prinselijkNu het weer wat kouder wordt en er weer meer regen valt, is het ideaal weer om gezellig een dvd’tje te kijken op de bank. Samen met mijn dochter bekeek ik de nieuwste dvd van Prinsessia: het prinselijke bal. Voor ons een hele nieuwe ervaring, want we kenden deze prinsessen nog niet.

In het Prinselijke bal zijn de prinsessen uitgenodigd om de openingsdans te doen op het jaarlijkse bal van Prinsendaal. Een grote eer, want Prinsendaal is de oudste en belangrijkste prinsenschool van het land. Juf Flora drukt de prinsessen dan ook op het hart om zich netjes en ordelijk te gedragen. Ze wil immers met Prinsessia een goede beurt maken. Dat wordt niet makkelijk, want de directeur van Prinsendaal wil niks minder dan de perfecte openingsdans. Hij is een kolonel op rust, die enkel waarde hecht aan orde en discipline.

Het contrast met de kleurrijke, speelse prinsessen Violet, Roos, Madeliefje, Iris en Linde is groot. Ze moeten vaststellen dat de prinsen heel lieve kerels zijn, maar ze op de school nooit eens gelegenheid krijgen om plezier te maken, creatief te zijn of te dansen. Ze laten de prinsen kennismaken met de wereld van sprookjes, lekker eten, schilderen en sport, maar één en ander loopt uit de hand. De directeur is woedend en zegt dat de openingsdans met de prinsessen niet doorgaat. Hij zal andere, deftigere prinsessen laten komen. De ontgoocheling is erg groot. Zullen de prinsessen hun lieve prinsen nog ooit terug zien? En kunnen ze bewijzen  dat plezier maken en de perfecte openingsdans toch samengaan?

Onze eerste kennismaking met Prinsessia beviel erg goed. De dvd duurt 47 minuten, net lang genoeg dus. De hele film is met volle aandacht afgekeken. Inmiddels hebben we de film al een aantal keer gezien en kan mijn dochter de leuke liedjes al enthousiast meezingen. We hebben ook Prinsessia nu ontdekt op televisie en mijn dochter is groot fan ervan. Ze kijkt het graag en herkent ook sommige liedjes van de film, waardoor ze nog enthousiaster is geworden. Het is echt een gezellige film om samen te kijken!

Bestellen kan o.a. hier:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.