uilenbalEen feelgood familiefilm over vriendschap, dieren en avontuur in de natuur! Van de makers van Kikkerdril. Deze leuke film opent ook Cinekid 2016 (15 t/m 21 oktober)!

Uilenbal gaat over de 8-jarige Meral die net is verhuisd. Ze wil graag met de kinderen uit haar nieuwe buurt spelen, maar het maken van nieuwe vrienden  valt niet mee. Op haar kamer ontdekt ze de muis Piepiep en ze neemt hem mee op schoolkamp. Dankzij Piehttps://www.kiddowz.net/?p=17629&preview=truepiep sluit Meral onverwachts vriendschap met het populaire meisje Desi (Jashayra Oehlers), de stoere Jason (Matheu Hinzen) en de verlegen Vito (Felix van de Weerdt). Wanneer Piepiep echter in een onbewaakt moment door een uil gegrepen wordt, lijkt Meral ontroostbaar en geeft haar nieuwe vrienden de schuld. Tijdens een spannende tocht om de uilenbal met Piepiep’s botjes te zoeken, ontdekt Meral hoe belangrijk vriendschap kan zijn.

De hoouilenbal1fdrol van Meral wordt vertolkt door het jonge talent Hiba Ghafry. Zij is tevens het gezicht van Cinekid 2016. De cast bestaat naast Hiba uit o.a. Matheu Hinzen (Bloed, Zweet en Tranen), Felix van de Weerdt (Jesses wereld), Jashayra Oehlers, Mimoun Oaïssa (De Marathon, Shouf Shouf Habibi) en Birgit Schuurman (Rokjesdag, Pijnstillers).

Uilenbal is geproduceerd door Lemming Film in samenwerking met de VPRO en wordt in de bioscoop uitgebracht door distributeur Just Film Distribution.

Simone van Dusseldorp & Cinekid
Regisseur Simone van Dusseldorp heeft een indrukwekkende staat van dienst op gebied van jeugdtelevisie en -film. Haar producties vielen meerdere keren in de prijzen op het Cinekid festival. Zo ontving ze in 2014 de juryprijs voor Beste Kinderfilm voor Het leven volgens Nino. Vorig jaar won ze twee Cinekid Kinderkasten voor de serie Aap Poot Pies. Uilenbal is na Briefgeheim (2010) en Leven volgens Nino (2014) de derde film van Van Dusseldorp die het Cinekid Festival opent.

In de herfstvakantie barst op de Westergasfabriek en in 30 andere steden in het land het Cinekid festival weer los: het grootste film-, tv- en nieuwe mediaspektakel voor de jeugd in Europa.Tijdens het twee weken durende Cinekid Festival zien en ontdekken meer dan 60.000 kinderen en hun ouders bijzondere jeugdfilms, -documentaires en -televisie. Uiteraard is er ook weer een hoop te beleven en te doen in het MediaLab: een unieke digitale en interactieve speel- en leertuin voor de jeugd tussen 4 en 14 jaar.

kikkerdril uilensleutelhangerWINNEN!
Wij mogen 5x de DVD van Kikkerdril weggeven + een leuke uilen-sleutelhanger! Laat een reactie achter onder dit bericht voorzien van je voor- en achternaam + een geldig mailadres!  Deze actie is inmiddels afgelopen!

30 gedachten over “Leuke nieuwe film: Uilenbal

  1. Kikkerdril was geweldig (daar zijn we naar toe geweest als verjaardagsfeestje voor mijn dochter) wordt Uilenbal ook zo mooi?
    Mijn dochter spaart sleutelhangers, een uil heeft ze nog niet.

  2. Leuk! De film uilenbal staat op het programma als uitje in de herfstvakantie. Maar de film kikkerdril vindt mijn dochter ook helemaal leuk en zeker.met zo’n mooie sleutelhanger van een uiltje, een van haar favorieten dieren! 🙂

  3. Ben samen met mijn dochters en gastkindjes benieuwd naar Kikkerdril. Kan ik ook direct weer een leuke themaweek organiseren en afsluiten met deze film!

  4. Leuk! We zagen afgelopen weekend de trailer van de Uilenbal…aanstekelijk liedje, het dreunde door de hele bioscoop hahah… 🙂 dus hier favoriet om naar toe te gaan…!

  5. Leuke winactie, ik heb de film nog nooit gezien maar veel mensen zeggen dat het echt een hele leuke film is dus ik zou hem graag een keer willen zien!

  6. Ontzettend leuk! Ik doe graag mee voor mijn jongens. Die zullen het geweldig vinden om te draaien in de thuisbioscoop 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.