 10. Abu! Lekker ondeugend en ook super lief.

  Mijn dochters maken graag kans op de DVD, ze zouden hem erg graag willen zien :D!

 11. Alladdin natuurlijk. Ik doe me voor de blu-ray. Kan ik samen met de kids een avondje gezellig op de sofa naar deze mooie film kijkeb. Heb al beel goede commentaren gehoord over de film. Zo ik bem benieuwd😊

  1. In de tekenfilm was dit de geest, abou aap en jargo de papagaai. Ik ben in de film metname benieuwd naar de rol van Will Smith als geest en naar de rol van onze eigen Marwan Kenzari als Jaffar

 12. Mijn kleinkinderen willen de film al zo lang graag een keertje kijken. Ik natuurlijk ook. ik doe graag mee voor de DVD.

  1. Ik vind de geest toch wel het leukst. Zijn humor is gewoon geweldig. Als ik aan onze oudste dochter zou vragen wie zij het leukst vindt is het Jasmine omdat ze gek is op prinsessen. Deze film hebben wij nog niet gezien. Wel de tekenfilm uiteraard en wij zijn gek op Disney.

 13. De leuke papegaai Iago!! Superleuke humor en ondanks hij soms een beetje gemeen is, is hij diep van binnen een hele lieve vogel! 😉

  Mocht ik winnen dan het liefst de DVD versie 🙂

  Duimen maarrr….

 14. Ik heb altijd een lichte voorkeur voor de badguy… en vind Jafar in de Aladdin films een hele toffe! Dat hij ook nog door een Nederlander gespeeld wordt maakt het helemaal af!

  Voorkeur : Blu-ray

  Succes allemaal!

 15. Owwwwwwwww, Aladdin, good sweet memories…. zucht…… favoriete karakter? zonder enige twijfel de geest 🙂 blu-ray of dvd maakt mij niet zoveel uit

 16. Aw, Alladdin, mijn jeugdsentiment. Ik keek hem elk jaar op video als ik griep had. Ben superbenieuwd wat ze er van hebben gemaakt met ‘echte mensen’ mensen!

 17. Ik doe heel graag mee voor de DVD! Ik heb de film in de bioscoop gezien en ik ben echt helemaal laaiend enthousiast over deze film en zou deze dan ook heel graag op DVD willen. Mijn favoriete karakter is Jasmine!

 18. Mijn favoriete karakter uit het origineel (want deze versie heb ik nog niet gezien) is ongetwijfeld de rol van Genie, met de geweldige Robin Williams die Genie’s stem voor zijn rekening nam <3
  Ik doe heel graag mee voor de blu-ray.

 19. Nog niet gezien. Ik doe graag mee voor de dvd. Wij vinden de geest erg grappig, Will Smith speelt hem vast geweldig. We zijn benieuwd.

 20. ben echt een disney fan en helaas heb ik deze film niet in de bioskoop gezien dus ik zou hem heel graag willen winnen zodta ik hem meerdere malen kan zien

 21. In dit geval De Geest, of te wel Will Smith. Mijn dochter helemaal weg van deze film. Zou hem graag op blu ray willen winnen

 22. Ik en de kinderen vinden Aladdin zelf erg leuk, doe erg graag mee voor de kinderen.
  Een erg leuke film om met het hele gezin te kijken.

  🙂 🙂

  Groeten Anneliese

 23. Mijn kinderen en ik hebben Aladin in de bioscoop gezien. We vonden het een hele leuke film. Mijn man was een beetje teleurgesteld toen hij hoorde dat we geweest waren (was een spontane ingeving van ons geweest) want eigenlijk wilde hij die film ook graag zien. Dus we willen hem graag met de dvd verrassen. En natuurlijk kijken wij met alle liefde graag nog een keer (of twee…)

 24. Wij vonden de geest (Will Smith) erg cool. Maar het aapje was ook erg ontdeugend, ook leuk om te zien. We zien ze graag nog een keer op dvd terug.

 25. Mijn favo karakter is toch wel echt Genie – ik vind Will Smith zo ontzettend “geestig” 🙂 zou deze dolgraag met onze kids willen zien op dvd, en nog een keer, én nog een keer 😉 fingers crossed!! Wat zou dat een SUPER verrassing zijn!!!

 26. Het leukste karakter van de film vind ik Abu, omdat het aapje ondeugend is, maar toch altijd trouw aan Aladdin.
  Ik zou graag de Blu-ray willen winnen.

 27. OOOh heel graag de DVD zou een geweldige verrassing zijn om op kerstdag te kijken samen met de kinderen en kleinkinderen ze zouden die film zo graag zien een mooier cadeau zou er voor hen niet zijn.

 28. Ik doe graag mee voor de DVD. Het karakter dat ik het leukst vindt weet ik nog niet, want ik heb de film nog niet gezien. Ik wou hem graag zien in de bioscoop, maar dat is niet gelukt!

 29. Ik vind de geest het leukste. Ik zou graag de DVD willen winnen voor mijn nichtje, die alle films van Disney spaart.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.