emotiesHoe reageer je op een boze peuter? Hoe ga je om met een angstig kind? Susan van Asten schreef een praktische gids voor ouders en andere opvoeders over emoties. ‘We moeten kinderen léren om te gaan met hun emoties. Een kind dat zijn eigen gevoelens onder woorden kan brengen en ermee kan omgaan, staat veel zelfverzekerder in het leven’, is de overtuiging van de auteur. De gids over emoties bij kids is verschenen bij uitgeverij Scrivo Media en maakt onderdeel uit van de Kanguru-reeks.

De gids over emoties bij kids belicht de basisemoties: blij, boos, bang en verdrietig. Daar waar we het normaal vinden dat een kind moet leren lopen, praten en netjes eten, vergeten we vaak dat een kind ook moet leren omgaan met emoties als woede en verdriet. Als een kind leert lopen, krijgt het hulp en aanmoediging. Een kind dat zijn emoties niet op een gewenste manier uit, krijgt gemopper en soms straf in plaats van hulp. Met de gids hoopt Susan van Asten dat te veranderen.

Auteur
Susan van Asten is opgeleid tot NLP Master coach, Kinder- en Jongerencoach. Ze is expert in het omgaan met alledaagse emoties. Zij biedt daarbij inzichten en concrete tips zodat het dagelijks leven met kinderen en jongeren soepeler verloopt en minder snel escaleert.

Kanguru-reeks
De gids over emoties bij kids is inmiddels de tiende gids in de Kanguru-reeks. De laagdrempelige en handzame boekjes worden veelvuldig gebruikt door ouders en verzorgers maar worden ook omarmd door opvoedcoaches en therapeuten. Eerder verschenen in deze serie onder andere gidsen over onderwerpen als hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid, autisme, rouw en scheiding.

De gids is voor €9,95 te bestellen op www.scrivomedia.nl en diverse (internet)boekhandels.

[bol_product_links block_id=”bol_57fa99ad9f3ad_selected-products” products=”9200000065685721″ name=”emoties” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.