Mees Kees en directrice Dreus gaan met de hele klas op kamp. Directrice Dreus heeft een heel programma voorbereid maar als ze met rugpijn het kamp moet verlaten, staat Mees Kees er ineens helemaal alleen voor. Met hulp van de kinderen probeert hij precies te doen wat directrice Dreus hem heeft opgedragen, maar bij Mees Kees gaat alles toch net een beetje anders…

Iets meer dan een jaar geleden kwam Mirjam Oldenhaves verhaal over Mees Kees voor het eerst in de bioscoop. Er waren al een heleboel fans van de boeken en toen was er ineens een film! Een film die overigens met veel enthousiasme ontvangen werd! In de film, van regisseur Barbara Bredero, kon het publiek kennismaken met stagiair Kees die zo zijn eigen ideeën over het onderwijs had. De kinderen van zijn oefenklas waren ontzettend blij met hun nieuwe leerkracht, die een hoogzwangere en overspannen juf moest vervangen. Directrice van de basisschool, mevrouw Dreus, vond dat Mees Kees nog wel het één en ander op het pedagogische vlak bij te leren had. Maar ook zij kwam er uiteindelijk achter, dat Kees’ klasjes wel iets bijzonders hadden en dat hij het beste uit de kids van 6b wist te halen.

Mirjam Oldenhave schreef tot nu toe zeven boeken over de speelse en creatieve leerkracht. Gezien het succes van de eerste film is het geen verrassing dat er nu een vervolg is gekomen. Dit keer gaat groep 6b op zomerkamp. De fietstocht naar de kampeerboerderij verloopt allesbehalve vlekkeloos. Zo heeft directrice Dreus bedacht dat ze het klasje onmogelijk in de steek kan laten en dus ‘gezellig’ mee gaat. Mees Kees en zijn leerlingen worden al snel helemaal gek van de regels van de directrice en het strakke tijdsschema dat zij op heeft gesteld. Mees Kees ziet zijn kans schoon als directrice Dreus vroegtijdig het kamp moet verlaten, door enorme rugpijn. Het lesgeven aan de klas is al niet makkelijk, maar het in goede banen leiden van een schoolkamp blijkt ook een behoorlijke kluif te zijn.

Meer informatie vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.