Buiten spelen is heerlijk en gezond. Maar af en toe eens een filmpje kijken op de bank is ook wel erg lekker. Zeker met de regenbuien die me om de oren vliegen tijdens het tikken van dit stuk!
Binnenkort komen er weer 2 fijne dvd’s uit, dus weer een goed excuus om fijn op de bank met je kind tegen je aan te kruipen. Lekker kopje thee en wat lekkers erbij, heerlijk middagje!

Mike de Ridder, reis naar de DrakenbergIMG_0811.JPG
Dit is de allereerste lange Mike de Ridder film. Glendragon is in gevaar. Wanneer de koning terugkomt uit Verre landen, komt hij erachter dat de Vikings een juweel hebben gestolen van de draak uit de Drakenberg. De koning maakt het zijn missie om het juweel weer terug te geven en Mike helpt hem daar natuurlijk bij. De koning, Mike en Evie vormen nu ‘Team Familie Glendragon’. Al snel komen ze in gevaarlijke situaties terecht met vele obstakels van bemoeizuchtige waterspuwers en gigantische draken. De dvd is vanaf 20 september te verkrijgen.

Voor wie Mike de Ridder niet kent; Mike is een ridder in opleiding tijdens de middeleeuwen en woont in Glendragon. Daar woont hij samen met mijn moeder en zusje Evie. Evie leert voor tovenares. Mike wordt op zijn avonturen bijgestaan door de draakjes Spuit en Vonkie en niet te vergeten zijn paard Galahad. Mike heeft een eigen motto: “doe je best om te leven als een ridder!”  Soms is het chaotisch, maar alles komt altijd weer goed.

IMG_0810.JPGThomas de stoomlocomotief, Heldenverhaal de film
Ook komt op 20 september de nieuwe dvd van Thomas de stoomlocomotief uit. In deze special beleven ze het spannendste avontuur ooit! Na een harde storm op het eiland Sodor duiken er na een aardverschuiving vreemde voetafdrukken op. Thomas en Percy willen dolgraag weten wie of wat deze afdrukken heeft achtergelaten. Ze belanden door hun nieuwsgierigheid in allerlei gevaarlijke situaties, maar met behulp van hun nieuwe vrienden, een beetje graven en een hoop moed ontdekken ze uiteindelijk van wie de afdrukken zijn. En het allermooiste is dat ze tijdens hun ontdekkingstocht ook achter de ware betekenis van dapperheid komen!

En voor wie nog niet weet wie Thomas precies is: Het is een familie pratende treintjes op het denkbeeldige eiland Sodor. De hoofdrolspeler is natuurlijk Thomas, een jonge stoomlocomotief. Hij komt vaak in de problemen, omdat hij zaken wil opknappen die beter door volwassen treinen gedaan kunnen worden.

/Marije

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.