Menig kind heeft het boek ‘De Heksen’ van Roald Dahl gelezen en misschien zelfs in de boekenkast staan. Nu is er de film, welke uiteraard ook erg leuk is om te bekijken (ook voor de grote kinderen – volwassenen – onder ons).

Het verhaal

Luke verliest zijn beide ouders en gaat daarna bij zijn oma wonen. In het begin heeft hij het lastig, maar naarmate de tijd verstrijkt gaat het steeds beter met hem. Op een dag wil hij voor zijn muis Daisy iets moois bouwen en staat hij in de kruidenierszaak te zoeken naar goede spijkers. Op dat moment staat er een vreemde dame voor hem, die hem een snoepje aanbiedt. Ook heeft ze een slang bij zich. Als oma de hoek omkomt is deze dame ineens verdwenen. Luke wil zo snel mogelijk naar huis en vertelt aan oma wat er gebeurde in de winkel. Oma komt erachter wat er aan de hand is….het was een heks die tegen Luke gesproken heeft. In het verleden heeft een andere heks haar beste vriendin veranderd in een kip, dus ze wil zo ver mogelijk van haar woonplaats vandaan. Wanneer Luke samen met zijn oma voor de heksen wegvlucht en zij hun toevlucht zoeken in het luxueuze Grand Orleans Imperial Island Hotel, blijkt dat precies hetzelfde hotel te zijn waar de opperheks met haar mede-heksen snode plannen smeedt om mensenkinderen uit te roeien. Om deze dames te stoppen is een goede samenwerking nodig. Luke, zijn grootmoeder en zijn 2 vrienden moeten soms tot het uiterste gaan.. een spannend en meeslepend avontuur volgt.

Onze mening

Ikzelf heb vroeger ‘De Heksen’ gelezen, maar de ouders nog niet. Deze staat na het kijken van de film overigens wel op zijn leeslijst. We hebben deze film met z’n tweeën gekeken en hebben op verschillende momenten heel hard gelachen. Ook waren sommige stukjes best een beetje spannend (ja, ook voor iemand van 12 én 35). Ik vond het erg leuk om dingen te herkennen uit het boek. De film zit goed in elkaar, maar kan voor jonge kinderen wellicht een beetje griezelig zijn. De heksen hebben namelijk nogal een bijzonder uiterlijk, met rare voeten en enge klauwen ipv handen. Ik denk dat de leeftijd voor de kijkers goed ingeschat is: 9 jaar.

Meer informatie vind je hier.

76 gedachten over “The Witches is vanaf 17 maart beschikbaar op Blu-ray™ en DVD

 1. Ons gezinnetje is ontzettend benieuwd naar deze film! Ik doe daarom dan ook graag mee en de voorkeur gaat uit naar de Blu-ray.

 2. Heel graag doe ik mee voor de DVD.
  Ik volg op bloglovin en waag een kansje voor een gezellig filmmiddagje met mijn kleinkinderen, als het weer kan.

 3. Ik zou de film graag kijken, is natuurlijk wel echt jeugdsentiment. Enben erg benieuwd of mijn 11 jarige hem te eng vindt of niet, wij doen graag mee voor de dvd

 4. Het lijkt me super leuk om deze film met mijn jongste dochter van 10 jaar te kijken. Ze heeft vorig jaar haar boekbespreking over De heksen gedaan en dat ging heel goed. Zou leuk voor haar zijn om nu de film te kunnen zien en te zien of het erg verschilt van het boek. En ik gok dat haar zus van 13 ook graag bij ons op de bank komt zitten om van de film te genieten 🙂

 5. Het lijkt me super leuk om deze film met mijn jongste dochter van 10 jaar te kijken. Ze heeft vorig jaar haar boekbespreking over De heksen gedaan en dat ging heel goed. Zou leuk voor haar zijn om nu de film te kunnen zien en te zien of het erg verschilt van het boek. En ik gok dat haar zus van 13 ook graag bij ons op de bank komt zitten om van de film te genieten. (DVD of Blueray maakt voor ons niet uit) 🙂

 6. Anne Hathaway is een hele goede actrice dus na het zien van de trailer is dit ook weer een mooie film, ik doe graag mee voor de Blu-ray.

 7. Ik lees de kids graag voor uit de boeken van Roald Dahl. Deze film zou ik graag willen zien (eerst zelf, om in te schatten of hij geschikt is voor de kids…) Graag op blu-ray.

 8. Ooo wauw, ik heb het boek meerdere keren gelezen en het lijkt me geweldig om de film nu te zien. Ik hoor al veelbelovende verhalen! Graag doe ik mee voor de blu-ray

 9. Ik heb recentelijk de film gezien en hij is echt geweldig! Ik wil hem graag aan mijn neefjes laten zien, zodat ze ook kunnen genieten van deze film.
  Ik heb geen voorkeur voor een dvd/blu-ray.

 10. We zijn hier met het hele gezin gek op verhalen van Roald Dahl! Zowel boek als film.
  Laatst met het hele gezin de film de GVR gekeken, wat een geweldige leuke en mooie film!
  Hopen op een heel klein gelukje!

  Voorkeur gaat uit naar bluray 🙂

 11. Kreeg jaren geleden van mijn oma het boek voor mijn verjaardag, wat is het een geweldig verhaal! Altijd heb ik het boek goed bewaard/gekoesterd en nu lezen mijn twee meiden hem ook graag. En ik geniet er nog steeds van mee 🙂 Zou oma vast fantastisch hebben gevonden!! Wij (mijn twee dochtertjes en ik) zijn super benieuwd naar deze spannende film & maken heel graag kans op een dvd.

 12. Ik ding graag mee voor een Blu-ray. Ik heb zelf als kind het boek van Roald Dahl gelezen en wil nu graag de film samen met mijn kinderen zien.

 13. De heksen blijft een geweldig boek, ik ben erg benieuwd naar de nieuwe versie van de film. Ik doe graag mee voor een blu-ray

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.