We proberen hier in huis zo vaak mogelijk een spelletje te doen. Natuurlijk staan hier ook de schermen weleens aan, maar ik probeer dat toch af te wisselen met een activiteit die we echt samen kunnen doen. Een bordspel is daar uitermate geschikt voor en met onze oudste van ruim 10 jaar, is dit ook gewoon goed te doen. Toen we laatst bij het evenement waren van Verkiezing Speelgoed van het Jaar  viel ons oog vrijwel direct op het spel Lynx van Identity Games. We waren meteen enthousiast en afgelopen week ontvingen we hem via de post om samen te spelen.

Het spel

Lynx is een zoekspel, waarbij je z.s.m. jouw plaatjes moet vinden op het speelbord. Alle afbeeldingen worden in het bakje gestopt en de spelleider geeft elke speler 3 kaartjes. Vervolgens gaat iedereen op zoek naar zijn/haar plaatjes en legt hier een gekleurde fiche op. Het spel stopt wanneer een speler alle drie zijn/haar afbeeldingen heeft gevonden, de gevonden plaatjes mag je houden. Je roept Lynx als je al je plaatjes hebt gevonden en de fiches erop hebt gelegd. Het doel is om zoveel mogelijk kaartjes te verzamelen. Heb je er 25, dan heb je gewonnen!

Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om het spel op een andere manier te spelen. De spelleider (die dit keer niet deelneemt als speler aan het spel) haalt een kaartje uit het bakje en laat deze aan de andere spelers zien. Vervolgens is het de bedoeling dat de spelers op zoek gaan naar de afbeelding die op het kaartje staat. Degene die hem het eerste ziet, mag zijn/haar gekleurde fiche erop leggen. Je roept dan ook weer Lynx! Op dat moment wordt het spel gestopt en volgt de check of het inderdaad de goede afbeelding is. Is dat het geval, dan mag de speler het kaartje houden. De eerste persoon die 15 plaatjes heeft verzameld, is de winnaar van het spel.

Boetes

 • Indien je een fout maakt bij het plaatsen van je fiche, dan moet je niet alleen je laatste kaartje teruggeven, maar ook nog een extra kaartje wat je eerder gewonnen hebt. Deze kaartjes gaan meteen terug in het bakje.
 • Belemmer je het zicht voor je medespelers dan kan het zo zijn dat er door de spelleider wordt besloten dat je een kaartje moet inleveren. Blijf je andere mensen hinderen, dan moet je zelfs een buurt overslaan.

In het kort

Verbeter je concentratie en train je brein. Zet het spelbord (het is eigenlijk een soort van puzzel die je iedere keer op een andere manier in elkaar kunt zetten) in elkaar, schud de kaartjes en pak er drie uit het bakje. Vind als eerste jouw plaatjes op het bord en win!

Genomineerd in de categorie: 6 & 7 jaar.
Verkoopadviesprijs: € 24,99
Leeftijd: 6+
Spelers: 2+ spelers
Speelduur: 15 minuten

Meer informatie vind je hier.

147 gedachten over “Review: Lynx – het leukste zoekspel voor het hele gezin!

   1. Wat een superleuk spel! Ik kende het niet. Ik zou get graag spelen met mijn oudste dochter en de jongste speelt vast ook snel mee.

     1. Leuke actie! Dit is echt iets voor onze dochter; alle zoek en vind boeken en spelletje vindt ze geweldig🍀

  1. Wij hebben een non-verbaal autistisch zoontje van bijna 4 jaar. Met hem ga ik dit spelen! 1 hij vindt dit fantastisch. 2 hij is er onwijs goed in en 3 we kunnen dit meenemen als prt-spelonderdeel om zijn communicatie te stimuleren.

  1. Dat lijkt me een geweldig spel en met de herfst en winter voor de deur is het ook echt weer tijd om de spelletjes kast aan te vullen! Ik zou het spel spelen met u zoon van zeven en mijn dochtertje van drie die allebei dol zijn op zoekboeken. Wij gaan ontzettend hard duimen! 🍀🍀🍀🍀🍀

   1. Wij zijn een echte spelletjes familie! Zo onwijs gezellig met zijn allen aan tafel met een hapje en een drankje! Dit spel ziet er erg leuk uit dus ik doe graag mee voor mijn 2 kindjes Lucas en Amber

    1. Leuk voor jong en oud! Ik zou het spelen met mijn kids en waarschijnlijk neem ik het ook nog mee naar mijn werk….Ik werk in de ouderenzorg. Geheugenspelletjes zijn leuk voor alle leeftijden!

 1. Ik weet zeker dat mn dochter Demi dit super leuk zou vinden!! Zelfs Lisa van bijna 4 zou al graag mee doen denk ik!
  Dus doe graag mee voor mn meisjes 😊

 2. Dit lijkt mij echt een tof spel om met ons gezin te doen! Iedereen is fanatiek dus dit is denk ik een heel leuk spel boor de donkere dagen

 3. Ja ik doe graag mee. Wij hebben zaterdag met de oudste twee spelletjes avond. Dus wanneer ik win komt deze op de tafel zaterdagavond en gaan we heerlijk met zijn 4en de strijd aan!

 4. Ik doe graag mee zo te lezen een heel leuk spel wat ik met mijn 2 meisjes zou kunnen spelen op zondag als ze niet buiten kunnen spelen

  1. Wat leuk! 😍
   Wij zijn gek op zoekboeken dus dit spel lijkt me ook echt iets voor ons! Die zouden we dus graag willen winnen! 🍀

 5. Natuurlijk met de kinderen die zijn gek op spelletjes 😍 vooral mijn zoontje kan dit spelletje goed gebruiken misschien dat hij dan ook beter leert zoeken naar zijn spullen die hij altijd kwijt is🤣

 6. Als het om geheugen en concentratie gaat kan ik van mijn 3 kinderen nooit winnen maar ik ga graag de uitdaging met ze aan. Wat zullen ze het leuk vinden als het papa en mama het niet lukt om ze een keer te verslaan.
  Het spel ziet er erg gaaf uit en dat je het op verschillende manieren kunt spelen is natuurlijk extra leuk!

 7. Onze spellen kast is niet meer up to date, en eigenlijk zijn we uitgespeeld. ( al 2 weken is onze tv kapot dus we hebben de spellenkast veeeeeel geopend ) Ik ben op zoek naar leuke spellen voor ons 3tjes. Ben heel benieuwd naar dit spel!

 8. Ohhh leuk! Dol op spelletjes en we deden ze vaak…met nadruk op deden…eigenlijk belachelijk sinds de tablets telefoons etc blijft er weinig tijd over voor dit oh zo belangrijke quality time momenten met de kids…Ik verlang er naar, weer gewoon gezellig ouderwets spelletjes doen… bakje chips erbij, lachen samen en flink genieten! Dus jaaa ik doe super graag mee, en zet alvast een kruis in de agenda; dat word spelletjes avond 🤗

 9. We gaan met de hele familie op vakantie waaronder twee kleintjes en opa en oma. Het lijkt me te gek om dit met elkaar te kunnen doen.

 10. Dit spel lijkt me echt superleuk! Staat ook al op het verlanglijstje voor Sinterklaas 😀
  Ik zou het spelen met mijn 2 meiden én mijn man, gezellig met zijn allen!

 11. Het lijkt mij zo’n leuk spel. Wij zijn dol op het spelletje Dobble en daar heeft dit spelletje wat van weg. Wij (de kinderen en mijn vriend) spelen graag spelletjes en ik denk dat dit een favorietje kan worden.

 12. Wij hebben iedere vrijdagavond spelletjes avond! Maar dit is wel een erg uniek spel! Super leuk dat ook onze jongste hier aan mee kan doen! Leuk voor jong en oud dus!

 13. Heel leuk om met de kleinkinderen te spelen. Ze zijn dol op samen spelletjes te spelen. Net als ik vroeger met hun vaders deed….. Eerst de pyjama’s aan… Dan gezellig samen spelletje spelen met een kopje thee en wat lekkers er bij. Heerlijke knusse gezelligheids kinderen zijn het.

 14. Dat zou geweldig zijn om samen met mijn dochter te doen 😍, der concentratie is niet zo best na epilepsie en dit spel zou haar daar bij kunnen helpen. Nu heel hard duimen

 15. Dit lijkt mij echt een super leuk spel om met de kinderen en kleinkinderen te spelen, leuk ook om te zien wie er sneller en er beter in is de jongere of de oudere!

 16. Dit klinkt als een leuk spelletje. Ik zou het dan ook graag met mijn zoon spelen. Ideaal voor de regenachtige en koude dagen om dan lekker thuis samen te spelen. Ook leuk als er een vriend mee komt.

 17. Ohw hey, wat een leuk spel! Ik kende het niet, maar op basis van jouw review lijkt het mij heel leuk om met de kids / opa’s & oma’s / vriendjes & vriendinnetjes te spelen!
  En nog goed voor de concentratie ook 🙂

 18. Samen met mijn broers en zussen! We komen een keer per maand bij elkaar om spelletjes te spelen! We zijn er allemaal dol op en kunnen wel weer een heel nieuw spel gebruiken! Graag loot ik mee! Samen met mijn gezin lijkt me dit ook een treffer van een spel!

 19. Met m’n zoontje ! Super prijs voor de komende koude, gure herfst-en wintermaanden. Wij vermaken ons dan wel !

 20. Deze zouden mijn man en ik samen met onze dochters gaan spelen als we weer lekker met de camper op stap gaan! Mocht het dan een keer slecht weer zijn hoeven we ons alsnog niet te vervelen :D!

 21. Ik ga het spelen in de speelkamer van het Maxima ziekenhuis in Veldhoven met mijn kleinzoon die daar ligt en de kinderen die naar de speelkamer mogen. Zo leuk en verrassend!

 22. Mijn 2 lieve kleindochters komen minimaal 1x in de maand een lang weekend logeren en dan vinden we het allemaal superleuk om spelletjes te doen. Ik zie nu al de smile van oor tot oor als ze dit hele leuke spel op tafel zien liggen! 🙂

  Duimen maarrr….

  1. Dit lijkt mij een héél erg leuk spel te zijn! Ik doe dan ook graag mee en zou het dan spelen met mijn dochter en haar lieve papa.

 23. Met m’n dochter van
  9. Natuurlijk omdat het leuk is en omdat het goed is om haar concentratie te verbeteren, maar vooral ook omdat ik verwacht dat ze dan ongeveer een kwartiertje stil is van al dat zoeken 🙈🤪. Grapje hoor. Zou super gezellig zijn om dit spel samen met haar te doen.

 24. Dit leuke spel ga ik spelen met mijn kleinzoon, die erg van spelletjes spelen houdt.
  Ik volg op Bloglovin en waag een kansje.

 25. Met mijn zoontje! 💙 We zijn al dol op zoekboeken, zoekspelletjes lijkt me dan natuurlijk ook reuze leuk om met hem te doen op een regenachtige dag met wat lekkers erbij! 🍀

 26. Met mijn kinderen en mijn zus, wij houden geregeld een bordspellenavond en dat is zo leuk! Dit spel kennen we nog niet.

 27. met het hele gezin! want nu het savonds eerder donker wordt en het weer slechter wordt, spelen we na etenstijd altijd nog even een spelletje aan tafel met zijn allen

 28. Mijn kindjes zijn hier nog iets te klein voor maar mama en papa willen dit spel gerust al uittesten met enkele vrienden hoor. 😀

 29. Zoekboeken vinden ze hier geweldig. Ik denk dat dit zoekspel ook zeker in de smaak zal vallen. Ik ga graag de uitdaging met mijn kinderen aan.

 30. Met mijn dochter van 7 en zoon van 9. IK ben fan van spelletjes die niet al te lang duren, die zijn fijn om nog na het avondeten te gaan. Door de week kun je met kinderen die redelijk op tijd naar bed gaan, niet meer met een spel beginnen dat lang duurt.
  En laat ik eerlijk zijn, die geheugentraining die dit spel met zich meebrengt, dat kan ik wel gebruiken…

 31. Met mijn zusje! Leuk dat je het bordspel omschrijft als een puzzel die je steeds op een andere manier in elkaar kunt leggen. Ik puzzel graag met mijn zusje en daarbij is het ontdekken van de plaatjes op de stukjes in het grote geheel natuurlijk een belangrijke vaardigheid. Dit spel waarbij je zo snel mogelijk de plaatjes moet vinden is dus zeker iets dat we erg leuk zullen vinden. Ik ben benieuwd wie nou eigenlijk beter kan zoeken 🙂

 32. Oh wat een leuk spel lijkt mij dit! Mijn dochter van 6 is dol op spelletjes en puzzels. Graag zou ik dit spel voor haar winnen.

 33. Tof! Omdat hier de leeftijden van de oudste en de jongste wat veruit elkaar liggen, kunnen we niet vaak een spelletje doen met z’n vieren wat iedereen kan en leuk vindt. Volgens mij wordt iedereen blij van dit spel.

 34. Ik doe erg graag mee met deze winactie, erg leuk spel voor de kinderen, ziet er erg goed uit.
  Waag graag een kans voor ze 🙂 🙂

 35. Ik waag graag een kansje om dit leuke zoekspel Lynx te winnen. Ik lees voor bij de Voorleesexpress bij kinderen die het Nederlands nog niet zo goed beheersen en speel dan ook spelletje met ze en dit spel kan mij daarbij helpen. Op een spelenderwijs woordjes leren waardoor de woordenschat wordt uitgebreid en er verhaaltjes bij kunnen verzinnen is ook heel goed voor de taalontwikkeling en daar kan je dit spel heel erg goed gebruiken. Ook voor mij als logopedist in opleiding is dit spel hierdoor erg geschikt. Nu ga ik maar duimen 🍀🍀🍀😊😊

 36. Leuk om met mijn oudste zoon te doen. Hij is gek op spelletjes en dit soort spellen spreekt hem enorm aan. Mooi cadeau van Sinterklaas😇👍

 37. Superleuk! Dat zou hier een grote hit zijn bij mijn kids van 8 en bijna 6. Schermen zijn favoriet, leuke spellen zijn altijd een goede en leuke manier om af te wisselen!

 38. Het lijkt me supergaaf voor onze groep 3.De rest van de school mag er dan uiteraard ook gebruik van maken. En voor onze komende familiedag zou ik het ook herl goed kunnen gebruiken

 39. Met 2 kids in huis, 9 en 4 zijn de spellen die we spelen al snel kwartet of memory. Wat zou dit leuk zijn. Lekker iets anders en op elk niveau te spelen. Ik zet het vast op mijn verlanglijstje. 👍. Ik doe graag mee. En ik denk heel fijne spel-uurtjes.

 40. We hebben het spel “spot de robot” thuis. Dat is een soortgelijk idee maar wordt nu wat te simpel voor mijn kinderen. Jammer, want ze vonden het wel leuk. Ik denk dat ze Lynx echt super gaaf zullen vinden.

 41. Wow, wat geweldig! We zouden dit spel denk ik met de familie spelen. Maar ben er ook bang voor dat mijn zoontje en dochtertje naar opa en oma toe lopen die Een straat verder wonen en daar het nog eens gaan spelen;)
  Te gek we doen super graag mee!

 42. Wij zijn thuis dol op spelletjes dus ik zal dit zeker met m’n meiden spelen (op vakantie gaat ook altijd Dobble mee)
  Maar dit spel is ook een fantastische start-activiteit voor m’n “verrijkingsklas” (plusklas)💖

 43. Ohhh super! Wij proberen ook 1x week een gezelschapsmomentje in te bouwen met gans het gezinnetje. Dit lijkt me een superleuk spel waar we allen aan kunnen deelnemen! Duimen maar

 44. LIjkt mij een leuk spel, leerzaam en goed voor de hersenen van de kleinkinderen en zeker van deze oma!! leuk weer lekker rond de tafel spelletjes doen, het is er weer voor!

 45. Dit lijkt me een te gek spel waar jong en oud lekker fanatiek van wordt! En belangrijk, het duurt niet te lang, want dat merk ik nog wel bij mijn dochter (6jr) dat als het te lang duurt, ze snel afhaakt! Ik zou dit spel dat ook graag met haar (lizzy) spelen!

 46. Wow super leuk voor mijn zoontjes! Mijn zoon van 5 kan eindeloos zoeken in zoekboeken..Dit spel is ideaal voor hem. Samen met mijn zonen van 7 en 5 zou ik dit spel spelen!!

 47. Zo leuk om spelletjes te doen met mijn kleinkinderen. Vroeger met mijn kinderen en nu met mijn kleinkinderen. Het zit in de genen. Leuk om te winnen, weer een nieuwe uitdaging.

 48. Lijkt me een super leuk spel om te doen met mijn dochter van 5! Iedere middag na school spelen we samen een spelletje en dit zou een erg leuk spel daarvoor zijn! En in de weekenden speelt papa natuurlijk ook mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.