Ultimo Tango vertelt het prachtige, waargebeurde verhaal tussen twee beroemde tangodansers en hun liefde voor elkaar en de ‘dans van de liefde’. De film ging in Nederland in première tijdens het Latino Americano Filmfestival in Rotterdam. Het ontving daarnaast drie nominaties waaronder Beste Documentaire tijdens het Stockholm Filmfestival.

María Nieves Rego (80) en Juan Carlos Copes (83) ontmoetten elkaar toen zij 14 en 17 waren. Zij dansten bijna vijftig jaar samen. Geen vrouw die zo goed kon dansen als María en geen man die zo goed kon dansen als Juan! In al die jaren hadden zij een haat-liefdeverhouding; vaak ging het uit tussen de twee dansers, maar pijnlijke scheidingen werden altijd weer bijgelegd. Uiteindelijk verliet hij haar voor een 20-jaar jongere vrouw met wie hij twee kinderen kreeg. Nu, op het einde van hun levens, vertellen Juan en María openhartig over hun liefde, hun haat en hun passie. In ‘Ultimo Tango’ delen Juan en María hun verhaal met een groep jonge tangodansers en choreografen in Buenos Aires. De dansers vertalen op hun beurt de mooiste, ontroerendste en meest dramatische momenten uit het leven van Juan en María in prachtige choreografieën. De hartverwarmende interviews en documentaire elementen zorgen samen met het mooie camerawerk voor een onvergetelijke reis naar het hart van de tango.

Speelduur: 85 minuten Taal: Spaans gesproken – Nederlands ondertiteld Beeldformaat: 16:9 Audio: Dolby Digital 5.1 CAP: €14,99  Kijkwijzer: AL, Grof taalgebruik Verpakking: 1 DVD Amaray  DVD: uitgebracht door Just Entertainment.

WINNEN!
Ben jij toe aan een avondje film kijken, samen met je geliefde? Laat hieronder een reactie achter voorzien van je voor- en achternaam + een geldig mailadres. Deze actie is inmiddels afgelopen!

42 thoughts on “Samen romantisch een film kijken; Ultimo Tango

  1. Ik hou erg van dansfilms,fijne film als na een drukke dag de kinderen eindelijk slapen,van te genieten onder een dekentje op de bank!

  2. Ik hou erg van dansfilms en met deze mooie film heb ik nog een romantische avond samen met mijn lieve vriend.

  3. Zo’n avondje lijkt me erg leuk en als ik de trailer van de film zie, dan denk ik dat dat zeker goed komt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.