Blue Monday valt dit jaar op 20 januari en deze dag schijnt de meest deprimerende van het hele jaar te zijn. De dagen zijn nog kort en donker en de zomer is nog heel erg ver weg. Ja, deze derde maandag in januari is niet de meest gezellige dag (hoewel ik denk dat je zelf de slingers in je leven op moet hangen). Hoe zit het trouwens met je goede voornemens? Gaat het nog goed, of heb je ze inmiddels weer laten varen? Ik geef een aantal tips waarmee jij Blue Monday (of wellicht vandaag al) de dag door komt!

Plan een weekendje weg/etentje/vakantie

Zorg dat je wat hebt om naar uit te kijken! Op deze manier kom je de dag wat makkelijker door. Een weekendje weg, of een etentje met vrienden…in ieder geval iets waar je vrolijk van wordt! Verdiep je trouwens ook eens in de zomervakantie….bekijk mooie plekken en boek (als het lukt) meteen een fijne trip.

Goede voornemens niet gelukt? Blijf positief!

Misschien heb je je goede voornemens inderdaad laten varen…maar dit is zeker geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten. Blijf positief en leer van je ‘fouten’ om vervolgens de draad weer op te pakken. Lukt het je toch niet? Wellicht heb je jezelf te hoge doelen gesteld en moet je e.e.a. aan passen.

Een goed eetpatroon is belangrijk

Ontbijt goed…en lekker! Dat helpt namelijk tegen concentratieproblemen en stemmingswisselingen. Vergeet ook niet om te lunchen, ook die maaltijd is namelijk erg belangrijk. Probeer na je maaltijden eventjes buiten een ommetje te maken, voor een frisse neus en een goede spijsvertering.

Doe iets wat je leuk vindt

Ga buiten de deur lunchen, drink een koffietje langs het water, trakteer jezelf op een nieuwe trui….rij door de McDrive…doe iets wat je leuk vindt! Ook als je gewoon moet werken kun je een klein momentje voor jezelf creëren. Wees creatief en maak jezelf blij!

Wees vriendelijk en glimlach naar een ander

Zorg dat je, ondanks dat je je misschien helemaal niet zo happy voelt, tegen anderen vriendelijk blijft. Glimlach! Je hersenen krijgen een signaal dat je lacht, waardoor je je ook beter zult voelen. En wat je geeft krijg je ook terug (mensen zullen ook naar jou glimlachen)….zo helpen we elkaar uit de sleur!

Sporten/bewegen

Indien je je rot voelt, maakt je lichaam stresshormonen aan. Dit is gemakkelijk te doorbreken door een half uurtje te sporten of bewegen. Het zal je opvrolijken….eventjes hardlopen doet al wonderen. Of gewoon een flink stuk wandelen!

Maak een lijstje

Pak pen en papier en maak een lijstje met dingen waar je dankbaar voor bent of dingen die je gelukkig maken. Je staat dan even stil bij de mooie dingen en ‘vergeet’ als het ware dat je je rottig voelt.

Werk indien mogelijk een dagje thuis

Lekker in je pyjama of onesie achter de laptop kruipen…klinkt heerlijk toch? Werk als het mogelijk is een dagje thuis! Je hebt geen ‘last van anderen’ en zij niet van jou. Lunch aan je eigen eettafel…of gewoon lekker op de bank…maak het zo comfy mogelijk voor jezelf.

Uitgelichte afbeelding: Pixabay

One thought on “Blue Monday: 20 januari 2020!

  1. Gelukkig doen wij niet aan blue monday en welke kleur op welke dag dan ook haha. Hier is het elke ochtend blue wake up call, maar de rest van de dag is het 1 groot feest….naar mijn mening soms iets té🤣🤣

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.