Als er één man populair is in Nederland (en waarschijnlijk ook daarbuiten) dan is het Dr. Freek Vonk. Wellicht voor veel ouders niet de meest geliefde televisie-persoonlijkheid door zijn ongeëvenaarde enthousiasme, maar voor kids wel een ware held. Omdat er altijd genoeg avonturen te beleven zijn, verschijnt binnenkort alweer het elfde deel van Freeks Wilde Wereld op DVD.

Freek Vonk reist met z’n team de hele wereld over op zoek naar de prachtigste dieren. Van groene boomkikkers in de rimboe van Suriname tot witte beloega’s in het Noordpoolgebied. Op de Bahama’s duikt Freek het water in en zwemt hij tussen verschillende haaiensoorten, waaronder de onvoorspelbare tijgerhaaien. In Nepal ontmoet hij de koning van alle wurgslangen, de Aziatische tijgerpython. Soms komt Freek samen met zijn team heel dichtbij de dieren, zoals tijdens de inspectie van een olifant in Zuid-Afrika. En bij de gevaarlijke Kaapse buffels die verhuisd moeten worden naar een voedselrijk gebied. Freek komt regelmatig in actie: zo bevrijdt hij volwassen zijdehaaien van akelige vishaken in hun bek en vangt een babyneushoorn op die moederziel alleen over de savanne zwerft. Freek laat keer op keer zien hoe groots de natuur is. En die liefde voor de natuur lijkt wederzijds te zijn, want op de Bahama’s krijgt Freek een kusje van een zeekoe.

Deze DVD bevat 10 afleveringen, van elk 10 minuten;

1: Zwemmen met haaien
2: Tijgerhaaienduik
3: Inspectie van een olifant
4: Buffelverhuizing
5: Witte ijshelden
6: Avontuur in de rimboe
7: Van zaagvis tot zeekoe
8: Overleven op de Savanne
9: De koning van alle wurgslangen
10: Van klein tot groot: pas op!

Meer informatie vind je hier.

We hebben hem hier maar meteen helemaal gekeken, juist omdat de avonturen zo spannend zijn, is het bijna onmogelijk om de DVD af te zetten. Althans, ik zou het wel kunnen, maar de oudste vond dat geen goed idee. Leerzaam, leuk en boeiend….dat is het leven van Freek…en dat deelt hij graag!

53 gedachten over “Freeks Wilde Wereld deel 11 (21 januari op DVD)

 1. De koning van de wurgslangen roept mijn Freek Vonk gekke zoontje en ook zijn zusje van 3 is al aangestoken met het Freek Vonk virus, zij is het er helemaal mee eens, de slangen. Wat zou het gaaf zijn de dvd te winnen. Ook voor mama die de andere dvd bijna uit haar hoofd kent 😜. 🍀🍀🍀

 2. Oef, ze zijn allemaal erg eng en gevaarlijk voor mij, maar de tijgerhaaienduik bezorgt me toch de meeste kriebels. Ik doe graag mee.

 3. Geweldige man, die Freek! Hij legt alles zo mooi en duidelijk uit, de kids zijn dol op zijn programma’s. Ik doe graag mee!

 4. Inspectie van een olifant, lijkt mij het spannendste.
  Echte familiedieren, mijn lievelingsdieren , zó groot!
  Graag doe ik mee ,voor mijn kleinzoon ,voor deze dvd.
  Hij is groot fan van Freek. Ik denk dat hij avonturen in de rimboe het spannendste zou vinden.
  Ik volg op bloglovin en waag een kansje.

 5. De haaien en de slangen vinden mijn kleinzoons vast stoer en spannend,ik kijk graag samen met ze naar Freek zijn avonuren

 6. Jaaaa, Freek blijft leuk….! Mijn jongste twee jongens van 6 en 8 vinden dieren op dit moment heel interessant! Aflevering 1 vind ik echt iets voor de oudste en de jongste zal juist helemaal opgaan in nummer 9.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.