‘Jasper & Julia en de dappere ridders’  is een productie van de Spaanse animatiestudio Kandor Graphics. Antonio Banderas zag de ridderfilm wel zitten en produceerde deze film dan ook uiteindelijk. In de originele versie maken niet alleen hij, maar ook Freddie Highmore, Alfred Molina, Julie Walters, Saoirse Ronan en Mark Strong deel uit van de stemmencast, in het Nederlands helaas wat minder bekende namen, maar alsnog hebben ook de Nederlandse stemacteurs hun best gedaan om van deze film een succes te maken.

Jasper is een jongen van wie verwacht wordt dat hij rechten gaat studeren, zijn vader is immers een erg belangrijke advocaat in het koninkrijk waar ze wonen. Jaspers grootmoeder kan zich de tijd nog herinneren dat dat niet zo was. Ze kan zich dan ook goed vinden in Jaspers verlangen om tegen de wens van zijn vader in ridder te worden, net als zijn – inmiddels overleden – opa, een beroemde ridder. Ridders zijn sinds enige tijd verboden, maar ondanks dat stuurt oma er handig op aan dat Jasper zijn ware roeping moet volgen. Ze raadt hem aan op zoek te gaan naar het verloren zwaard van zijn opa en dus gaat Jasper op pad om ridder te worden. Dit doet hij overigens ook om het hart van meisje van zijn dromen, de totaal niet bij hem passende, Lara te veroveren. In een café komt hij Julia tegen, een stoer meisje dat niet op haar mondje is gevallen en Melquiades, een tovenaar.

Jaspers reis brengt hem bij naar een verborgen toren aan een meer, waar de drie monniken/voormalige ridders Braulio, Blucher en Legantir zich over hem ontfermen, met het doel een echte ridder van hem te maken. Dat moet ook wel, want inmiddels heeft de verbannen ridder Heraclio een leger gevormd en is het koninkrijk waar Jasper woont in gevaar. Ondertussen is er nog iemand op het idee gekomen ridder te worden: Sir Clorex. Jasper vraagt zich meer en meer af of hij er wel klaar voor is om ridder te worden.

Meer informatie vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.